medyauzmani.com
Yurt dışında bir firmayı temsilen Türkiye’de serbest bölgede verilen kalite kontrol hizmeti KDV’ye tabi midir? – Özgün Fikirler

Yurt dışında bir firmayı temsilen Türkiye’de serbest bölgede verilen kalite kontrol hizmeti KDV’ye tabi midir?

İçindekiler

KDV yayınından alıntı

Başvuru formunda belgeniz faiziyle birlikte kaydedilir; Serbest bölgede faaliyet gösteren firma ile yurt dışında yerleşik kalite kontrol firması arasındaki hizmet alım sözleşmesi kapsamındaki kalite kontrol ve raporlama hizmeti, serbest bölgede yurtdışında yerleşik firma adına sizin firmanız tarafından yapılacak ve sizlerin müşteri, hizmet bedelini yurt dışında faturalandıran ve şirket adına düzenlendiğini ve fatura tutarlarının bankalarca Türkiye’den tahsil edildiğini ve söz konusu hizmetin KDV kapsamında katma değer vergisinden muaf olup olmadığını beyan eden yabancı bir şirkettir. serbest bölgede verilen hizmet. Bu konuda Başkanlığımızdan görüş istenmektedir.

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu;

Madde -1/1’de Türkiye’de ticari, sınai, tarımsal ve serbest meslek faaliyetleri çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetler katma değer vergisine tabidir,

Madde -6/b’de Türkiye’de işlem yapılması, hizmetin Türkiye’de yer alması veya hizmetin Türkiye’de kullanılması anlamına gelir,

17/4-ı maddesinde serbest bölgelerde verilen hizmetlerin katma değer vergisinden müstesna olduğu belirtilmiştir.

yasalaştı

Bu konu ile ilgili KDV Genel Uygulama Tebliği bölümünde (II/F-4.9.) de detaylı açıklamalara yer verilmiştir.

Böylece ; Firmanızın serbest bölge sınırları içerisinde yurt dışında yerleşik firma adına verdiği kalite kontrol hizmetleri 3065 sayılı KDV Kanunu’nun 17/4-ı maddesi kapsamında KDV’den istisna edilecektir.

diğer taraftan; Serbest Bölge dışından Serbest Bölgeye veya Serbest Bölge dışından Serbest Bölge dışından sadece yurtiçinde verilen hizmetler Kanunun 1. ve 6. maddeleri uyarınca KDV’ye tabidir.


Kaynak: KDV Genelgesi, 03.02.2020, 21152195-130[17-2018/966]-E.49052, İzmir Vergi Dairesi (Gelir Kanunları, Katma Değer Vergisi ve ÖTV Grup Müdürlüğü)
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Serbest bölgelerde verilen hizmetler üzerinden katma değer vergisi hesaplanacak mı?

Serbest bölgelerde müşterilere verilen taahhüt hizmetleri için katma değer vergisinin iadesi

Kredi, sigorta ve…

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın