medyauzmani.com
Türkiye’de bu yıl pamuk lifi üretim hedefi 1 milyon ton. – Özgün Fikirler

Türkiye’de bu yıl pamuk lifi üretim hedefi 1 milyon ton.


Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Türkiye’de geçen yıl 450 bin hektar alanda yetiştirilen pamuktan 750 ila 800 bin ton arasında lifli pamuk üretildiğini belirtti.

Bu yıl ekili alanları genişletmeyi beklediklerini dile getiren Beltjek, “Pamuk ekim alanını 550 bin hektara çıkarmayı ve 900 bin ila 1 milyon ton lifli pamuk üretmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparsak daha da büyümüş olacağız.” sanayicimizin ihtiyacı olan pamuğun yarısını ürettik.” dedi.

Balçık, pamuğun katma değerli bir ürün olduğunu belirterek, “Buradaki sektör tamamen profesyonel, ihracata yönelik ve marka odaklı. İster yerli üretim olsun, ister ithal pamuk olsun, ülkemiz bundan faydalanıyor. Ürettiğimiz pamuk değer kazanıyor. Cari işlemlere göre 11 kat… Rakamlara baktığınız zaman dış ticarette pamuk bugün dış ticaret fazlası veren bir ürün” dedi. dedi.

Hatay’ın hedefi pamuk lifi üretimini artırmak

Balçık, Hatay’ın pamuk lifi üretiminde geride kaldığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda daha çok öne çıkıyor. Hatay, elektrik fiyatlarının yüksek olmasına rağmen pamuk lifi üretiminde 4. sırada. Umarız bu yıl Hatay’dan beklentimiz yüksek olur.” pamuk lifi üretiminde üçüncü sıraya yükseldi.” Cümleler kullanın.

Amek Ovası’nda bu yıl pamuk üretiminde yüzde 30’a yakın artış beklediklerini belirten Paltcik, “Bu yıl Amek Ovası’nda ve Hatay genelinde önceki yıla göre yüzde 30 artışla 150 bin ton üretim yapmayı bekliyoruz. Hatay Statüsü Türkiye’de pamuk üretiminde çok önemli.Uzakdoğu ülkelerine pamuğumuzu organik olarak ihraç ediyoruz.Son iki yılda organik pamuk üretiminin öneminin artmasıyla birlikte bu ihracat da ivme kazandı. .Bunun önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyoruz.En çok pamuk ihraç ettiğimiz ülke Pakistan, ardından Bangladeş ve ardından Uzak Doğu ülkeleri geliyor.Sürdürülebilir tarım için elektrik fiyatlarının düzenlenmesi gerekiyor.”

İklim koşulları ve kuraklığın olumsuz etken olduğunu kaydeden Paltjek, “Barajların doluluğu, toprak işleme yöntemleri, tohum seçimi ve yetiştirme teknikleri ile birlikte sulama sorunu çözülürse bölgede pamuk üretimi otomatik olarak artacaktır.” dedi.


Kaynak: İTO Haber
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın