medyauzmani.com
Tam İyileşir Derken – Muhasebe Haberleri – Özgün Fikirler

Tam İyileşir Derken – Muhasebe Haberleri

İçindekiler

Doktor. Han Çınar
akademik
[email protected]


tİşlerin düzelmeye başlamasından umutlu ve mutlu olsam da, başka yerlerden başka sorunlar fışkırıyor. Sevkiyatlar zaten çok yüksekken, Çin ve ABD’de bazı limanlarda vakaların artmasıyla ortaya çıkan kapanmalar, krizi ve maliyetleri daha da yukarılara çekti.

Çin’in Şanghay ve Hong Kong limanları ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki San Pedro Bay ve Long Beach limanlarındaki vaka artışı nedeniyle kapasite önemli ölçüde azaldı. Bundan önce Çin’in önemli limanları arasında yer alan Meishan Terminali iki hafta süreyle kapalıydı. İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker O’Neil, kapatmanın ABD siparişlerinde başta gıda sektörü olmak üzere otomotiv, halı ve mekanik aksam sektörlerini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Otomobil Sanayicileri Derneği Başkanı Haydar Yenigün de aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yedek parça temininde sorun yaşanmak üzere olduğundan bahsetmişti. Yenigün, “Deniz ve hava taşımacılığında kilogram başına birim maliyette artış olduğunu söyleyebiliriz. Tedarik zinciri yönetiminde salgının seyri belirleyici rol oynayacak” diyen Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği Başkanı Ziya Özalp, maliyetlerdeki ciddi artış nedeniyle tüm sektörlerde fiyat artışları olduğunu belirtti. 4-5 ay önce 1-2 ay önce yapmış olduğunuz başvurunuzu yabancı tedarikçiler tarafından üretilene kadar geri çekmelisiniz. Duruma baktığımızda lojistik darboğazların ve fiyat artışlarının azalma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. 2022 sonuna kadar.

Sanırım Özalp Bey iyimser konuştu. Maalesef bu konuda çok kötümserim. Oturalım sapık düzgün konuşalım.Bu salgın kriz bilinen bir kriz değil. Aşılanma oranındaki artış devam etmedikçe ve hastalık minimum seviyeye inmedikçe benzer haberleri duymaya devam edeceğiz. Yukarıda bahsettiğim portlar tekrar eski performansına yaklaşmış olabilir ama bu sorun bir porttan diğerine gelmeye devam edecek. 3-4 bin dolardan 15-16 bin dolara kadar değişen konteyner taşıma fiyatları zaten durumu açıklamaya yetiyor. Aşı karşıtı görüşlere sahip insanların benimle etkileşime geçeceğini biliyorum; Çok fazla yorum yapmadım, rakamlar ne olduğunu göstermeye yetiyor.

Salgının zirve yaptığı dönemde talep düşüşünün söz konusu olduğu dönemde, ulaşım krizi üreticiler için yeniden önemli bir sorun haline geldi. Ekipman krizlerinin tekrar artacağını düşündüğümüzde, sanayicilerimize zor günlerin önümüzde olduğunu ve artık tavır almaları gerektiğini hatırlatma gereği duydum. Bir an önce kendilerine alternatif tedarik noktaları oluşturmaları ve farklı seçenekleri bol olan tedarikçilerle anlaşmaları rekabette avantaj sağlamalarına büyük katkı sağlayacaktır. Aksi takdirde pazar yeni oyunculara bırakılarak hüsran yaşanabilir.

Son yazımda özellikle Batı ülkelerine ihracatımızı artırma fırsatından bahsetmiştim. Yani madalyonun temiz ve iyi tarafında. Peki bu sefer bir de diğer tarafını göstereyim dedim ki fırsatlar kadar önlem de almamız gerektiğini hep birlikte düşünelim.


Kaynak: Bu içerik, Bay D. Hakan Çınar’ın özel izni ile yayınlanmıştır. Yazıdaki tüm hak ve sorumluluklar yazarına aittir.
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Yazarın diğer makaleleri

Dünden sonra, bugünden önce

Enflasyon: öğrenilmiş çaresizlik

karma program

Hadi büyüyelim

Sakin olalım ve bırakın veriler konuşsun

Döviz yükseliyor mu, TL’m değer kaybediyor mu?

Bozulan tedarik zinciri

Ekonomiye geçelim

biraz Merkez Bankası, biraz enflasyon, biraz IMF; Bu biziz

Dünün sonu, yarının başlangıcı

Büyümeli miyiz, büyümemeli miyiz?

Yabancı sermaye mi sahte sermaye mi?

Avrupa Birliği’nin kapısında beklenen gümrük birliğinin 25. yıl dönümü mü?

Taşıyıcı yarışı kızışıyordu. Değiştiricileri denedin mi?

Kripto para bir hobi mi yoksa gerçekten para mı?

Artan fiyatlar

Cep telefonlarının tuvalet kağıdı olarak ithal edilebileceğini mi söylüyorlar?!

E-ticaret ve teknoloji TOBB’da buluştu

Sıkça Sorulan Sorular

Üretmeyi seviyor muyuz?

dış ticaret yönü

Küreselleşmeden glokalizme

Süveyş

Yurtdışı lojistik merkezleri

Aisha teyze de elektronik ihracata başladı

Kaynağın ızdırabı bitmez

tedarik edebilirsek satarız

Hangi blok daha iyi?

Avrupa Birliği’ne hoş geldiniz

Gelişmiş ülke kime denir?

Aynı yoldan gidip farklı sonuçlar bekler miydiniz?

Mesajı aldık mı?

Muhteşem bir yılı geride bırakırken…

Tüccar olma

Anneme perakendeci olduğumu söyleme, o hala benim mutlu bir insan olduğumu düşünüyor…

Kökende sıkışıp kaldık

İzmir’de deniz göründü

Böyle kapanmıyor.

Ya çemberin dışındasın ya da içinde olacaksın.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın