medyauzmani.com
Yılın ilk iki ayında Türkiye’de 416 bin 784 adet gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. – Özgün Fikirler

Yılın ilk iki ayında Türkiye’de 416 bin 784 adet gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tapu ve Tapu Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yılın Ocak ayında 199 bin 111, Şubat ayında ise 217 bin 673 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti.

Rakamlara göre şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 9,3 artış yaşandı.

Böylece ülke genelinde Ocak-Şubat döneminde toplam 416 bin 784 gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Bu işlemlerden 3 milyar 989 milyon 848 bin 708 lira ve 63 kuruş tapu harcı elde edildi.

İşlemlerin 176 bin 46’sı konut, 72 bin 833’ü arsa, 115 bin 851’i tarla, 20 bin 702’si işyeri, geri kalanı ise diğer taşınmazlar.

En çok satış yapılan iller arasında ise 55 bin 167 satışla İstanbul ilk sırada yer aldı.

Onu 27 bin 559 ile Ankara, 23 bin 103 ile İzmir, 16 bin 750 ile Antalya, 16 bin 95 ile Bursa, 11 bin 762 ile Konya, 11 bin 434 ile Kocaeli ve 11 bin ile Balkesir izledi. ve 28.


Kaynak: İTO Haber
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işinizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın