medyauzmani.com
Yıllık ücretli izinde çalışma yasağına ilişkin açıklamalar – Özgün Fikirler

Yıllık ücretli izinde çalışma yasağına ilişkin açıklamalar

İçindekiler

Tatilde çalışma yasağı

Yıllık ücretli iznini kullanan işçiye izin süresi kadar ücret ödenir.
Bir işte çalıştığı anlaşılırsa işveren bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücreti geri alabilir.

Sözleşme sonundaki tatil ücretleri

İş sözleşmesinin herhangi bir nedenle feshedilmesi halinde işçinin hakları
Kullandığı ve kullanmadığı yıllık izin sürelerinin ücreti, sözleşmesinin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücretin zamanaşımı, iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.

İşverenin iş sözleşmesini feshetmesi halinde, İş Kanunu’nun 17. maddesinde belirtilen ihbar süresi ile 27. maddesine göre işçiye verilmesi gereken yeni iş arama izinleri, iş sözleşmesinin süresi ile iç içe geçemez. yıllık ücretli izin.

İzin düzenlemeleri

Yapılan işin niteliğine göre yıllık ücretli izinler yıl içinde ödenir.
İzinlerin süreleri, nasıl ve kimler tarafından verileceği veya tutulacağı, yıllık iznin faydalı olabilmesi için işveren tarafından alınması gereken önlemler, izinlerin kullanımına ilişkin işlemler ve gerekli kayıtların şekli işveren tarafından tutulacakları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan bir yönetmelikle düzenlenir.

Sigorta primleri

İş kazası ve meslek hastalığı primleri hariç, iş kazası ve meslek hastalığı primi dışındaki diğer sigorta primlerinin 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununda belirtilen esaslar çerçevesinde işçi ve işverenler tarafından ödenmesine devam edilmektedir.

Harçlardan kesinti yapılamayan haller

Her türlü işte uygulanan kanuni çalışma süresinin azaltılması veya işverenin üzerine düşen kanuni bir yükümlülüğün yerine getirilmesi veya herhangi bir hükmün uygulanmasının sonucuna istinaden işçi ücretlerinde hiçbir şekilde indirim yapılamaz. bu yasa.


Kaynak: İş Kanunu, Madde 58-59-60-61-62
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın