medyauzmani.com
Yen dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesinde – Özgün Fikirler

Yen dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesinde

Dolar/yen döviz kuru 150 seviyesini geçti ve 1990’dan bu yana en yüksek seviyesini test etti. Yen’deki düşüş Japon yetkililerden gelen haberlerin başında geldi.

Japonya’da hükümet yetkilileri, yen’in dolar karşısında keskin bir düşüş yaşayacağına ilişkin uyarılarını yinelerken, Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, döviz kurunu düzenli ve “dikkatle” izlediğini söyledi.

Japonya, geçen ay dolar karşısında sert düşüşle 145’in üzerine çıkınca, uzun zamandan sonra ilk kez yene müdahalede bulundu. Bu müdahaleye rağmen dolar, yen karşısında değer kazanmaya devam etti.

Maliye Bakanlığı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Suzuki, hükümetin politikaları doğrultusunda döviz piyasasında yenin hareketinin devam ettiğini söyledi.ona göre cevap verecek” gösterdi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, döviz piyasasında istikrarın “çok önemli” olduğu çağrısını yineleyerek yendeki düşüşü keskin ve tek taraflı olarak nitelendirdi.

“Yen’deki bu değer kaybı, şirketlerin operasyonlarını planlamasını zorlaştırıyor ve ekonomik belirsizlik yaratıyor. Bu, ekonomimiz için zor ve gereksiz” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın