medyauzmani.com
Yurt dışından satın alınacak veya kiralanacak iş makinelerinin KDV ve sorumluluk stopajı nedir? – Özgün Fikirler

Yurt dışından satın alınacak veya kiralanacak iş makinelerinin KDV ve sorumluluk stopajı nedir?

Firmamız yurt dışından iş makinaları alımı ve kiralaması yapacaktır. Alacağı ve kiralayacağı makineleri kendi işinde kullanacak. KDV stopajı ile ilgili işlemler nelerdir?

Yurt dışından alınacak iş makinaları için gümrük vergisi ve varsa katma değer vergisi gümrük hattında ödenir. Aslına sadık kalınarak eserinde kullanılmıştır. engelleme yok.


benzer içerikler

İthalat faturalarını bildirirken mal bedelini veya KDV kuralını bildirmemiz gerekiyor mu, bilgi alabilir miyim?

Form B’de KDV hariç tutarlar yazılır.


İthalat işlemlerinde ilgili Mal Alım Faturasının kayıt tarihi nedir? Beyan tarihi mi yoksa KDV ödeme tarihi mi?

İthalat işlemlerinde ilgili malın alış faturasının kayıt tarihi; Gümrük vergilerinin ve katma değer vergisinin (malın millileştirilmesi) ödendiği tarihtir.


Avantaj: İthalatta KDV matrahı

TC

Gelir Yönetimi Başkanı

KOCAELİ Vergi Dairesi

Mükellef hizmetleri grubunu yönetme

sayı : 93767041-130[21-2013/125]-159 08/21/2013
Konular : İthalat üzerine Katma Değer Vergisi kuralı

Faizi ile birlikte tescil edilen vergi muhakemesi formunda, ithal ettiğiniz mala ilişkin olarak gümrükte ödenen boşaltma, yükleme, boşaltma, tahliye, depolama, elleçleme, antrepo, terminal ve benzeri masrafların KDV’ye dahil olup olmadığı acentemizin görüşü sorulur. bir ithalat temeli.

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu,

-1/2 yazıda; Her türlü mal ve hizmet ithalatı katma değer vergisine tabidir.

-17/4-S maddesinde; gümrük hizmetlerinin verildiği gümrük antrepoları, geçici depolama alanları ve gümrüklü alanlar; İthalat ve ihracat işlemlerine konu olan eşya ile transit rejimi kapsamında işlem gören eşya için verilen antrepo, depolama ve terminal hizmetleri ile vergiden muaf işyerleri ile bu işyerlerine ait antrepo, antrepo gibi bağımsız birimlerin kiralanmasına ilişkin hizmetler KDV’den istisnadır,

– 21 inci maddenin (a) bendinde, ithal eşyasının gümrük vergisinin tespitine esas kıymeti ile gümrük vergileri kıymet üzerinden tahsil edilmediği veya eşyanın gümrük vergisinden muaf olduğu hallerde kıymeti gümrük belirler. Malın sigorta ve navlun (CIF) dahil, bunun net olmadığı durumlarda. (c) bendinde, gümrük beyannamesinin tescil tarihine kadar yapılan vergiye tabi olmayan giderler ve diğer ödemeler ile eşyanın bedeli üzerinden hesaplanan fiyat farkı ve kur farkı gibi ödemeler kıymete dahil edilir. -ithalatta ilave vergi matrahı,

– 29/1-b maddesinde mükellefler, faaliyetleri nedeniyle ithal ettikleri mal ve hizmetler için ödedikleri katma değer vergisini, bu Kanunda aksi öngörülmedikçe, yaptıkları vergilendirilebilir işlemler üzerinden hesaplanan katma değer vergisinden mahsup edebilirler.

Yargılandı.

Bu hükümler ve yorumlar çerçevesinde, ithalat vergisi matrahı, gümrük vergisi matrahına esas eşyanın kıymeti; CIF değerinin dahil edileceği eşyanın gümrük vergilerinden muaf olması halinde, gümrük beyannamesinde yer alan her türlü giderleri içeren toplam tutar üzerinden hesaplanan KDV hariç değer dikkate alınarak ithalat vergi matrahının belirlenmesi ve eşyanın ithalatçısı tarafından ithal edilmesi Firmanızın yurtdışından gelip yurt içinde satılması ve bu amaçla gümrük beyannamesinde yer alan katma değer vergisi matrahı üzerinden gümrükte ödenen katma değer vergisi genel hükümler çerçevesinde indirime tabi tutulacaktır.

Bu durumda, gümrük antrepoları, geçici depolama yerleri ve antrepolar, antrepo ve istasyon hizmetlerine ödenen tutarlar da dahil olmak üzere, ithal eşyası için gümrük beyannamesinin tescili tarihine kadar vergiye tabi olmayan tüm gider ve ödemelerin vergiye tabi olmadığı anlaşılır. , ithalatta katma değer vergisi matrahına dahil edilecektir.

Lütfen bilgi alınız.


Kaynak: GİB, İSMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın