medyauzmani.com
Tüm ay bordroda çalıştığını gösteren geçici iş göremezlik ödeneği alan çalışanların ücretlerinden kesinti yapılabilir mi? – Özgün Fikirler

Tüm ay bordroda çalıştığını gösteren geçici iş göremezlik ödeneği alan çalışanların ücretlerinden kesinti yapılabilir mi?

Geçici maluliyet ödeneği alan işçilerin ücretlerinden mahsup yapılabilir mi? Eksik günleri bordroya dahil etmeyerek ücretinin tamamını ödüyoruz.

Madde 48 – İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği ödenmesinin gerekli olduğu milli bayramlar, resmi tatiller ve geçici iş göremezlik süresine denk gelen hafta içi günlerde, geçici iş göremezlik esasına göre işletmeler veya sandıklar tarafından ödenir. iş ölçüsü.

Hastalık nedeniyle çalışılmayan günler için Sosyal Sigortalar Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, aylık ücretli çalışanların ücretlerinden mahsup edilir.

Hastalığın durumu nedir?

Sigortalının 4/a ve 4/b maddeleri dışındaki hastalıkları, iş kazaları ve meslek hastalıkları dışında iş göremezliğe neden olan hastalığıdır.

Hastalık sigortası kapsamındaki sigortalılar kimlerdir?

> 4/a statüsüne tabi sigortalı

> aday kursiyerler, kursiyerler ve kursiyerler,

> Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde çalışan işverenler tarafından yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılan Türk işçiler

> Eğitimli öğrenciler

> Ev hizmetlilerinde aylık çalışma saatlerine göre hesaplanan çalışma günü sayısı 10 gün ve üzeridir.

Hastalık sigortası kapsamındadır.

5510 sayılı Kanuna göre 4/b sigortalı statüsüne tabi sigortalılara Hastalık Sigortası Şubesinden geçici iş göremezlik ödeneği verilmez.

Hastalık sigortası hangi hakları sağlar?

Hastalık nedeniyle çalışamayan sigortalıya hastalık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

Geçici sakatlık ödeneği nedir?

geçici olarak çalışamama; Sigortalının iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık durumlarında, doktor veya kurumca onaylanan sağlık kurulu raporlarında belirtilen dinlenme süresi boyunca geçici olarak çalışamamasıdır.

Sosyal sigortalar açısından geçici maluliyet ödeneği, sigortalıya iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortasından izinli olduğu günlerde dinlenmesi durumunda kurum tarafından ödenen mali yardımdır.

Geçici iş göremezlik ödeneği tutarı ne kadardır?

hastalık durumunda geçici sakatlık ödeneği; Doktordan veya kurumun onayladığı sağlık kurulundan istirahat raporu alınması şartıyla sigortalıya iş göremezliğinin üçüncü gününden itibaren her gün için verilir.

Hastalık durumunda geçici sakatlık ödeneği verilir,

> yatarak tedavi için günlük gelirin yarısı,

> Polikliniklerde bu günlük gelirin üçte ikisi kadardır.

Geçici maluliyet ödeneğinden yararlanma şartları nelerdir?

geçici maluliyet ödeneği ödemek için;

> Dinlenme süresi tarihinde sigorta süresi dolmamışsa,

> İş göremezliğin başlamasından önceki bir yıl içinde en az 90 günlük kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,

> Doktordan veya kurumun onayladığı sağlık kurulundan istirahat raporu alınması,

aranan.

Sigorta yeterliliği ne zaman sona erer?

hastalık durumunda sigortanın niteliği;

Sigortalının ücretsiz izinde olması, greve katılması veya işverenin kapanması halinde bu kadrolara son verilir,

Diğer hallerde hizmet sözleşmesinin sona erme tarihi veya görevlendirme tarihi,

Sonraki onuncu günden itibaren kayıp sayılır.

Sigortalılık süresi sona erdikten sonra hastalık nedeniyle alınan raporlar için ister ilk istirahat raporu, ister takip raporu olsun, geçici maluliyet ödeneği ödenmez.

Geçici iş göremezlik ödemeleri nereye yapılır?

Geçici maluliyet provizyonları anlaşmalı bankaların şubeleri aracılığıyla sağlanmaktadır.

Geçici maluliyet ödeneğimin bankaya aktarılıp aktarılmadığını nasıl öğrenebilirim?

4/a ve 4/b sigortalılık statüsü, “iş göremezlik” durumu ve ödenen tutara sahip sigortalılar, Linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

Geçici iş göremezlik ödeneği nasıl alınır?

4/ sigortalı statüsündeki sigortalılar için geçici maluliyet ödeneğine ilişkin işlemler elektronik ödeme programı kullanılarak elektronik ortamda yapılır.

İstirahat süresi içinde işyerinde çalışan 4/sigortalı var ise işverenler bunu elektronik ortamda kuruma bildirmek zorundadır. Ancak 4/ sigortalıların geçici iş göremezlik aylığı alabilmeleri için işverenlerinden işyerinde istihdam edilmediklerinin bildirilmesi şartı aranmaz. İhbar süresinin sona ermesinden sonra, ihbarın yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneği ödenir. Dinlenme süresinin bitiminden itibaren gerekli işlemler yapılır ve sigortalının hak kazandığı geçici iş göremezlik ödeneği anlaşmalı bankanın herhangi bir şubesinden çekilebilecek şekilde hesaba aktarılır.

(Çalışmıyorsa bildirim ekranına ulaşmak için tıklayınız.) http://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do )


Kaynak: ismmmo, sgk
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın