medyauzmani.com
Türk Ticaret Kanunu’na göre gemi kaptanlarının görevleri nelerdir? – Özgün Fikirler

Türk Ticaret Kanunu’na göre gemi kaptanlarının görevleri nelerdir?

Geminin denize elverişli ve karaya uygun olup olmadığına dikkat etmeyin.

Kaptan yola çıkmadan önce geminin denize elverişli ve rotaya uygun olduğundan ve gemi, mürettebat ve yüke ait belgelerin gemide olduğundan emin olmalıdır.

Geminin yükleme boşaltmaya uygun olup olmadığına dikkat edin.

Kaptan, yükleme ve boşaltma araçlarının kullanım amacına uygun durumda olmasına ve istiflemenin özel istifleyici ile yapılsa bile deniz taşımacılığında yürürlükte olan kurallara uygun olarak yapılmasına özen göstermelidir.

kaptan, donanmada yürürlükte olan kurallara göre; Gemi aşırı yüklenmez, gerekli balast gemide bulunur ve geminin kumanyaları taşınacak yükü kabul edecek ve koruyacak şekilde donatılmıştır.

Yabancı mevzuata uyum

Kaptan yabancı bir ülkede bulunduğu sırada o ülkenin mevzuatına, özellikle kolluk, vergi ve gümrük kurallarına uyulmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmekle yükümlüdür.

Kaptan ayrıca, savaş kaçağı olduğunu bildiği veya bilmesi gereken yükün gemisine yüklenmesinden kaynaklanan zararı da tazmin etmekle yükümlüdür.

Çıkarmak

Kaptan, gemi kalkışa hazır olduğunda ilk uygun fırsatta kalkmalıdır.

Kaptan, hastalık veya başka bir nedenle gemiyi yürütemeyecek durumda olsa bile, geminin hareketini veya seferin devamını gereksiz yere geciktiremez. Böyle bir durumda kaptan, durumun gereklerine göre kaptandan talimat alabiliyorsa, engelleri gecikmeden kendisine bildirebilir ve talimat gelene kadar gerekli tedbirleri alabilirse; Aksi takdirde, lider olarak başka birini değiştirmelidir. Kaptan, seçiminde kusurlu olmadıkça, temsil ettiği Kaptanın davranışlarından sorumlu tutulamaz.

uçakta olmak

Yüklemenin başlangıcından boşaltmanın bitimine kadar kaptan, mücbir bir sebep olmadıkça ikinci kaptanla aynı anda gemiden ayrılamaz. Kaptanın yola çıkması gerekiyorsa, yola çıkmadan önce zabitler veya mürettebat arasından uygun birini vekâlet etmekle yükümlüdür.

Bu hüküm, geminin emniyetsiz bir limanda veya demirleme yerinde, yüklemeye başlamadan önce ve boşaltma tamamlandıktan sonra da geçerlidir.


Kaynak: TTK Madde 1090-1091-1092-1093-1094
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın