medyauzmani.com
TOBB şirketlere 6 milyar TL’den fazla nefes kredisi sunuyor – Özgün Fikirler

TOBB şirketlere 6 milyar TL’den fazla nefes kredisi sunuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Federasyonu’nun (TOBB) son yıllarda 6 kez hayata geçirdiği “TOBB Nefes Kredisi” KOBİ finansman projesi yeniden başladı. TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla hayata geçirilecek olan yeni Nefes kredisi için imzalar, TOBB Bank Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından imzalandı.

TOBB borsasının tüm kaynakları ile 365 oda bir araya getirilerek oluşturulan Nefes Bakiyesi 2020 yılında tamamen bedelsiz hale gelecektir. Ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yıllık %7,5 faizle yapılacaktır. Maksimum kredi, illere göre 50.000 ile 100.000 Türk Lirası arasında değişmektedir.

TOBB Nefes 2020 kredi projesinin 6,25 milyar TL kredi büyüklüğüne ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes kredisine Denizbank aracılık edecek, Hazine’nin desteğiyle Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilere kefil olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce ‘finans alanında inovasyon’ ifadesini kullandığı proje, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (TOBB) üyesi KOBİ’ler için önemli bir finansman kaynağı oldu.

– Hisarcıklıoğlu: “Biz bunu bir seferberlik olarak gördük”

TOBB Nefes Kredisi 2020 tanıtım toplantısında konuşan TOBB Dernek Başkanı Sn. Refat Hisarcıklıoğlu, eşi benzeri görülmemiş bir salgın karşısında ülkenin aldığı ve alacağı önlemlerin ekonomi için önemine işaret etti. Hisarcıklıoğlu, “Sağlıkta en az ölümle bu pandemiyi atlatırken, şirketlerimizi ayakta tutarak Covid sonrası döneme girmemiz gerekiyor. Çünkü pandemiden sonra küresel ekonomi yeni bir şekil alacak. Yolumuz açık.” yapacakları iş değişecek” diye konuştu. TOBB ve 365 Odalar ve Borsa olarak elimizi değil, vücudumuzu sorumluluğa emanet ediyoruz.Tüm kaynaklarımızı emrinize sunuyoruz.Üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için bugünden itibaren TOBB Nefes Kredisini yeniden devreye alıyoruz. bugün cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük firmalarımız üyesi oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler, borsalara gitmelerine gerek yok. Ayrıca dijital ekonominin avantajlarından yararlanarak TOBB sistemlerinden veya oda değişimlerinden belgelerini elektronik belge olarak alabilecekler” dedi.

Kamu bankalarının iki hafta sonra projeye katılmasını beklediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu destekler sayesinde iki ay içinde küçük işletmelerimize 6 milyar lirayı aşkın kredi kullandırabileceğiz. Nefes kredisi yıllık yüzde 7,50 olacak.İsteyen herkes alabilecek.Üyelerimiz maksimum 100 bin lira kredi kullanabilecekler Bu miktar illere göre 50 bin ile 100 bin arasında değişebiliyor. Kredi alan üye 2020 yılı için Banka yolunu unutur. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenir. Bu proje ile istihdamda ve üretimde lider olan küçük işletmemizi inşallah rahatlatmış oluruz” dedi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş

Öte yandan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, TOBB öncülüğünde yürütülen Nefes kredisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yağmurlu havalarda şemsiyelerini kapatmadıklarını, 2018’de de KOBİ’lerin yanında olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 2020.

H şöyle konuştu: “Korona virüsle mücadelenin zirveye ulaştığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıklar yaparak küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz gönüllü olarak kapılarını kapattı. Tezgâhların, dükkânların ve fabrikaların birçoğu uzun süredir faaliyette değil. Onlar üzerine düşeni yaptı, biz artık bu toprakların ürettikleriyle geçimini sağlıyoruz; Sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. TOBB ve KGF’nin desteğiyle, yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ve 50.000-100.000 TL üst limitli TOBB Nefes Kredisi’ni hayata geçirmek için bir kez daha önemli inisiyatif alan banka konumundayız.

2017 yılında Nefes Kredi projesine ilk kez banka olarak katıldıklarını hatırlatan Hakan Ateş, “KOBİ’lere düşük faiz oranları sunan ilk Nefes projesi bize geldiğinde tek özel banka olarak yerimizi aldık. Devrim niteliğinde sorumluluk aldık ve kredi kullandık. 2018 yılında da KOBİ’lere aylık yüzde 0,99 faizle kredi imkanı ile KOBİ’lere yeni bir soluk getirmek için yeniden bir araya geldik.”

Solunum dengesi nasıl sağlanır?

27 Nisan Pazartesi itibariyle; TOBB Oda ve Borsalara üye cirosu 25 milyon TL’nin altında olan şirketler, üye oldukları Oda ve Borsalardan faaliyet belgesi alarak Denizbank aracılığıyla koşulsuz kredi başvurusunda bulunabilecekler. hangisinde Online başvuru için gerekli Faaliyet Belgesi tüm TOBB Oda ve Borsalarından temin edilebilir.


Kaynak: TOBB Duyurusu 27.04.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın