medyauzmani.com
Türk bankacılık sektörünün toplam menkul kıymetleri Şubat 2021’de 2020 yıl sonuna göre %1,6 arttı. – Özgün Fikirler

Türk bankacılık sektörünün toplam menkul kıymetleri Şubat 2021’de 2020 yıl sonuna göre %1,6 arttı.

BDDK

Türk bankacılık sektörünün konsolide olmayan temel göstergeleri
(Şubat 2021)

Kurumumuzun bankalara bildirdiği verilere göre; 2021 yılı Şubat ayında Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 6.108.595 milyon TL olarak gerçekleşti. Sektörün toplam aktifleri 2020 yıl sonuna göre 2.179 milyon TL arttı. 2021 yılı Şubat ayında en büyük aktif kalemi olan krediler 3.598.987 milyon TL, menkul kıymetler ise 1.038.654 milyon TL oldu. Sektörün aktif büyüklüğü 2020 yıl sonuna göre yüzdesel olarak değişmezken, toplam krediler %0,6, toplam menkul değerler ise %1,6 arttı. Bu dönemde takipteki kredi oranı %4,02 oldu.

Bankaların kaynakları arasında en büyük fon kaynağı olan mevduat, 2020 yıl sonuna göre %0,1 azalarak 3.451.502 milyon TL oldu.

Toplam özkaynaklar 2020 yıl sonuna göre %2,2 artarak 612.536 milyon TL’ye ulaşırken, net dönem kârı 9.223 milyon TL, standart sermaye yeterlilik rasyosu ise Şubat 2021 döneminde %18,17 olarak gerçekleşti.


Kaynak: BDDK
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın