medyauzmani.com
Vergi mükellefi olmayanlardan alınan yemlere katma değer vergisi ve stopaj uygulanıyor mu? – Özgün Fikirler

Vergi mükellefi olmayanlardan alınan yemlere katma değer vergisi ve stopaj uygulanıyor mu?

Konu: Yem Samanı Stopajı ve Katma Değer Vergisi Oranı Hakkında.

…hayvan yemi olarak saman ticareti yaptığınızı gösteren vergi mükellefi olmayan kişilerden alınacak saman için üretici belgesindeki stopaj ve katma değer vergisi oranı hakkında…

… vergiye tabi olmayan kişilerden (çiftçiler) hayvan yemi olarak kullanılmak üzere “saman” alımına bağlı olarak Gelir Vergisi Kanunu’nun 94. maddesinin (11) numaralı bendine göre %4 oranında; Söz konusu ürün borsaya kayıtlı ve satın alınmış ise gelir vergisinden %2 oranında stopaj yapılması gerekmektedir.

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 13/ı maddesi ile “Bu ürünlerin içerdiği hammaddelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tescilli gübre ve gübre ile küspe (nişasta kalıntıları ve benzeri kalıntılar) üreticilerine teslimi Türkiye Gümrük Tarife Sistemi 2303.10 ve 2303.30 Nolu Tarife Pozisyonunda sınıflandırılmıştır. 00.00.00 Nolu Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonunda sınıflandırılan bira endüstrisinin posa ve kalıntıları ile damıtılmış içecekler hariç, tam yağlı (tam yağlı) soya fasulyesi, kepek, rasmol , balık unu, et unu, kemik unu, kan unu, tapyoka (manyok), sorgum ve her türlü karma yem (kedi maması hariç), saman, şalgam yemi, hayvan pancarı, kök yem, kuru ot, yonca, fiğ, korunga , hasat ve yemlik mısır, yonca, yemlik lahana, yem bezelyesi ve benzeri hayvan yemleri (kepekli ve kuru ve pelet şeklinde teslim edilen veya mevsimsel ihtiyaca göre işlenmiş veya bağlayıcılı veya bağlayıcısız) KDV’den istisnadır.

Buna göre, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 13/i maddesinde sayılan hayvan yemi saplarının (balya şeklindekiler dahil) sevkiyatları KDV’den istisna edilecektir.


Kaynak: ÇORUM VALİLİĞİ Defterdarlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 12.11.2019 – Genelge No. 76071283-120.01.02.11-E.35255
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın