medyauzmani.com
Yaşlanmayan cilt için 5 bileşen – Fikirler – Özgün Fikirler

Yaşlanmayan cilt için 5 bileşen – Fikirler

1) organik yağ

Fas’ta yetişen argan ağacından elde edilen bu yağ, zeytinyağının iki katı E vitamini içerir. Diğer antioksidanlar gibi E vitamini de serbest radikallerin zararlı etkilerini yavaşlatır. Böylece hücrelerin yenilenmesine ve cildinizin canlanmasına yardımcı olur.

2) astaksantin;

Karotenoid antioksidanlar alglerden ve somondan elde edilir. Astaksantin sadece güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda dışarıda geçen bir günün ardından serbest radikallerin oksitleyici etkisiyle savaşarak cilde yardımcı olur.

3) kırmızı çay

Son araştırmalar, rooibos çayı olarak da bilinen kırmızı çayın yüksek miktarda cilt koruyucu antioksidan içerdiğini göstermektedir. Ayrıca çinko açısından zengin olan kırmızı çay vücudun yağ asitlerini metabolize etmesini sağlar.

4) Zerdeçal

Zerdeçaldaki kurkumin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Sitokinler gibi iltihaplanmaya neden olan proteinlerle savaşır.

5) Omega-3 yağlı asitler

Araştırmalar, soğuk su balıklarında bol miktarda bulunan omega-3 yağ asitlerinin hücresel iltihaplanmayı önlediğini gösteriyor. Omega-3 yağ asitleri, hücresel iltihaplanma kollajene zarar verdiği ve kırışıklıklara yol açtığı için iyi bir cilt koruyucu ektir. Omega 3 aynı zamanda cildin su kaybetmesini engeller ve cilt tonunu canlı tutar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın