medyauzmani.com
Türkiye’de faaliyet göstermeyen kuruluşlar için veraset ve intikal vergisi ödemek gerekli midir? – Özgün Fikirler

Türkiye’de faaliyet göstermeyen kuruluşlar için veraset ve intikal vergisi ödemek gerekli midir?

Konu: Türkiye’de faaliyet göstermeyen kurumlarda veraset ve intikal vergisi

Faiz kaydı yapılan belge için başvuru formunun incelenmesinden; sen bir ajansın….. TC uyruklu…. 31.05.2014 tarihinde vefat eden Kanser Vakfı vatandaşı…. Almanya Federal Cumhuriyeti’nde devlet tarafından tanınan bir işletme olan müşterinizin, 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu veya Türkiye Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması uyarınca mirası.. .. ve hediye vergisinden muaf olup olmadığıHakkımda görüş sorulduğu anlaşıldı.

7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’nun 1. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait mallar ile Türkiye’de bulunan malın bir kişiden diğerine miras yoluyla veya başka bir suretle devrinin tabi olduğu belirtilmektedir. veraset ve hediye vergisine; 2 nci maddesinin (b) bendinde geçen “eşya”; Taşınmaza konu olabilecek taşınır ve taşınmazlar ile bu eşyaya tahakkuk edebilecek diğer tüm hak ve yetkileri, 3. maddenin (a) bendinde; Kurumlar vergisine tabi olmayan kamu idareleri, emeklilik ve sosyal yardım sandıkları, sosyal güvenlik kurumları, kamu yararına çalışan dernekler, siyasi partiler ve bunlara bağlı veya bunlar arasında kurulan kuruluşlar ile bilim gibi amaçlarla kuruluş kurulmasına karar verilmiştir. ve kamu yararına araştırma, kültür, sanat, sağlık, eğitim, din, hayır, geliştirme ve spor veraset ve intikal vergisinden muaf tutulacak. Ayrıca anılan kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrası, kanunun 3. maddesinde sayılanların herhangi bir beyanda bulunmayacaklarını düzenlemektedir.

Öte yandan, Kanunun “İstisnalar” başlıklı 4. maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan işyerlerine yönelik eşya devrinin, işyerini muaf tuttuğu belirtildi. veya kurulduktan sonra veraset ve intikal vergisinden.

Öte yandan 24.1.2012 tarih ve 28183 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti Arasında Gelir Vergilerinde Çifte Vergilendirmenin ve Vergi Kaçakçılığının Önlenmesine Dair Anlaşmanın “Vergiler Dahil” başlıklı 2. maddesinin birinci fıkrasında; Bu Anlaşma nasıl karşılanırsa karşılansın, Akit Devlet, eyalet, siyasi alt bölümler veya mahalli idareler adına gelir üzerinden alınan vergilere uygulanacağı belirtilir.

Ayrıca 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun Birinci Kitap İkinci Kısım İkinci ve Üçüncü Bölümlerinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki dernek ve kuruluşların tanımları, kurumları ve yapıları belirlenmiştir.

Bu hüküm ve açıklamalara göre müvekkiliniz … .. Cumhuriyetinde bulunduğundan dolayı kurum 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında kurulmuş bir tüzel kişi değildir ve hukuken aynı durumda değerlendirilmemiştir, yani muafiyetin Türkiye Cumhuriyeti’nde emsal sahibi tüzel kişilere, belirli koşullar altında, 7338 sayılı Kanun’un 3. maddesinde öngörüldüğü şekilde sağlandığı. .. .., Türkiye Cumhuriyeti ile … .. Cumhuriyeti arasında akdedilen çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması veraset ve intikal vergisini kapsamamaktadır ve bu ülkede müşterinize tanınan herhangi bir istisna veya muafiyet Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti. Bu yapılamaz; Müşterinize….. vasiyet edilmesi veraset ve intikal vergisine tabi olmalıdır.


Kaynak: GIB Veraset ve İntikal Vergisi Kuralı, 31.10.2018, 97895701-160[2018/5.1-3]-E.967845
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

2020 yılı için mirasçı başına veraset ve intikal vergisinden istisna edilen tutar 306.603 TL…

Sözleşme kapsamında vefatına kadar miras kalan mallar veraset ve intikal vergisine tabi midir?

Veraset ve intikal vergisinden indirilebilecek borç ve giderler nelerdir?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın