medyauzmani.com
Tapu harcını gelir vergisi beyannamesinden düşebilir miyiz? – Özgün Fikirler

Tapu harcını gelir vergisi beyannamesinden düşebilir miyiz?

Mükellefin ortak olduğu evin kira bedelinin %50’si diğer ortak adına bankaya yatırılır ve gayrimenkulün beyan edilen değeri %5’in altında kalır. Ortak toplanan miktarın yarısı için beyanda bulundu, bu durumda ne yapmalıyız?

GMSI beyannamesi malikin ikamet ettiği yerdeki vergi dairesine sunulur.

Reklamı yapılan kira nedir? Yüzde 5 oranında bir sıkıntı var mı bilmiyoruz.

Ana şey ifadedir.


2014 yılında 1.000.000 TL’ye aldığım evi kiraya verdim. 2020 Mayıs ayında 1.400.000 TL sattım. 5 yıllık süre geçtiğinden beri değer artışı yazmadım. 5 aylık kira gelirimi ve banka kredi faizimi 2020 gelir vergime beyan ettim ve gerçek yolu seçtim. Sorum şu, satarken ödediğim tapu harcından 28.000 TL düşebilir miyim?

Tapu harcını düşebilmek için değer artışı beyan edip etmeme meselesidir. Reklam yoksa kesinti yapılmaz.


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makaledeki belirli içerikten yola çıkarak işinizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Gerçek veya tüzel, özel veya resmi kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılması sonucunda doğabilecek kayıp veya zararlardan sorumlu değildir.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın