medyauzmani.com
Viral enfeksiyonlar – Fikirler – Özgün Fikirler

Viral enfeksiyonlar – Fikirler

Viral enfeksiyon nedir?

Virüsler bakteri veya mantarlardan çok daha küçüktür ve ışık mikroskobu ile görülebilirler. Virüs normalde insan hücresi gibi diğer hücrelerin içinde yaşar ve kendini kopyalamak için kendi DNA ve RNA’sını serbest bırakır. Virüs bulunduğu hücrenin işleyişini etkiler ve enfekte olmuş hücreleri öldürebilir. Viral enfeksiyonlara neden olan virüsler bulaşıcıdır. Bu virüslerin en yaygın örnekleri, rinovirüs (soğuk algınlığı), influenza virüsü (influenza), kızamıkçık, kızamık (kızamık), uçuk, insan papilloma virüsü (genital siğiller), hepatite (hepatit) neden olan virüsler ve HIV’dir.

Geçmişte, doktorlar viral enfeksiyonları teşhis ederken, hastanın kanında virüse karşı antikorların gelişimine bakan serolojik teşhisler kullanırdı. Antikorlar pozitif sonuç verene kadar hasta zaten iyileşmiş olduğundan serodiagnoz pek yardımcı olmadı.

Son zamanlarda hızla yeni virüs tespit yöntemleri geliştirilmekte ve bu yöntemler çoğu zaman doku kültürü kadar duyarlı olmasa da doku kültürüne göre daha hızlı ve daha kolay olmaktadır. Virüsün yetiştirilmesi, serumun canlı hücrelere verilmesini gerektiren pahalı ve özel bir süreçti. Bazı virüsler doku kültürü ile bile daha zor hale gelir, bu nedenle ekimi daha zor hale gelebilir. Birçok viral enfeksiyonu önlemek için aşılar olmasına rağmen, geri kalan virüsleri anlamak zordur. Bu nedenle, etkili bir antiviral ilaç tasarlamak genellikle zordur.

HIV enfeksiyonu, uçuk, hepatit ve genital siğiller daha önce de belirttiğimiz gibi virüslerin neden olduğu hastalıklar arasındadır.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın