medyauzmani.com
Teşvik belgesi verilen yatırım sayısı bir önceki yıla göre %86 arttı. – Özgün Fikirler

Teşvik belgesi verilen yatırım sayısı bir önceki yıla göre %86 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, teşvik belgesi verilen yatırım sayısının bir önceki yıla göre yüzde 86 artarak 10 bin 478 adet olduğunu bildirdi. dedi.

Bakan Varank, Kocaeli’nin Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Dilovası ilçesinde düzenlenen “Duraline Alüminyum Profil Sistemleri Temel Atma Töreni”ne katıldı. Yeni fabrikanın yatırımının, alüminyum sektörünün önemli firmalarından biri olan ve Duraline markasıyla faaliyet gösteren ABB Metal Alüminyum tarafından gerçekleştirileceğine dikkat çekerek, kısaca şunları söyledi:

Yüzde 80 artış: Firmamız başarılı üretim ve ihracat performansını yeni yatırımlarla taçlandırmaktadır. ABB Metal Alüminyum 30 farklı ülkeye yaklaşık 15 milyon dolar ihracat yapıyor. Yıllar içinde 100 milyon liraya ulaşması beklenen bu yatırımla üretimini yüzde 80, ihracatını ve operasyonunu yüzde 75 artırmayı hedefliyor. Türkiye ekonomisine ve geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olan bu yatırım kararından dolayı firma yetkililerini tebrik ediyorum.

Görsel yatırım: Alüminyum hafifliği, kullanım kolaylığı, iletkenliği ve yüksek korozyon direnci nedeniyle talep gören bir üründür. Bugün dünyada çelikten sonra en çok üretilen malzemedir ve büyüyen bir pazara sahiptir. İnşaattan otomobile, havacılıktan savunma sanayine kadar birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Talebi görerek bu vizyoner yatırımı gerçekleştiren şirketimizin bu yatırımın meyvelerini hızla alacağını görebiliyorum.

Endüstriyel üretim: Haziran ayında sanayi üretimimiz hızla pandemi öncesi seviyeye ulaştı. Yılın ikinci yarısında ise bir önceki yıla göre yüzde 9,1 artarak G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Yüzde 94’ü imalat mamullerinden oluşan ihracatımız, 2020 yılının ikinci yarısında bir önceki yılın üzerine çıkmayı başardı.

yatırım talebi: En önemlisi de pandemi koşullarının hakim olduğu bu dönemde, tüm belirsizliğe rağmen yatırım talebi yavaşlamadı. Yavaşlaması bir yana, son yıllardaki en hızlı büyümeyi yakaladı. Teşvik belgesi verdiğimiz yatırım sayısı bir önceki yıla göre yüzde 86 artarak 10.478 adet oldu. Bu belgelerde beklenen sabit yatırım tutarı yüzde 45 artarak 249 milyar liraya, istihdam ise yüzde 49 artarak 302 bin liraya ulaştı. Temelini attığımız bu imkan, artan yatırım iştahının en gerçekçi göstergesidir.

Olağanüstü büyüme: Sanayi üretimimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 12,3 arttı. Öte yandan, ihracatımız ilk dört ayda 68,8 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2021 yılını salgınla mücadeleyi kazandığımız ve orta vadede nitelikli büyüme dönemine girdiğimiz yıl olarak görüyoruz. Biz de bu yönde çalışıyoruz. Yılın ilk çeyreğinde elde edilen bu olumlu tablo bizleri çok motive ediyor. Bu çizgide devam edersek 2021’de de beklentilerin üzerinde bir büyüme yakalayacağız.

Biz kaynak: İmalat sanayimiz içinde önemli bir yer tutan alüminyum üretimi segmentinin bu performansa önemli katkıları olmuştur. Sektörde bine yakın firmada 30 bine yakın istihdam ve 3 milyar doları aşan ihracat var. Haddeleme ve ekstrüzyon ürünlerine yaptığımız yeni yatırımlarla dünya pazarlarında rekabet üstünlüğü yakaladık. Dünyanın en büyük dördüncü alüminyum çubuk ve ürünleri ihracatçısıyız. ABB Metal Alüminyum bu alandaki önemli oyunculardan biridir.

Ulusal eylem planı: Yarattığımız yatırımcı dostu iş ortamı ve sunduğumuz cazip desteklerle her zaman sektörün yanındayız. Metalurji Endüstrileri Teknik Komitesi, metalurji endüstrisinde çalışan tüm paydaşların sorunlarını tespit etmek ve tabii ki çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. AB sınır karbon düzenlemesinin metalurji sektörü üzerindeki potansiyel etkilerini bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bu doğrultuda ulusal eylem planı ve stratejik belge hazırlamaya devam ediyoruz. Kısa sürede tamamlayıp kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.

Bir araştırma merkezi kuruyoruz: Sektörün daha fazla katma değerli üretim yapmasını sağlamak temel önceliğimizdir. Bu kapsamda, test ihtiyaçlarının karşılanması için Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Kurumu bünyesinde “Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi” kurulmasına destek olduk. Aynı üniversite bünyesinde alüminyum sektörünün dijital dönüşümü için ortak bir araştırma merkezi kurma sürecindeyiz. Bakanlığımız ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla 60 milyon TL ile kurulan merkez, alüminyum sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırmak için gerekli altyapı ve teknik desteği sağlayacak.

Çağrımızı duyurmayı planlıyoruz: 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi belgemizde savunma sanayi için alüminyum, nitelikli çelik ve zırhlı çelik üretimini stratejik önceliklerimiz arasına aldık. Bu ürünleri içerecek ve sektöre kapsamlı destek sağlayacak Üretimde Yapısal Dönüşüm Programı çağrımızı duyurmayı planlıyoruz.

Bağlantılı Yatırımcı: Ülkemiz nitelikli insan kaynağı, teknolojik yetkinlikleri ve altyapı imkanları ile yatırımcılara çok cazip fırsatlar sunmaktadır. Yerli ve yabancı tüm yatırımcılara bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin, ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanın, kapsamlı ve cazip yatırım teşvik sisteminden yararlanın. Siz kazanırsınız, ülkemiz kazanır.

Törene Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Şankırı Milletvekili Mehmet Emin Akbaş Oğlu, Kocaeli Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulsoy ve Dura Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz katıldı. .


Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın