medyauzmani.com
Vergi beyannamesini kim ve ne zaman verir? – Özgün Fikirler

Vergi beyannamesini kim ve ne zaman verir?

1- ÖTV konusu nedir?

Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki.
– Liste (1)’de yer alan malların rafineriler dahil ithalatçılar veya imalatçılar tarafından teslim edilmesi,
– Tescil ve kayda tabi Liste (II)’de yer alan eşyanın ilk zilyetliği,
– (2) sayılı listede yer alan ve imalatçı veya inşaatçılar tarafından kayıt ve tescile tabi olmayan eşyanın ve (3) ve (4) sayılı listede yer alan eşyanın ithalatı veya teslimi,
– Özel tüketim vergisi uygulanmadan önce tescile ve tescile tabi olmayan (1), (3) ve (4) sayılı Listelerde yer alan mallar ile (2) numaralı Listede yer alan malların müzayede yoluyla satışı,
Bir defaya mahsus özel tüketim vergisine tabidir.

2- Yargıtay Mali Politikalar Kanununa ekli listelerde yer alan mallar nelerdir?

Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli dört listede yer alan eşya gümrük tarifesine dahil değildir.

İstatistiklerin konumu (GTİ.P.) sayılarına göre belirlenir.

– (I) Listesinin A Programında; akaryakıt ürünleri, doğal gaz ve sıvılaştırılmış petrol gazı,

– (I) listesinin B çizelgesinde; fuel oil’e eklenebilen solvent türevleri, tinerler, baz yağlar,
Madeni yağlar ve yağlayıcılar,

– Liste (II)’de, esas olarak traktörler, yarı römorklar, binek otomobiller ve insanlar

Otomobil, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar, özel amaçlı taşıtlar, motosikletler, helikopterler, uçaklar, gemiler, yatlar, gezi ve spor tekneleri gibi araçlar,

– Liste III, Çizelge A’da yer alan alkolsüz ve alkollü içecekler,

– (III) Listesinin B Çizelgesinde; Purolar, küçük sigaralar, sigaralar, nargile tütünü, enfiye veya
Çiğneme tütünü ve makaron gibi tütün ürünleri,

– Genel olarak (IV) numaralı listede havyar ve havyar yerine kullanılan ürünler, kozmetikler, kürk ve kürklü giysiler, zararlı yayınlar ve sofra, mutfak, tuvalet, büro, ev dekorasyonu ve benzeri işler için bazı cam eşyalar, manikür ve pedikür takımları ve aletler, altın veya gümüş kaplama kaşıklar, çatal takımları ve çatal bıçak takımları, Klimalar, ısıtıcılar, beyaz eşyalar, elektrikli araç motor marşları için araba aküleri, küçük ev aletleri, cep telefonları, telsiz telefon setleri, mikrofonlar, hoparlörler, kulaklıklar, hoparlörler, kayıt cihazları ve oynatma cihazları, televizyon, projektör, kamera, elektronik cihazlar Ses ve video, kızılötesi uzaktan kumanda, inci ve mücevherli saat kordonları, tabancalar ve diğer ateşli silahlar, sürgülü tabancalar, kristal avizeler ve hayvansal malzemelerden yapılmış süs eşyaları gibi bazı oyun eşyaları.

3- ÖTV mükellefleri kimlerdir?

ÖTV eki (1), (3) ve (4) sayılı Listelerde yer alan mallar ile tescil ve tescile tabi olmayan (2) Listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bu malları müzayedeye çıkaranlar, Tescil ve kayda tabi liste (II)’de yer alan mallar; Araba ticareti yapan ve bunları kullanmak için ithal eden veya açık artırmada satan kimse.

4- Özel gelir vergisinde vergi dönemleri nelerdir?

vergi dönemi

– (I) sayılı listedeki eşya için her ayın ilk onbeş günü birinci dönem, kalan günler ikinci dönem olarak belirlenir.

– (2) sayılı listede yer alan tescil ve kayda tabi eşya için vergi süresi bulunmamakta olup, vergisinin ilk zilyetliğe ilişkin işlemler tamamlanmadan önce beyan ve ödenmesi gerekmektedir.

– Tescil ve tescile tabi olmayan (II) sayılı listede yer alan eşya ile (III) ve (IV) sayılı listelerde yer alan eşya için faaliyetin yapıldığı takvim yılının birer aylık dönemleridir. gerçekleştirillen.


Kaynak: GİB
Feragatname: Bu makaledeki bilgiler yalnızca genel bilgi amaçlı verilmiştir. Bir kişi veya kuruluşun profesyonel bilgilendirme amacına yönelik değildir. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makaledeki bilgilere dayanarak işinizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgilerin özel, resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılması nedeniyle doğabilecek zarar ve ziyandan Accountingnews ve ilişkili kişi veya kuruluşlar sorumlu tutulamaz.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın