Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aralık 2020’de 1181 adet teşvik belgesi düzenleyerek 28,1 milyar liralık sabit yatırım ve 29 bin 361 kişilik ek istihdamın önünü açtıklarını belirterek, “Yıllık yatırım talebi yüzde 25. önceki yıla göre daha yüksek. Reform programımızla 2021 çok daha iyi olacak.” ifadesini kullanın.
Bakan Varank, Twitter paylaşımında Aralık 2020 ve geçen yıl yatırım teşvik belgesi verilerini açıkladı.
Yatırımların hız kesmediğini kaydeden Varank, şunları kaydetti:
“Aralık ayında 1181 adet teşvik belgesi düzenleyerek 28.1 milyar liralık sabit yatırımın ve 29 bin 361 kişilik ek istihdamın önünü açtık. Bu yılki toplam yatırım talebi geçen yıla göre yüzde 25 daha fazla. 2021’in hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Reformer gündemimizle çok daha iyi olmak.
Farrank’ın payının infografik verilerine göre Aralık 2020’de çıkarılan teşvik belgeleri kapsamında yapılacak yatırımların yüzde 73,4’ü imalat, yüzde 13,2’si hizmet, yüzde 9,4’ü enerji ve yüzde 2,1’i tarımda yapılacak. Madencilik sektörü %1,9 paya sahiptir.
Yatırımların bölgelere göre dağılımı incelendiğinde en fazla yatırımı yüzde 48,7’lik pay ile 1. Bölge’nin çektiği görülüyor.
Geçen yılın aynı dönemine göre yatırım teşvik belgesi sayısında yüzde 86, belgelerde öngörülen iş sayısında yüzde 49, sabit yatırım tutarında yüzde 25 artış oldu.
Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- ABD’de yeni tip 1 diyabet ilacına onay: ‘Tedavi başarısı’ – Fikirler – fikirler.net.tr
- Nefes alırken ağrı – Fikirler
- AK Çelik Parti Sözcüsü’nün son sözleri
- Yatırım fonları ve emeklilik fonlarının tadili
- Tür değiştiren elektronik fatura mükellefleri ne kadar süreyle eski adresleri ile elektronik fatura düzenlemeye devam edebilir?
- Ben 22.000 TL alan vergi mükellefi bir diş hekimiyim ama ertesi gün hastası diş tedavisinden vazgeçti, bu konuda ne yapmalıyız?
- Temettü limitinin süresi doldu mu?