medyauzmani.com
Yavaş yavaş Avrupa’ya doğru: Togg 92 farklı testten geçti – Fikirler – fikirler.net.tr – Özgün Fikirler

Yavaş yavaş Avrupa’ya doğru: Togg 92 farklı testten geçti – Fikirler – fikirler.net.tr

Üretim butonu yayınlanan Togg’un ilk hedefi, özellikle elektrikli otomobillerde rekabetin yüksek olduğu Avrupa pazarı. Togg, Avrupa pazarında otomobillerin güvenliğini ve performansını test eden Euro Ncap testine girmeyi planlıyor. Mart ayında 92 farklı şekilde test edilecek yerli otomobil, sürücü ve yolcuların güvenliğinden yolcuların güvenliğine, yayaların güvenliğinden kaza anında güvenlik özelliklerine kadar farklı alanlarda test edilecek.

5 YILDIZ ALMAK GEREKİYOR

2016 yılından bu yana piyasada bulunan 57 elektrikli otomobilin bulunduğu Euro Ncap, bu otomobillerden 38’ine 5 yıldız, 12 otomobile 4 yıldız, 5 otomobile 3 yıldız güvenlik, 1 yıldız güvenlik verdi. bir araba için ve bir araba için 0 yıldız koruması. . Togg’un amacı 5 yıldızlı koruma elde etmektir.

TEST ALANI AÇILACAK

Bu arada araba test merkezi Togg için açık olacak. İlk test merkezi İstanbul’da, ikincisi Ankara’da açılacak, ardından Türkiye’nin 7 bölgesinde farklı yerlerde test merkezi açılacak. Togg’un Türkiye geneline yayılacak marka ağının yanı sıra mobil araçları da faaliyet gösterecek. Olası bir problem olduğunda, merkezden araca bağlanarak problem çalışılacaktır. Problemin çözümünde merkez, programların problemlerini çözecektir. Sorunlar donanımsal ise, yoldaki mobil destek araçları gerekli bileşenleri değiştirerek ve onararak Togg’a destek sağlayabilecektir.

GÜNEŞ ENERJİSİ BANYOLARI DOLDURACAK

Önümüzdeki yıllarda güneş enerjisini yeni teknolojilerle birlikte araca entegre etmeyi planlıyorlar. Gündüz yolculuklarında ise çatıdaki güneş panelleri ile otomobilin akülerinin şarj edilmesi amaçlanıyor. Yurt içi ve yurt dışı otomobil fuarları aracılığıyla satın almak mümkün olacak. Arabanın teknolojisi sayesinde arabanın resimlerinden bile ödeme yapılabilmektedir. Togg sahipleri daha uzun uçuşlar için THY’den mil alacak.

Almanya’dan selamlar

Togg’un yurt içi satış talepleri, elektrikli araçların kurulduğu pazardan ve diğer ülkelerden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve TOBB’a geliyor. Togg’da Avrupa yolları görüldüğünde, otomobil başkenti Almanya’dan övgü geldi. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) Başkanı Peter Adrian, geçtiğimiz Eylül ayında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek Togg’un Gemlik yerleşkesini ziyaret etti. Yolculuk sırasında fabrikaya ve araca hayran olan Adrian, “Diğer otomobil üreticilerinden yüzde 50 daha iyisiniz” dedi.

Ali Kürşat Büyükada

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın