medyauzmani.com
Yeni Nesil ÖKC’nin kiralama ve abonelik ücretlerini tahsil etmek için kullanılıp kullanılamayacağı – Özgün Fikirler

Yeni Nesil ÖKC’nin kiralama ve abonelik ücretlerini tahsil etmek için kullanılıp kullanılamayacağı

dilekçenizin incelenmesinden ve faize kayıtlı bir yargılama talep formundan; …Vergi Dairesi Müdürlüğünden……. Vergi kimlik numarasına sahip bir mükellef olarak, akaryakıt bayii olarak satış acentesi ile çalışıyorsunuz Ayrıca kiracılar adına fatura düzenleyerek aylık kira geliri elde edebilirsiniz Şirket aktifinizde kayıtlı alışveriş merkezi yönetiminden ödeme kullanabilirsiniz Yakıt satışlarınızı benzin istasyonunuza geri belgelemek için yakıt pompalarına bağlı kayıt cihazları. Kendi market ve satış yapan şubelerinizden yapacağınız perakende satışlarınız için 28.03.2016 tarihinde 426 Sayılı Vergi Usul Kanunu Kamu Tebliği uyarınca Yeni Nesil Ödeme Defteri satın aldığınızı belirterek… a Nesil Ödeme Kaydı Yeni olan, kiracılar adına önceden düzenlenmiş aylık faturalar olan kira ücretleri ve genel giderlerin kredi kartıyla tahsil edilmesidir. Bu konuda Başkanlığımızın görüşünün istendiği anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere Vergi Usul Kanunu’nun 257 mükerrer maddesi ile Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden Vergi Usul Kanunu’nun 426 sayılı Tebliğinin ikinci bölümünün son fıkrasında “…ilk kişi Sattığı malı aynen veya işledikten sonra başkasına satan veya mal satışının tasdikinde veya hizmetin ifasında aynı kişilere ve ikinci sınıf tacirlere (perakendeci veya hizmet ifasına) hizmet verenler. Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Yükümlülüğü Hakkında Kanun uyarınca “Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları” Kullanma Zorunluluğu sağlanan ödeme kayıt cihazları yerine Vergi Usul Kanunu gereğince fatura düzenleme zorunluluğu yoktur. 3100 Sayılı Ödeme Kayıt Cihazlarını Kullanma ve ilgili mevzuat, faaliyetlerinde mobil EFT-POS cihazı kullanan mükellefler, 01.10.2013 tarihinden itibaren, Vergi Usul Kanununun hesap kesim yılı ile değiştirilen tarih), tüm mobil EFT-POS cihazları Yukarıdaki tarihten sonra kapsama giren mükellefler tarafından kullanılan Ödeme Kayıt Cihazı özelliği olacaktır. n yeni nesil olup, mükelleflerin daha önce yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmaya devam edecekleri Bu tarihte ödeme kaydedici cihazları satın alarak kullanabilecekleri belirtilmiştir.

466 ve 473 sayılı Vergi Usul Kanunu genel verileri ile YN ÖKC kullanma yükümlülüğünün başlangıç ​​tarihleri, mükellefin satış hacmi, kullanılan ÖKC modeli ve özellikleri dikkate alınarak 2016 yılından itibaren kademeli yayılarak yeniden düzenlenmiştir. satış sistemleri.

Yukarıdaki yönetmeliğe göre 2014 yılı satışları veya toplam işletme hasılatı:

– 01/04/2016 tarihi itibariyle 1 milyon TL’yi aşan mükellefler için,

– 1/7/2016 tarihi itibarıyla 1 milyon TL’den 500 bin TL’ye kadar olan mükellefler için,

– 1/10/2016 tarihi itibariyle 500 bin TL ile 150 bin TL arasındaki mükellefler için,

– 1/1/2018 tarihi itibarıyla 150 bin TL’nin altındaki mükellefler için,

Bundan sonra yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu başlayacak.

Öte yandan mükellefler, Maliye Bakanlığı onaylı yeni nesil ödeme kayıt cihazlarını yukarıda belirtilen tarihlerden önce satın alıp kullanabilecek.

10.10.2009 tarih ve 10000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KDV Mükelleflerinin Ödeme Kayıt Cihazlarını Kullanma Zorunluluğuna İlişkin Kanuna İlişkin Seri No:31 sayılı Kamu Tebliği’nde belirtilen “Bilgisayar Bağlantılı Ödeme Kayıt Cihazları” Kullanan Mükelleflerin Yeni Nesil Ödemeleri /5/1991 ve 20867 Sayılı kayıt cihazı kullanma zorunluluğunun başladığı tarih; Bu cihazların aynı ofis veya şubelerde çok sayıda kullanılması, birbirleri ile olduğu gibi farklı terminal birimleri ile de entegre olarak kullanılması, farklı teknik özelliklere sahip olması gibi nedenlerle entegre edilmesi gerekmektedir. bu cihazları yeni nesil ödeme sicil cihazı sistemine en uygun şekilde yerleştiriyoruz. Bunu sağlamak için yukarıda belirtilen yıllık satışlar ve toplam işletme hasılatı tutarları dikkate alınmaksızın 1/1/2018 olarak belirlenmiştir (473 sayılı Kanun Vergi Usul Genel Tebliği ile değiştirilmiştir).

451 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun genel ifadesi ile 435 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun genel ifadesinde değişiklik yapılmıştır. Söz konusu tebliğin birinci maddesinin üçüncü fıkrasında; “Banka kartları ile yapılan ödemelerde ÖKC dekontu yerine fatura düzenlendiği durumlarda parasal karşılığı ÖKC dekontu yerine ÖKC’den gelen satış faturasının müşteriye teslim edildiğini gösteren bilgi dekontu ve banka POS masrafı bilgiler de bu bilgi fişinde gösterilmelidir. Bilgi fişinde bulunması gereken asgari bilgiler ile bilgi fişinin düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar Gelir İdaresi Başkanlığı Yazışma Protokolü belgelerinde yer almaktadır. denir.

YN ÖKC kullanılarak yapılan mal ve hizmet satışlarında; ÖKC kullanan mükelleflerin YN ÖKC’lerden ÖKC fişi dışında Bilgilendirme Tablosu düzenlenebileceği hallerde bilgi fişi düzenlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar ile güncelleme faaliyetlerinin belirlenmesi ve bildirilmesi. ÖKC üreticileri, bu amaçla hazırlanan ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yayınlanan “YN ÖKC Bilgi Fişi Teknik Rehberi” belgesinin 9/1 maddesinde belirtilen hususlara ilişkin ÖKC programında bunu yapmak zorundadır. Bölümün içinde;

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 232. maddesi uyarınca fatura düzenlemekle yükümlü mükelleflere YN ÖKC kullanılarak satış yapılması veya müşterinin nihai tüketici olmasına rağmen fatura talep etmesi veya satış tutarının kesilen faturayı aşması halinde limit, satıcı müşteriye bir fatura göndermelidir.

Bu şekilde kesilen/kesilecek faturalar için YN ÖKC’den aşağıdaki örnek ve açıklamalara göre bilgi fişi düzenlenecektir.

Satış anında düzenlenen ve müşteriye teslim edilen fatura (elektronik fatura çıktısı ve elektronik arşiv faturası dahil), irsaliye veya konşimentolu fatura ve banka veya kredi kartı tarafından tahsil edilmediyse YN’de oluşturulacak bilgiler ÖKC ve EKU’ya kayıtlı. Makbuzun yazdırılması ve müşteriye verilmesi zorunluluğu yoktur.

Faturalandırılan satışlara ait bilgi fişlerinin navlun beyannamesi ile değiştirilmemesi durumunda, bilgi fişlerinde satılan mal veya hizmet türlerinin ayrıntılı olarak gösterilmesine gerek yoktur ancak bilgi fişlerinde gruplandırılarak gösterilmesi mümkündür. KDV oranları esas alınır. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 230/4. maddesine göre düzenlenecek faturalarda; Elbette satılan mal veya hizmetin türü, miktarı, fiyatı ve miktarı ayrı ayrı gösterilmelidir.

9.1.1. Satıcının e-fatura uygulamasında kayıtlı olmaması durumunda, müşteriye basılı seri sipariş numarasının yer aldığı kağıt faturanın verilmesi gerekmektedir. Öte yandan YN ÖKC’den faturalı satışlarda örneği ekte sunulan bilgi fişi (No. 1) ibraz edilecektir. Bu bilgi kuponu konşimento yerine kullanılamaz. Bu nedenle satıcı, faturayı konşimento ile birlikte veya konşimento yerine fatura ve konşimentoyu ayrı ayrı düzenleyerek müşteriye vermek zorundadır. Bu bilgi fişine “Fatura/Konşimento Seri Numarası”nın kaydedilmesi zorunlu olmakla birlikte fatura veya konşimentonun daha sonra düzenlenecek olması durumunda bilgi fişinin bu kısmına “FSD” ibaresi yazılacaktır. . Daha sonra düzenlenecek fatura/irsaliyede daha önce düzenlenen bilgi fişinin tarihi, numarası, Z numarası ve ödeme kaydedici kayıt numarası yazılacaktır. Veri dahildir.

Bu kapsamda şirketinizin aktifinde kayıtlı alışveriş merkezindeki yerin kiraya verilmesi suretiyle elde edilen kira bedelleri ve müşterek giderlerin tahsilatında EFT-POS özelliğine sahip yeni nesil ödeme sicillerinin kullanılması, Kiracılar adına aylık olarak fatura edilen ticari faaliyetin, kredi kartı ile, 1 nolu örneğe göre parasal değeri olmayan YN ÖKC bilgi fişlerinin, Sözleşmenin 9/1 maddesinde belirtildiği şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. “YN ÖKC Bilgi Fişleri Teknik Rehberi”.


Kaynak: GİB Özel, 10.11.2018, 27575268-105[3100-2016-301]-399412 Ankara Vergi Dairesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan