medyauzmani.com
Yunanistan’ın muhalefet liderinden Türkiye’ye iğrenç çağrı: Avrupa silah satışını durdurmalı – Özgün Fikirler

Yunanistan’ın muhalefet liderinden Türkiye’ye iğrenç çağrı: Avrupa silah satışını durdurmalı

üzgünüm Yunanistan ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden çekişme Ege’de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in açıklamalarıyla Ankara ile Atina arasındaki ateş hattı ısınmaya başlarken, Yunan muhalefet partisi PASOK’un lideri Nikos Androulakis de araya girdi.

“TÜRKİYE’NİN ÇALIŞMA SÜRECİNDEKİ SORUNLAR VE İLİŞKİLER”

Ülkenin MEGA TV kanalına konuşan Androulakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki son krizle ilgili olarak, “Türk hikayesini iki farklı perspektiften okuyabiliriz. Birincisi Türkiye’nin içişleriyle ilgili. Erdoğan, kendisine bir rejim kurdu. Ama şu anda seçimler tehlikede. Erdoğan’ın savunmasızlığı halkı ve komşu ülkeler için tehlikeli” dedi.

“AVRUPA TÜRKİYE’YE MAL SATIŞINI DURDURMALI”

Batı’ya Türkiye hakkında da aşağılayıcı sözler söyleyen Androulakis, “Avrupa, Türkiye’ye silah satmayı bırakmalı. Müzakereler açısından Avrupa yolunu değiştirmeli” dedi. Androulakis, “İki yıl önce Avrupa Parlamentosu’nu Türkiye’ye karşı silah ambargosu için oy kullanmaya zorladım ve aslında Alman Parlamentosu’nun yarısı kabul etti.” dedi. dedi.

TÜRKİYE YUNAN MEDYASINDA MANŞETLERDEN DEĞİL

Öte yandan Yunan basınında Ankara-Atina hattındaki sorunlar manşetlere çıkmıyor. Yunanistan’ın en çok okunan gazetelerinden biri olan Kathimerini, son sayısında Yunanistan için “Türkiye Eylem Planı”nı yazdı. Başta Atina’nın Türkiye’nin potansiyeline karşı hamlelerinin hazır olduğunu yazdı. Gazete ayrıca Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğe de değindi ve Yunan hükümetinin 2023 seçimlerinden önce neler yapabileceğini sıraladı.

“ATİNA HAYAL DEĞİL AMA ŞEYLER DEĞİŞTİ”

Gazete, “Atina asla hayal etmemişti, Başbakan Miçotakis önümüzdeki aylarda dış politika ile ilgili sorunlarla karşılaşacağını öngördü. Ancak geçen hafta Ankara’nın benzer iki hamlesi bu beklentileri doğruladı. Bunlardan ilki imzalanan anlaşma oldu. İkincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çekya’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısına katılması ve burada verilen yemekte Miçotakis ile tartıştı.

“SAVAŞ GEMİLERİ KULLANILIYOR”

Atinalı yetkililerin Ege ve Doğu Akdeniz’de tüm imkanları denediği aktarılırken, araştırma gemisi Oruç Reis’in Girit yakınlarında seyretmesinin mümkün olduğu söylendi. Bu durumda Yunan hükümetinin savaş gemilerini kullanabileceği söylenirken, Mısır ile askeri tatbikatların da gündemde olduğu söylendi. Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşmaya aykırı olması nedeniyle bu fırsatın yüksek olduğu da açıklandı.

“TÜRKİYE İLE LİBYA İŞBİRLİĞİ ATİNA’NIN KEYFİNİ ÇIKARDI”

Kathimerini davasında, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın Atina hükümetini rahatsız ettiği bildirilirken, bu konuda diplomatik bir planın hazırlandığı yazıldı. Yunanistan hükümetinin Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin Washington, AB, Fransa ve Almanya’nın eylemlerinden memnun olduğu söylense de bu yönde diplomatik çabaların artırılması gerektiği söylendi.

ÖRNEKLERİ BİTİRDİĞİNDE DA OKUYORLAR

Öte yandan yazıda, Yunanistan’da önümüzdeki yıl yapılacak ilk seçimde hükümetin kurulmaması durumunda yaşanacak soruna karşı bir plan hazırlandığını söyledi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, “Yunan makamları, Yunanistan’da yapılacak iki seçim arasında geçici hükümetin çok az tecrübesi ve yavaş geçişi olması gerçeğinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yararlanacağı ihtimaline karşı hareket etti.” Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yargıtay başkanının iki seçim arasında Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı olarak çalışmalarına devam etmesi gerektiği de söylendi. Yazıda, “Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın da görevde kalmasıyla Türkiye ile yaşanan ana krizde sahada yetkin yetkililer ve ülkelerle iletişim kurma fırsatı olacak” dedi. zamana karşı yarışta.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın