medyauzmani.com
Zelenskiy: Bugün meşhur bir gün… – Fikirler Haber – Fikirler Haber – Özgün Fikirler

Zelenskiy: Bugün meşhur bir gün… – Fikirler Haber – Fikirler Haber

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Rus birliklerinin Kherson’dan tamamen çekildiğini açıklamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den yeni bir açıklama geldi. Zelenskiy televizyonda yaptığı konuşmada, “Bugün unutulmaz bir gün. Herson’a dönüyoruz. Şu an itibariyle birliklerimiz şehre yakın. Ama özel birlikler zaten şehirde. Herson halkı bekliyordu. Yaptılar. Ukrayna’yı terk etmeyin. “Şehrin düşmandan kurtarılmasından önce bile, Herson halkı sokaklardan uzaklaşıyor ve Rus işaretlerini ve Kherson’da yaşayanların tüm işaretlerini barındırıyor. Her bir askerimize teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.

“Kerson, Rusya’nın bir parçası”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Kherson’dan çekilmesinden sonra Kherson’un referandumla alındığını ve Rus yasalarına göre yasal hale geldiğini doğrulayarak, “Kherson Rusya Federasyonu’nun bir parçasıdır. Bu pozisyon kanunla onaylanır ve kurulur. Orada Bunda bir değişiklik yok ve mümkün değil” dedi.
Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Aleksandr Tupun, sosyal medya hesabından Kherson kentindeki 12 köyün Rusya’dan kurtarıldığını paylaştı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın