Günümüzde seyahate çıkmadan önce sadece bavul hazırlamak yeterli değildir. Teknolojik cihazlar, seyahat yolunda gideceğiniz yerin hava koşulları ve buna göre yanınıza alacağınız kıyafetler kadar önemlidir.
Her an internete girebildiğimiz bu günlerde seyahate çıkmadan önce teknik bir hazırlık yapmak gerekiyor. Yurt dışına gidiyorsanız gezinin teknolojik yönlerini de düşünmeli ve gerekli hazırlıkları yapmalısınız.
Seyahat öncesi verilerinizi yedekleyin
Seyahate çıkmadan önce akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi cihazlarınızdaki önemli verileri ve belgeleri yedekleyin. Kimlikler ve pasaportlar gibi önemli seyahat belgelerinizin dijital kopyalarını alın ve bunları bir USB sürücüsüne yedekleyin. Kapsamlı bir teknoloji seyahat paketi için ExpressVPN Tech Toolkit’e göz atabilirsiniz.
Yerel bir plan satın alın
Yurtdışına seyahat ettiğinizde, internete bağlanmak için otel ve kafe gibi yerlerin Wi-Fi’sine güvenmek uygun bir çözüm değildir. Harici paketler çok az gigabayt tasarrufu sağladığı ve pahalı olduğu için hücresel veri kullanmak mantıklı bir çözüm değildir.
Havalimanına indiğinizde yerel bir plan satın alarak internet sorununuzu çözebilirsiniz. Telefonunuzun bağlantısını kesmek istemiyorsanız, yanınıza bir yedek telefon alın ve yerel plan hattınızı bu yedek telefona bağlayın. Bu şekilde yedek telefonu taşınabilir bir Wi-Fi etkin noktası olarak kullanabilirsiniz.
Yerel ön ödemeli plan hattınızı havaalanından alabilir veya nereden satın alacağınız konusunda otelden bilgi alabilirsiniz. Yerel bir plan satın almadan önce, herhangi bir harici paket satın almadıysanız telefonunuzu uçak moduna alın.
Herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanmayın
Halka açık Wi-Fi ağları, hücresel veri kullanmaktan kaçınmak için her zaman en mantıklı seçenek olarak görünmektedir. Aslında öyle değil. Herkese açık Wi-Fi ağlarının hacklenebileceğini biliyor muydunuz? Özellikle havaalanlarında saldırıya uğrayabilir.
Herkese açık Wi-Fi ağları şifrelenmediğinde bağlantınız şifrelenmez. Şebeke operatörünüzün aksine, şebekeye bağlı diğer kişiler bağlantınızı ve çevrimiçi etkinliklerinizi görebilir. Ortadaki adam (Mitm) adı verilen bir tür siber saldırı yoluyla, siber saldırganlar bağlantınıza sızabilir ve her etkinliğinizi görebilir ve kaydedebilir. Bu, oturum açtığınız tüm banka hesaplarını veya gönderdiğiniz mesajları içerir.
Halka açık Wi-Fi ağlarında bağlantınızı güvence altına almak için VPN yazılımını kullanabilirsiniz. Bu şekilde bağlantınız şifrelenir ve ağ üzerinde özel hale getirilir.
taşınabilir şarj cihazı
Uçuşunuz sırasında telefonunuzu şarj etmek için her zaman bir priz bulamayabilirsiniz. Bulsanız bile, tam olarak şarj etmek için zamanınız olmayabilir. Taşınabilir şarj cihazı, sizi priz arama zahmetinden kurtarır. Akıllı telefonunuzu en az üç veya dört kez şarj etmek için yeterli kapasiteye sahip taşınabilir bir şarj cihazı getirmeyi unutmayın.
Çevrimdışı Haritayı İndir
Seyahate çıkmadan önce offline olacağınız otelin konumunu Google Maps üzerinden indirin. İnternetiniz olmadığında konumunuzu bulmak, özellikle yurt dışında büyük bir sorun haline gelebilir. Bunu önlemek için çevrimdışı olarak işinize yarayacak siteleri indirin.
Teknolojik Cihaz: Az Karar, En Fazla Hasar
Yurtdışına seyahat ederken yanınıza mümkün olduğunca az teknolojik cihaz alın. Gerekli değilse tabletinizi ve bilgisayarınızı evde bırakın. Bu şekilde, tüm cihazlarınızın güvende olduğundan emin olmanız gerekmez. Aynı zamanda, bir cihaz için şarj işlemini azaltırsınız.
Bilgisayarınızı yanınıza alacaksanız laptop kilidi almayı unutmayın. Cihazlarınızın güvenliğini sağlamak için her bir cihazınızda bir ekran şifresi kullanın. Cihazlarınızda Cihazımı Bul’u açın.
Seyahatten sonra şifrelerinizi değiştirin
Seyahatiniz sona erdiğinde çevrimiçi hesaplarınızın şifrelerini değiştirin. Hesap şifreleriniz bir şekilde üçüncü şahısların eline geçmiş olabilir ve uzun süre onların farkında olmayabilirsiniz.
Bu konu da ilginizi çekebilir

Türkiye’de görülmesi gereken 55 antik kent
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]