medyauzmani.com
Yüksek tansiyon için ne tür bir besin takviyesi almalısınız? – Fikirler – Özgün Fikirler

Yüksek tansiyon için ne tür bir besin takviyesi almalısınız? – Fikirler

Magnezyum, vücut hücrelerinin düzgün çalışması için gereklidir. Magnezyum ayrıca kasların kasılmasına ve gevşemesine yardımcı olur. Birkaç çalışma magnezyumun kan basıncını düşürdüğünü gösterirken, başka bir çalışma magnezyum takviyesinin yüksek tansiyonu kontrol etmede çok az etkisi olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, magnezyumun yüksek tansiyon tedavisinde etkili olmadığını kanıtlayacak yeterli çalışma yoktur.

Diyetinizde olması gerekenden çok daha az lifli yiyecek olabilir. Lif alımınızı artırarak tansiyon sorunlarınızı azaltabilir veya önleyebilirsiniz. Çalışmalar, günde 11 gram yüksek lifli gıda yemenin kan basıncını düşürdüğünü göstermiştir. Lif ihtiyacınızı yeşil sebzeler ve lif tüketerek karşılayabilirsiniz.

Asetil-L-karsitin vücudunuzda enerji üretmek için kullanılır. Asetil-L-karsitin vücudunuzda üretilebilir veya besin takviyesi olarak alınabilir. Asetil-L-karsitin, kan basıncını kontrol etmek için kullanılan umut verici bir takviyedir. Kullanımı güvenlidir, ucuzdur ve birçok kişi tarafından vücuda kolayca emilir. Asetil-L-karsetin’in yüksek tansiyon üzerindeki etkisi üzerine pek çok çalışma yapılmamış olsa da, küçük bir çalışma asetil-L-karsetinin sistolik kan basıncına yardımcı olduğunu gösterdi.

Fransız çamı kabuğu özü, flavonoidlerin antioksidan özelliklerinden yararlanır. Pycnogenol, Fransız çam ağacından elde edilir ve kan dolaşımını artırarak kan basıncını düşürür. Bir çalışmada, katılımcılara 12 hafta boyunca günde 125 mg piknojenol verildiğinde, kan basınçları önemli ölçüde iyileşmiştir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın