medyauzmani.com
TESKOMB güvencesiyle düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin işyerine 13 milyar liralık kredi borcu Haziran ayı sonuna ertelendi. – Özgün Fikirler

TESKOMB güvencesiyle düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin işyerine 13 milyar liralık kredi borcu Haziran ayı sonuna ertelendi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekan, “TESKOMB garantili düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin işyerinin 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna ertelendi” dedi. dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak, esnaf ve sanatkarlarla görüşmek üzere Diyarbakır’a gelen Bakan Pekcan, TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte valiliği ziyaret etti.
Onur Defteri’ni imzalayan Pekan, ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
25 Aralık’ta Diyarbakır’da Sanayi ve Ticaret Odaları ile çok başarılı ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Pekan, hem Ticaret ve Sanayi Odaları hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile istişare edip sorunlarını dinleyeceklerini söyledi. O sırada. Bu ziyaret
Pandemi nedeniyle tüm dünyanın sağlık ve ekonomi açısından zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Pekan, “Sn. Başkanım çok başarılı.” dedi. Pekan, işadamları ve tüccarların da bu dönemde karşılaştıkları zorlukların farkında olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülke olarak başta Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımız olmak üzere tüccarlarımıza her an yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çaba sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Mart ayında açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi çerçevesinde; istihdama, vergilendirmeye ve finansmana destek Yine 14 Aralık’ta Cumhurbaşkanımız, 3 ay için 1000 liralık gelir kaybı desteğini, 3 ay için büyük şehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 liralık kira desteği desteğini açıklamıştı. gelir kaybı desteği, satış zararının %3’ü, iki bin liradan az, 40’tan fazla olmamak üzere Özellikle ciroları 3 milyona kadar olan firmaların cirosunun yüzde 50 olduğu kafe, restoran ve kafeteryalarda bin lira yüzde veya daha fazlası.

– “Sürecimizi ekonomimizi en az etkileyecek şekilde geçirmeye çalışıyoruz.”

Bu süreçte prosedürleri ihmal etmeden vaka sayılarını düşürmenin önemini dile getiren Pekan, son günlerde patlamayla ilgili çekincelerin arttığını ifade etti.
Pekcan, “Tabii ki bu kısıtlamalar zorunluluktan doğan bir süreç. İçinden geçtiğimiz süreci ekonomimize daha az etki edecek şekilde hep birlikte aşmak için çalışıyoruz.” dedi.
Türkiye’nin ihracatına ilişkin bilgi veren Pekcan, “İlk kez 3 aylık ihracatımız 50 milyar doları aşarak 51,2 milyar dolar mertebesine ulaştı.” dedi.
2020 yılı ihracatlarını orta vadeli hedeflerinin üzerinde artırarak 169,5 milyar dolara ulaştıklarını belirten Pekan, bu trendin Ocak ayında da devam ettiğini ve 15 milyar doları aşarak en yüksek ihracatı Ocak ayında gerçekleştirdiklerini belirtti.
Diyarbakır’da çalışmaların devam ettiğine değinen Pekcan, esnaf ve sanatkârların TESKOMB üzerinden kullandıkları düşük faizli kredilerin toplam tutarının 68 milyar lirayı bulduğunu, bunun 2020’de sadece 42 milyar lirasının kullandırıldığını anlattı. Bu kredilere bakın, Diyarbakır’da da 484 milyon lira kredi sağladığımızı görüyoruz.” ifadesini kullanın.

– “Esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna ertelendi.”

Bugün güzel bir müjde getirdiklerini belirten Pekan, şöyle konuştu:
“TESKOMB garantili düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin işyerinin 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna ertelendi. Kaldığımız yerden, hızla ve büyük güçle devam etmek dileğiyle, pandemi sürecini atlattıktan sonra.”
Pekan, küresel ekonomideki gelişmeler, küresel tedarik zincirinin yönünün değişmesi, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve tüketici pazarlarına yakınlığı, Avrupa Birliği standartlarına uygun yüksek kaliteli üretim altyapısı, eğitimli işgücü ve rekabet gücü ve dijitalleşme, tedarik zincirlerindeki değişimi tahmin ettiler.
Pekan, dünyadaki doğrudan yabancı yatırımların yüzde 42 azaldığı bir dönemde Ocak-Kasım döneminde Türkiye’ye 6,1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım geldiğini ve bunun bir sonraki reform paketiyle önemli ölçüde artmasını beklediğimizi vurguladı. dedi.
Diyarbakır’a son iki yılda bakanlık olarak 3,7 milyon lira ihracat desteği, Eximbank aracılığıyla da 7,6 milyon dolar ihracat desteği sağladıklarını belirten Pekan, “Diyarbakır da bizi mahçup etmedi. İhracat %16,4 artışla 255 milyon $’a ulaştı. 2021 yılında da bu sayıları artırmaya devam etmeyi umuyoruz” dedi.

Kadın girişimcileri desteklemek

Bakanlık olarak iş kadınlarını desteklediklerine işaret eden Pekan, iş kadınlarının kooperatifleşmesini de desteklediklerini kaydetti. Diyarbakır’da 5 kadın kooperatifinin kadın kooperatifleri için 150 bin liralık destekten yararlandığını ve 452 bin lira destek verdiğini söyleyen Pekan, 2021’de de bu süreci devam ettireceklerini ve başvuru süreçlerinin 28 Şubat’a kadar devam edeceğini söyledi.
Bakan Pekan, üretimi, ekimi, sanayisi, kültürel birikimi, tarihi zenginliği ve turizm merkezi olmasıyla Diyarbakır için de bugün yapacakları temaslarla neler yapılabileceğini değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
Bakan Bikan daha sonra Valilikte düzenlenen istişare toplantısına katılarak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları ile STK temsilcileri katıldı.


Kaynak: TC Ticaret Bakanlığı
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın