medyauzmani.com
Temettü yasağı sona erdi! – Özgün Fikirler

Temettü yasağı sona erdi!

16.4.2020 tarih ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na (Geçici Madde 13) eklenen madde ile ge Capital şirketlerinin kâr dağıtımına ilişkin yasak ve kısıtlamalar 30 Eylül 2020 tarihine kadar getirildi. Daha sonra bu yasak Aralık ayına kadar uzatıldı. 31, 2020.

Yasak sona ermeden önce yasağın uzatılmasına yönelik bir karar alınmadığından, yasak ve kısıtlamalar 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla fiilen sona ermiştir.


Bu konuyla ilgili ara makale aşağıdadır.

Geçici Madde 13 (Ic: 16/4/2020-7244/12)

(1) Sermaye şirketlerinde 30/9/2020 tarihine kadar 2019 yılı net kârının yüzde yirmibeşine kadar dağıtılmasına karar verilebilir ve geçmiş yıl kârları ile serbest yedek akçeler dağıtılamaz ve Yönetim kuruluna Genel Kurul tarafından pay sahiplerine kâr dağıtma yetkisi verilemez. Devletin, bölge özel idarelerinin, belediyelerin, köylerin ve diğer kamu tüzel kişilerinin ve kamu sandıklarının yüzde elliden fazlasının doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin yüzde elliden fazlasına sahip olduğu şirketler hakkında bu fıkra hükümleri uygulanmaz. Bu fıkrada belirtilen süreyi üç ay kadar uzatmaya veya kısaltmaya Başkan yetkilidir. (1)

(2) Genel Kurul tarafından 2019 yılı hesap dönemi için temettü dağıtılmasına karar verildiği halde ortaklara henüz ödeme yapılmamış veya kısmen ödenmiş ise, 2019 yılı net karının yüzde yirmibeşini aşan kısmı, süresi birinci fıkrada belirtilen sürenin sonuna kadar ertelenir.

(3) Bu madde kapsamındaki sermaye şirketlerine ilişkin istisnalar ile uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşü alınarak Ticaret Bakanlığı yetkilidir.

________________

(1) 18.9.2020 tarihli ve 31248 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2948 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de bu fıkrada belirtilen sürenin üç ay uzatılmasına karar verilmiştir.


Kaynak: Türk Geçici Ticaret Kanunu’nun 13. Maddesi
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın