medyauzmani.com
Yüksek Riskli Gebelik – Fikirler – Özgün Fikirler

Yüksek Riskli Gebelik – Fikirler

♦♦Annenin fetüs veya gebelikle ilgili kronik tıbbi sorunları veya komplikasyon belirtileri varsa, yüksek riskli gebelik düşünülür.

Annede tıbbi sorunlar

♦♦Özel bakım gerektiren tıbbi sorunlar arasında diyabet, yüksek tansiyon, astım, epilepsi, tiroid sorunları, kalp sorunları, kan pıhtılaşma sorunları, HIV enfeksiyonu, orak hücreli anemi, kanser ve sistemik lupus eritematozus yer alır.

fetal problemler

♦♦Fetal problemler gebelik belli bir noktaya geldikten sonra veya önceki gebelikten şüphelenildiğinde anlaşılır. Örneğin, bir doğum kusuru, bir görüntüleme testi sırasında veya önceki bir hamileliğin sonucu olarak bir fetüs incelendiğinde keşfedilir. Rh uyumluluğu, fetal enfeksiyon veya gelişimsel sorunlar da hamileliğinizi büyük risk altına sokabilir.

Fetüslerde herhangi bir sorun olmasa bile birden fazla çocuk sahibi olunması da gebeliği yüksek riskli kategoriye sokabilir.

Hamilelik sorunları

♦♦Plasenta previa, erken doğum, miyomlar veya anormal şekilli bir rahim gibi gebelik sorunları, hamileliğinizi büyük risk altına sokabilir.

♦♦Bazı kadın doğum uzmanları ve aile hekimleri bu durumdaki kadınlarla çalışırken kendilerini rahat hissederken, diğer doktorlar perinatolojistleri önerebilir. Doktorunuz gebelikte bir perinatolojist ile ortak takip yaptırmayı veya uzman görüşüne öncelik vermeyi uygun görebilir.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın