Bakan Pakdemirli.
“Diyarbakır’da 1 milyon 150 binden fazla arazi sulamaya açılacak”
“Diyarbakır’da 18 milyon TL bütçeli 4 yeni projeyi hayata geçirdik”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Diyarbakır’da düzenlenen Tarım Fuarı’nın açılışına katıldı.
Açılış konuşmasında fuarların emeğin, alın terinin ve başarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, “Bu nedenle kentlerimizde açılan tarım ve gıda fuarları hem kent ekonomisi hem de ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bu tarım fuarının hem tarım hem de ekonomi açısından Diyarbakır’a ve ülkemize büyük katkılar sunacağı açıktır.”
Diyarbakır Tarım Fuarı’nın pandemi nedeniyle fuarların iptal edilmesinin ardından yapılacak ilk tarım fuarı olduğuna işaret eden Pakdemirli, “Bundan sonra diğer fuarcılık faaliyetleri için de önemli. Bu organizasyon önemli. Bugün 101 firma temsilcisinin katılımıyla açılışını yaptığımız bu büyük tarım fuarında biz bakanlık olarak maddi manevi de yanınızdayız.
Tarımsal gelirimiz 2020’de 333,3 milyar TL ile Cumhuriyet tarihinde rekor kırdı
Bakan Pakdemirli, ülkemizin 1,9 trilyon dolarlık tarımsal ticaret hacmine sahip bir bölgede yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
“Tarımsal alan bakımından dünyada 17. sıradayız. Ama buna rağmen tarımsal üretimde Avrupa’da birinci, dünyada ilk on içerisindeyiz. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl; Kuraklığın ve küresel ısınmanın etkilerine rağmen sulama alanında devreye aldığımız yatırımlar sayesinde toplam bitkisel üretimimiz 9 milyon ton artarak 126 milyon tona çıkarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Büyükbaş hayvan varlığımız 2020 yılında 18,2 milyon başa çıkarak cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Koyun stokumuz ise son bir yılda yüzde 12 artarak 54,1 milyon baş ile son 30 yılın en yüksek rakamı oldu.
2020 yılında yüzde 4,8 büyüyen tarım, son üç yılın en yüksek büyüme oranına ulaştı. Tarımsal hasılatımız ise bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 333,3 milyar liraya ulaşarak Cumhuriyet tarihi rekoru kırdı.
Tarım ve gıda ürünleri ihracatımız 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla 20,7 milyar dolara ulaştı. Dış ticaret fazlası ise yüzde 9 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.
Vurgulamak istediğim bir şey daha var. 2002’den önce destek neredeyse yoktu ve çok az müdahale satın alma vardı. 2002’den sonra, artan destek ve müdahaleye sınırlı erişim vardı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra artırılmış destek alımları ve aktif müdahaleyi birlikte hayata geçirdik. Son üç yılda tarımsal desteği yüzde 65 artırarak 24 milyar liraya çıkardık. Girişimli satın alımlarda ürün dostu politikalar uyguluyoruz ve bunu girişim kuruluşlarımıza zarar vermeden yapıyoruz.”
Diyarbakırlı çiftçilerimize son 19 yılda 23,3 milyar liralık tarımsal destek sağladık.
Diyarbakır’a son 19 yılda önemli destekler sağladıklarını, tarım ve ormancılık altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Pakdemirli, “Diyarbakır’da çiftçimize son 23.3 milyar liralık tarımsal destek sağladık ve yatırım yaptık. 19 yıl Kırsal kalkınmamıza destek kapsamında Diyarbakır’a destek için 164 milyon lira hibe ödedik Diyarbakır’da hayvancılığın vazgeçilmezi olan meralarımıza özel hassasiyet gösterdik 180 bin dönüm mer’a ıslah çalışmasını tamamladık 19 yılda Diyarbakır’ın yem bitkilerini desteklemek için 25,2 milyon lira ödedik.Diyarbakır’da toplam alan.2.3 milyon dönümlük üç tarım ovamızı sit alanı olarak koruduk.75 bin ton hububat, 450 ton yem dağıttık. Son 19 yılda üreticilerimize tohum ektik.70 bin hektar alanda çalışarak 30 milyon fidanı toprakla buluşturduk.Son 19 yılda yine Diyarbakır’a toplam 11 milyar liralık yatırım yaparak, 4’ü içme suyu, 4’ü baraj, 12’si sulama tesisi, 38’i baraj olmak üzere 119 tesis işletmiştir. arazi, 58 taşkın koruma tesisi ve 3 elektrostatik santral. .
Diyarbakır’da 1 milyon 150 bin dinarlık arazi sulamaya açılacak
Diyarbakır’da toplam ekonomik sulanabilir arazi varlığının 4 milyon dönüm civarında olduğunu söyleyen Pakdemirli, “Diyarbakır’da 1.150.000 dönüm araziyi sulamaya açmak için; Sulanacak alanlarla birlikte metrekaresi yaklaşık 850 TL gelir. Diyarbakır’da sulanmayan tek bir verimli toprak alanı bırakın.”
Diyarbakır’da 18 milyon lira bütçeli 4 yeni proje
Yaptığı konuşmada Diyarbakır’da sebze üretimi alanında Bakanlığın yapacağı yatırımları da açıklayan Bakan Pakdemirli, sebze üretiminin iyileştirilmesi ve meraların iyileştirilmesi için toplam bütçesi 18 milyon TL olan 4 yeni projeye başladıklarını söyledi. Pakdemirli. Birincisi: Tarıma elverişli olmayan arazilerde yüzde 70 hibe ile toplam 171 bin adet badem, fıstık ve ceviz fidanı ile “örtme bahçeleri” kuracağız.
iki; 22 bin dönüm boş tarım arazisinde “kırmızı mercimek” yetiştirerek bu toprakları ekonomiye kazandıracağız.
O uçar; Karakadağ sahasını geliştirmek ve yaygınlaştırmak için “6 bin dönümlük alanda ek pirinç çiftliği” kuracağız.
dört; 7.000 dönümlük alanda “Koridor İyileştirme ve Yönetim Projesi”ne başlayacak ve hayvancılık projelerimizin kullanımına tahsis edeceğiz.
Diyarbakır’a hayvancılıkta 6 müjde
Bakan Pakdemirli, “Tabii ki bildiğiniz gibi Diyarbakır aynı zamanda bir sığır şehridir” diyerek bu bölgeye verilecek desteği de duyurdu. “Et ve karma ırkların suni tohumlama yoluyla yaygınlaştırılması projesi ile bu yıl dezavantajlı bölgelerde 1 milyon lira bütçeli üreticilerimizin besiciliğine ücretsiz suni tohumlama sağlayacağız ve bu projeyi 3 yıl devam ettireceğiz. Diyarbakır’da YÖK işbirliği ile mandalarda ücretsiz suni tohumlama uygulamasına hemen başlayacağız.Diyarbakır’da YÖK işbirliğiyle suni tohumlama ve embriyo transferi yoluyla mandalara Diyarbakır’ı ipekböcekçiliği yatırım programı kapsamına aldık.Bu yatırımları yüzde 100 hibe ile destekleyeceğiz ve bu kapsamda 10 firmayı desteklemek için 1 milyon 200 bin TL ödeyeceğiz Bugüne kadar Diyarbakır’da barınak yapımı ve makine ekipman alımı için 13,5 milyon TL sübvansiyon hibesi ödedik. ilk kez koyun ve keçi üreticilerine hayvan çadırı alımı için %50 sübvansiyon.Ayrıca Yörüklerimize ek olarak 2 lira daha ödeyeceğiz Şecere aralığında 3 bin Akarman ve 1500 Zum koyunu Şecere kayıtları tutulan firmalara hayvan başına 100 lira, 500 lira destek tutarı ödeyeceğiz. Bu firmalardan koç ve keçi satın alan yetiştiriciler için.”
Diyarbakır’da 391 projeye 260,8 milyon TL hibe desteği sağladık.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Vakfı’nın Diyarbakır’da güzel işler yaptığına işaret eden Pakdemirli, “Yeni kırsal kalkınma yaklaşımı projeleri ile birçok sektördeki projeleri destekliyoruz. Gıda ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Destekledik. Diyarbakır’da 391 proje toplam yatırımı 568 milyon TL ve 260,8 milyon TL hibe.Bu arada 10. TKDK Başvuru Çağrısı Duyurusu’na yatırımcılardan yoğun talep görüyoruz.Bu çağrı kapsamında Diyarbakır için hibe miktarı 100 milyon lira.
Bakan Pakdemirli yaptığı konuşmada yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına da işaret ederek, “Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından bu yıl Diyarbakır’a 17.6 milyon TL yatırım yapmış olacağız. Böylece bölge halkına tahmini 102 milyon TL ek gelir sağlayacağız.” Diyarbakır’da 672 bin fidanı toprağa kazandırıp 3,5 milyon fidan üreteceğiz.
Sergiler, daha iyi teşhir elde etmek için en iyi pazarlama aracıdır
Bu fuarın en önemli noktasının ortak akıllar ve işletmelerle iş birliği içinde gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Pakdemirli, “Bu fuarın sadece maddi olarak değil, manevi anlamda da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biliyoruz. çok iyi; en iyi keşfedilsin diye, fuarlar en iyi Pazarlama aracıdır. Ancak fuarlar birbirinin tekrarı olmamalı, çağın ötesinde, birbiriyle aynı seviyede olmalıdır. Sergiler çağın ötesinde olmalıdır. yenilikçi ürünler sergileyen, katma değerli ürünleri teşvik eden, kendini yenileyen, ilham veren ve gelecek vaat eden, global pazarları yakından takip eden bir yapıya sahip olmak dileğiyle.Bu fuarla inşallah iş ilişkilerimizi güçlendirecek ve yeni işbirliklerinin kapılarını açacağız.”
Sergi kapsamında Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “kuzu güzellik yarışması”nda 20 kuzu platforma yerleştirildi. Yarışmada altın giyerek birinci olan kuzuya birincilik belgesini Bakan Bekir Pakdemirli verdi. Yarışmada ikinciliği AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker de alırken, üçüncülüğü Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu verdi. Sergi, 3 Nisan’a kadar ziyarete açık.
Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Kan Kurşun Düzeyleri – Fikirler
- Sivasspor-Ümraniyespor! İkinci gol geldi | CANLI – Fikirler Haber – Fikirler Haber
- Korona virüs hastalığından korunmak için vergilerinizi kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
- Bosna Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değişti
- Kayıtlı araç sayısı 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %26,1 azaldı.
- Anonim şirketlerde kimler denetçi olamaz?
- Benim Hikayem: Beyin!