medyauzmani.com
Yurt dışına tamir amaçlı gönderilen makine için düzenlenen fatura Form B’ye dahil mi? – Özgün Fikirler

Yurt dışına tamir amaçlı gönderilen makine için düzenlenen fatura Form B’ye dahil mi?

İthal edilen makine arızalı olduğu için tamir amaçlı ihraç edildi. Gümrük elektronik arşiv faturası düzenlenmiştir. Bu durumda, bu maliyet BS formunda bildirilmeli mi?

396 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin “3.2.2” numaralı alt bölümünde Form B ile ithalat işlemlerinin bildiriminde gümrük beyannamesinin giriş tarihinin dikkate alınacağı belirtilmiş olup, Form B kullanılarak ihracat işlemleri bildirilirken fiili ihracat tarihi.

İthalat vergisi matrahı aşağıdaki unsurların toplamıdır:

a) Gümrük vergilerinin kıymet üzerinden tahsil edilmemesi veya eşyanın gümrük vergilerinden muaf olması halinde gümrük vergisinin hesaplanmasına esas olan ithal eşyasının sigorta ve navlun giderleri (CIF) dahil kıymeti. Bunun net olmadığı hallerde eşyanın kıymetinin gümrükçe belirlenecek olması,

b) İthalat sırasında ödenen her türlü vergi, resim, harç ve paylar.

c) Malın bedeli üzerinden hesaplanan fiyat farkı gibi gümrük beyannamesinin tescili tarihine kadar yapılan giderler ve diğer ödemeler ile kur pozisyonu gibi ödemeler” hükmü yer almaktadır. ithalatta vergi matrahını oluşturan gümrük vergisinin hesaplanmasına esas değer olarak belirlenir 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 21. maddesine göre eşya gümrük vergilerinden muaf ise sigorta ve navlun değeri (CIF) belirlenir, bu nedenle tutar Form Ba’nın gümrük beyannamesinde yer almalıdır. KDV’nin matrahını oluşturan KDV.

vergi usul kanunu genel beyannamesi

(sıra numarası: 396)

Bilindiği üzere 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu[1] Mükerrer 148, 149, 257 ve 350 nci maddelerde Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden [2] Sayılı Vergi Usul Kanununun Kamuya Açıklanması ile bilanço esasına göre defter tutan mükellefler, belirli bir limiti aşan mal ve hizmet alımlarını “Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu”nu (Form) kullanarak yapabilirler. ba)”; Mal ve hizmet satışlarının “Mal ve Hizmet Satış Bildirim Formu (Form B)” kullanılarak bildirilmesi zorunluluğu, 362[3] S 381[4] Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun genel ifadeleri ile bu yükümlülüğe ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

2010 yılı ve müteakip aylık dönemlerde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmesi için uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim şartları bu bildirinin konusudur.

1 alan

sorumlu vergi mükellefleri

Bilindiği üzere mal ve hizmet alımının belirli bir sınırı aşması, “Mal ve Hizmet Alımına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)” ile; Mal ve hizmet satışlarının “Mal ve Hizmet Satış Bildirim Formu (Form B)” kullanılarak bildirilmesi yükümlülüğü bilanço esasına göre defter tutan mükellefleri kapsamaktadır.

1.1.1. Bilanço esasına göre defter tutulurken işletme hesabına geçen mükelleflere işletme hesabına geçtikleri hesap döneminden itibaren bildirim yapılmayacaktır.

Öte yandan, işletme hesabına göre defter tutma ile bilanço esasına geçiş yapan mükelleflerin ise bilanço esasına geçtikleri hesap döneminden itibaren bildirim formu doldurmaları gerekmektedir.

1.1.2. Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap dönemi itibarıyla Ba-B Formunu ibraz etmeyeceklerdir.

1.1.3. Serbest bölgelerde faaliyet gösteren mükelleflerin de Ba-B’leri ibraz etmeleri gerekmektedir. İlgili tebligatlar, hukuk merkezleri tarafından bu mükelleflere merkez ve şube bilgileri birleştirilerek gönderilecektir. Ancak, hukuk ve iş merkezi yurt dışında bulunan ve münhasıran serbest bölgede şubesi veya temsilciliği bulunan mükellefler, merkezi neresi olursa olsun, sadece serbest bölgede faaliyet gösteren şubelerinin mal ve/veya hizmet alım/satımlarını bildireceklerdir. bildirim formlarındaki bilgiler.

1.1.4. Bildirim Formları Ba-B’ler, vergi kimlik numaralarını kullanarak ortaklık veya kurumlar adına bilanço esasına göre kayıt tutan grup şirketlerine ve adi ortaklıklara verilecektir. Gerekli bildirimlerin ortaklardan herhangi birinin vergi kimlik numarası kullanılarak ortaklık veya kurum adına yapılması halinde bildirim formları hiç verilmemiş sayılır.

1.1.5. Birden fazla şubesi bulunan mükellefler için tebligat formlarının şube ve merkez bilgileri birleştirilerek genel müdürlük tarafından verilmesi gerekmektedir.

1.1.6. Öte yandan 362 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun kamuya duyurulması ile 2010 yılı itibari ile noterin bildirim yükümlülüğü kaldırılmıştır.

1.1.7. (Makale VUK GT seri numarası 418 ile eklenmiştir) Müflis mükelleflere bildirim yükümlülüğü, iflas beyan tarihini içeren süre sonunda sona erer. İflasın kaldırılması halinde bildirim yükümlülüğü, iptal tarihini içeren dönemden itibaren yeniden başlar. [7]

1.2 Alım/satım hüküm ve koşulları bildirime tabidir

1.2.1. Mükelleflerin yaptıkları her türlü mal ve/veya hizmet alım ve satımlarını, belirtilen limitler dahilinde, kendilerine ilişkin belge türü (fatura, irsaliye, serbest meslek makbuzu, ürün makbuzu, gider fişi) üzerinden beyan etmekle yükümlüdür. ve pompalara bağlı bir ödeme kaydedici cihaz makbuzu) Akaryakıt ve sigorta komisyonu (harcama belgesi ve yolcu bileti) bildirimi Ba-B’lerden bağımsız olarak oluşur.

1.2.2. 2010 yılı ve izleyen yıllar için mal ve/veya hizmet alımları ile mal ve/veya hizmet satışlarında uygulanacak limit 5.000 TL olarak yeniden belirlendi. Buna göre, “Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)” ile bir kişi veya kuruluştan KDV hariç 5.000 TL ve üzeri mal ve/veya hizmet alımı; KDV hariç tutarı 5.000 TL ve üzeri olan mal ve/veya hizmet satışları “Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form B)” Tablo 2 alanındaki kişi veya kuruluşa bildirilecektir.

Yukarıdaki limitlerin uygulanmasında, özel vergi matrahına tabi mal ve/veya hizmet alım/satımlarında katma değer vergisi, özel tüketim vergisine tabi işlemlerde ise özel tüketim vergisi dahil tutarlar dikkate alınacaktır. .

Belgelerde gelir vergisi stopajının da yer aldığı durumlarda stopaj öncesi toplam tutarlar dikkate alınacaktır.

Alım ve satım fiyatlarının belirlenen limitlerin altında bildirildiği “Diğer Mal ve Hizmetlerin Toplam Fiyatları” bölümü (Tablo 3) Ba-Bs bildirim formlarından kaldırılmıştır.

1.2.3. Herhangi bir mal veya hizmetin alımı veya satımı nedeniyle fatura düzenlenerek alıcıya/satıcıya yansıtılan gelir/giderler, azami vade veya kur farkının aşılması durumunda da bildirimlere dahil edilecektir.

1.2.4. Bir kişi veya kuruluştan yapılan alışverişlerin bir kısmının veya tamamının iadesi durumunda, söz konusu iadeler o kişi veya kuruluşa satış olarak kabul edilecektir.

Aynı şekilde, yapılan satışların bir kısmının veya tamamının bir kişi veya kuruluşa iade edilmesi halinde, bu iadeler, söz konusu kişi veya kuruluştan yapılmış alışveriş olarak kabul edilecektir.

1.2.5. Bankalar, katılımcı bankalar, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, yatırım fonları ve ortaklıkları, reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri, sigorta şirketleri ve acenteleri işlemlerini periyodik olarak Bakanlığımıza bildirdikleri için düzenledikleri dekont ve poliçe bilgilerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Model B ile servis ve satış işlemlerine gerek yoktur.

Benzer şekilde, bu kurumlarca aralarındaki işlemler nedeniyle düzenlenen dekontların Form Ba’da karşı tarafa bildirilmesi gerekli değildir.

Ancak bu işyerleri diğer belgelere dayalı mal ve hizmet alım/satımlarını genel esaslar çerçevesinde Ba-B Formları ile bildirmekle yükümlüdürler.

1.2.6. Döviz alım satımı yapan mükellefler ile Yetkilendirilmiş Teşebbüs lisansı sahibi mükellefler ile kıymetli maden alım satımı yapan Altın Borsası üyesi mükelleflerin belirli bir tutarın üzerindeki alım satım bilgilerini Bakanlığımıza bildirmeleri gerektiğinden, , bu İşlemleri Ba ve Bs bildirim formlarını kullanarak bildirmeye gerek yoktur.

Ancak bu işyerleri diğer belgelere dayalı mal ve hizmet alım/satımlarını genel esaslar çerçevesinde Ba-B Formları ile bildirmekle yükümlüdürler.

Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin ise, döviz büroları ve diğer yetkili kuruluşlardan yaptıkları döviz alım ve satımlarını Ba ve Bs Bildirim Formlarında belirtmeleri gerekmemektedir.

1.2.7. Sigortacılar tarafından yapılan tazminat ödemelerinin fatura ile belgelenen mal veya hizmet alımına dayalı olması halinde, bu tür alımların Genel Esaslar kapsamında KDV hariç tutarlar ile Bildirim Formu Ba’da yer alması gerekmektedir.


Kaynak: ismmmo, GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan