medyauzmani.com
Vergi indiriminden yararlanan şirketlerin 5746 sayılı Kanun kapsamında beyannamelerini yeminli mali müşavirlere tasdik ettirmeleri gerekli midir? – Özgün Fikirler

Vergi indiriminden yararlanan şirketlerin 5746 sayılı Kanun kapsamında beyannamelerini yeminli mali müşavirlere tasdik ettirmeleri gerekli midir?

Vergi indiriminden yararlanan şirketlerin 5746 sayılı Kanun kapsamında beyannamelerini yeminli mali müşavirlere tasdik ettirmeleri gerekli midir?

vergi mükelleflerimiz 5746 Sayılı Kanun Proje kapsamında Ar-Ge indirimi uygulayan firmalar için YMM belgelendirme raporunda yer alan zorunluluk konusunda kafa karışıklığı var.

YMM odasına sorduğumuzda böyle bir zorunluluğun olmadığı söylendi ama mevzuatta bir delil bulamadık. YMM Rapor Yükümlülüğü Ar-Ge Kesintisinden Feragat Midir?

Yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin YMM tasdikli olması zorunlu değildir.

30.07.1995 tarih ve 18 sayılı SM, SMMM, YMM Kanunu ile Yeminli Mali Müşavirler tarafından yapılacak yıllık gelir beyannameleri, kurumlar vergisi beyannameleri ve bunlara eşlik eden mali tablo ve bildirimlere ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Açıklamanın Rıza İlkeleri başlıklı birinci bölümünün “Kapsam” başlığı altında; “Yıllık gelir beyannamesi veya kurumlar vergisi beyannamesi (tasfiye, birleşme ve devir beyannameleri dahil) vermekle yükümlü olan mükelleflerin bu beyannameleri ve bunlara ekli mali tablo ve bildirimleri ibraz etmesi zorunludur. Dilerlerse Yeminli Mali Müşavirlerden belge alabilirler.. ”

SM, SMMM, YMM ile ilgili 29 Sayılı Genel Tebliğ’in I. Kısmının 4-Sözleşmenin Düzenlenmesi ve Sözleşmelerin Feshi başlıklı bölümünde; “18 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa İlişkin Tebliğ ile yayımlanan yönetmelik gereği mükellefler dilerlerse tam tasdik hizmetinden yararlanabileceklerdir.” Açıklama dahil.

Yukarıdaki açıklamalar kapsamında; herhangi bir vergi mükellefi Şartlara bağlı kalmaksızın sorarlarsa Tam belgelendirme hizmetinden faydalanmak mümkündür.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Resmi Gazete’de yayımlanan yeminli mali müşavir (seri numarası: 1) raporlarının elektronik ortamda sunulmasına ilişkin genelge.

30 milyon cirolu bir firma YMM ile tam tasdik anlaşması yapmak zorunda mı?

Tam belge olmadan alınabilecek 2019 KDV iadesi tutarı ne kadardır?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın