medyauzmani.com
Yeni SGK dosyası açan firma 17103 numaralı SGK teşvikinden ne zaman yararlanmaya başlar? – Özgün Fikirler

Yeni SGK dosyası açan firma 17103 numaralı SGK teşvikinden ne zaman yararlanmaya başlar?

Yeni bir SGK kayıt dosyası açılıyor ve sigortalının 6111 ve 17103 teşviği aldığını ve 17103 teşviğinden yararlanma niyetinin ilk üç aydan sonra olduğunu düşünürsek örnekteki kişiler 25.04.-6 veya 25.07 17103’ten bir sonraki dönem için yararlanabilir mi?

Ve dosya şartlarından biri olan ortalama çalışma süresinin yanı sıra 3 aylık süre için 27.256 ilave işçi alımı kapsamında bu dönemde 17.103 yeni kayıt yaptıran 17.103 kişiden yararlanabilir mi?

  1. 17103 25.07.2007 tarihinden sonra kullanılabilir.
  2. 17103 şartlarını sağlıyorsanız yararlanabilirsiniz.
  • İstihdam teşvikleri ile belirli şartları taşıyan işsizleri işe alan işverenlere çeşitli süre ve tutarlarda prim, vergi veya ücret desteği sağlanmaktadır.
  • Bu teşviklerin bir kısmı İŞKUR tarafından finanse edilirken, anlaşmanın işletmecisi Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.
  • İşsizlik Sigortası Fonu tarafından istihdam olanaklarını korumak ve artırmak amacıyla sağlanan teşvikler aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.
teşvik adı yasal dayanak
Kadınlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi sahipleri için istihdam teşvikleri 4447 Sayılı Kanunun Geçici 10. Maddesi
Ek istihdam teşviki 4447 Sayılı Kanunun Geçici 19. Maddesi
İşsizlik maaşı alanların işe alınması için teşvik 4447 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin beşinci fıkrası
Destek normalleştirme 4447 Sayılı Kanunun Geçici 26. Maddesi
İstihdam Teşviklerine Geri Dön (Prim Desteği) 4447 Sayılı Kanunun Geçici 27. Maddesi
İşe dönüş teşviki (geçici istihdam desteği) 4447 Sayılı Kanunun Geçici 27. Maddesi
işten çıkarma teşviki 4447 Sayılı Kanunun Geçici 28. Maddesi

teşvikler hakkında arka plan bilgisi; solda bulunan “teşvikler” Menüye tıkladıktan sonra açılacak olan alt başlıklardan ulaşabilirsiniz.

4447 sayılı Kanunun geçici 19 ve 21 inci maddeleri kapsamında uygulanır.

  • Sigortalı için aranan şartlar:

Sigortalı

– Atandığı aydan önceki 3 ay içinde 5510/4-a, b, c kapsamında 10 günden fazla sigortalı olmaması,

– İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

1/1/2018 ile 31/12/2022 döneminde özel sektörde işverenler tarafından çalıştırılması,

aranan.

  • İşyeri gereksinimleri:

– özel sektördeki bir işletme sahibine ait,

– Sigortalının istihdamı artı aylık prim ve hizmet belgelerinin ortalaması veya işe giriş tarihinden önceki takvim yılı için işyerinden bildirilen Ayırt Edici Hizmet Beyanları özeti,

Aylık hizmet ve taksit belgelerinin yasal süre içerisinde Devlet Güvenlik Soruşturmasına sunulması,

Yasal süresi içinde ödenmesi gereken sigorta primlerinin ödenmesi,

– Gecikme sigorta primlerinin, işsizlik sigortası primlerinin, idari para cezaları ve bunlara bağlı gecikme cezalarının ve geç ödeme borçlarının bulunmaması,

– Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediğine veya sigortalıları fiilen çalıştırmadığına dair bir emarenin bulunmaması,

aranan.

Destek miktarı işyerinin faaliyet gösterdiği sektöre göre farklı hesaplanacaktır.

  • üretim veya bilgi teknolojisi Ödenecek tüm primler, 9.540 TL’ye (1.341,56 TL’den 3577,50 TL’ye) kadar prime esas kazanç tutarı ve 214,97 TL damga ve gelir vergisi karşılığında her ek sigortalı tarafından karşılanacaktır. (Toplam 1.556,53 – 3.792,47 TL)
  • diğer sektörlerde İşyerinde faaliyet gösteren işyerlerinde çalıştırılacak her ek sigortalı için prime esas asgari kazanç üzerinden tüm primler (1.341,56 TL) hesaplanacak ve 214,97 TL damga ve gelir vergisi karşılanacaktır. (toplam 1.556,53 TL)
  • destek süresi

2022/Aralık ayını geçmemek kaydıyla destek süresi 1/1/2018 ile 31/12/2022 tarihleri ​​arasında her bir sigortalı için 12 aydır. Ancak, çalışan sigortalı 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük erkek, 18 yaşından büyük kadın veya kuruma kayıtlı özürlü ise destek 18 ay süreyle uygulanacaktır.

Bilişim sektöründe destekten yararlanacak işyerlerini belirleme yetkisi Cumhurbaşkanı’na aittir.

1/1/2018-31/12/2022 tarihleri ​​arasında 5510 sayılı Kanun kapsamına giren işyerleri ile daha önce kayıtlı olduğu halde ortalama sigortalı sayısının hesaplandığı yılda sigortalı çalıştırmayan şirketler; 01/01/2018 tarihinden sonra ilk kez sigortalı bu destekten bildirim ayını takip eden üçüncü aydan başlayarak 12 veya 18 aylık sürelerle yararlanacaktır.

Bu teşviğin kullanıldığı ayda aynı sigortalı için diğer sigorta prim teşvik, destek ve kesintilerinden yararlanılması mümkün değildir.

_________________________________________________________________________

Normalleşme desteği kapsamında; 1/7/2020 tarihinden önce başvuran ve yeni Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle zorlayıcı nedenlerle kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalıların dönüşü durumunda işverenlere belirgin destek sağlanmaktadır. aynı işyerindeki normal haftalık çalışma saatlerine dönerler.

Teşvik ile işverenlere Kısa Çalışma/Nakit Ücret Desteğinin bitiş tarihinden itibaren en geç 30.06.2021 tarihine kadar altı ay süreyle destek sağlanacak. Destek tutarı aylık 1.341,56 TL’dir.

Her ay için işverene sağlanacak destek süresi; Sigortalının Kısa Çalışma Ödeneğinden / Nakdi Ücret Desteğinden yararlanacağı ay içindeki ortalama gün sayısı ile sınırlıdır.


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın