medyauzmani.com
Yorgun olduğumda spor salonuna gitmeli miyim? – Fikirler – Özgün Fikirler

Yorgun olduğumda spor salonuna gitmeli miyim? – Fikirler

Egzersiz enerjiyi artırır

Dr. Mehmet Öz ve diğer birçok sağlık uzmanına göre, kendinizi yorgun hissettiğinizde ölçülü egzersiz enerjinizi artırır. Artan kalp atış hızı, farkındalığınızı arttırır ve yorgunluk hissini ortadan kaldırır. Aynı zamanda, vücudunuz artan bir aktivite düzeyi karşılığında mutluluk hormonu serotonini serbest bırakır. Uzun vadede, egzersiz daha iyi uyumanıza yardımcı olacak ve bu da ertesi gün daha az yorgun hissetmenizi sağlayacaktır.

Stres

Stres, yorgunluk ve egzersiz karmaşık bir şekilde etkileşime girer. Stres nedeniyle yorgunsanız, egzersiz stres belirtilerini hafifletir ve kendinizi daha rahat ve enerjik hissetmenizi sağlar. Ancak çok meşgul olduğunuz için stresliyseniz, ihtiyacınız olan son şey bir veya iki saat egzersiz yapmaktır. Öte yandan egzersiz sayesinde daha iyi uyuyacağınız için strese bağlı uyku sorunlarından kurtulabilirsiniz.

tıbbi sorunlar

Bazen yorgunluk tıbbi bir sorunun sonucudur. soğuk algınlığı, kronik yorgunluk sendromu ve hipotiroidizm gibi. Bu sebeplerden dolayı yorgunsanız, spor yapmak nadiren yardımcı olur. Durumunuzu daha da kötüleştirebilir. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, uyurken ve dinlenirken bile yeterli enerjiyi alamıyorsanız, bir doktora görünmenizde fayda olabilir.

çözüm

Çoğu zaman yorgun hissetmek, egzersiz yapmaktan kaçınmak için bir bahane değildir. Spor salonuna gitmek için bir sebep bile. Ancak yorgunluğunuz çok çalışmaktan veya tıbbi bir sorundan kaynaklanıyorsa o seansı atlayabilirsiniz. Tabii ki, bu egzersizi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine takviminizi kontrol edip doktorunuzla görüştükten sonra ihtiyacınıza uygun bir egzersiz programına hemen başlamalısınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın