medyauzmani.com
Stajyere sağlamam gereken ek faydalar var mı? – Özgün Fikirler

Stajyere sağlamam gereken ek faydalar var mı?

Stajyere sağlamam gereken ek faydalar var mı? Varsa bu haklar nelerdir?

4 sigortalı çalışana tanınan haklara ek olarak, stajyerin çalıştığı işle ilgili eğitim alması gerekmektedir.

Usta Eğitmen Belgesi diye bir konu okudum, bu belgeyi almam gerekiyor mu/nereye başvurup nereden alabilirim?

Mesleği ile ilgili ehliyeti bulunmaktadır.


Müfredat ve profesyonel eğitmenlerin güvence altına alınması

5510 sayılı Kanuna göre iş kazası, meslek hastalığı ve meslek hastalığına karşı sigorta hükümleri sadece 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen kurumlarda mesleki eğitim alan kursiyer, kursiyer ve aday öğrencilere uygulanır. hizmet sözleşmesi kapsamında sigortalıdır.

6111 sayılı Kanun kapsamında kursiyerler, kursiyerler, kurumlarda mesleki eğitim gören aday öğrenciler ile Yükseköğretim Kanununa göre kısmi süreli çalışan öğrencilerden kazancı prime esas asgari geliri aşmayan öğrencilerden, bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde olmayanlar genel sağlık sigortası kapsamına alınır. Bu alandan önce sigortalı olmayan zorunlu kursiyerler ise kısmen 5510 sayılı Kanun kapsamında sigortalılar kapsamına alınır.

Başvuranları ve profesyonel eğitmenleri ödüllendirin

Stajyerler ve öğrenciler için.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 25 inci maddesinin dördüncü fıkrasına göre ise; Çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler ile mesleki ve teknik orta öğretim okul ve kurumlarında öğrenim görürken staj, destek veya alan eğitimi gören öğrencilerin sigorta primleri asgari ücretin yüzde ellisinden fazlası olarak hesaplanır.

Buna göre, prime esas bu aralıkta yer alan çırak ve öğrenci kazançları;

a) Ayın 1’i ile 30’u arasında aylık taksit ve hizmet belgesi düzenleyenler için;

1/1/2022 ile 31/12/2022 arasında;

Günlük kar tutarı: 83,40 TL

Aylık kazanç tutarı: 2.502.00 TL

b) Ayın onbeşinden takip eden ayın ondördüne kadar aylık taksit ve hizmet belgesi düzenleyenler için;

15/12/2021 – 14/1/2022 dönemi için;

Aralık 2021 için günlük kazanç tutarı: 119,25 TL x %50 = 59,63

TL

Ocak 2022 için günlük kazanç tutarı: 166,80 x %50 = 83,40 TL

2021 Aralık ayının ikinci yarısı: 59,63 TL x 16 gün = 954,08 TL

2022 Ocak ayının ilk yarısı için: 83,40 TL x 14 gün = 1.167,60 TL

12/15/2021-14/1/2022 dönemi için: 954,08 TL + 1.167,60 TL = 2.121,68 TL

1/15/2022 ile 12/14/2022 tarihleri ​​arasında prime esas;

Günlük kar tutarı: 83,40 TL

Aylık kazanç tutarı: 2.502.00 TL

İKUR eğitmenleri için genel sağlık sigortası

Türkiye İş Kurumu’nun 6111 sayılı Kanun kapsamında düzenlediği mesleki eğitim, gelişim ve değişim eğitimlerine katılan kursiyerlerden, genel sağlık sigortası kapsamında almak zorunda olmayan kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri, Türkiye İş Kurumu, kursiyerlerin kendilerine, varsa eşlerine, çocuklarına ve anne babalarına sağlık hizmetlerinden yararlanma olanağı sağlar.

Üniversite öğrencileri için genel sağlık sigortası

6111 Sayılı Kanun ile; Kamu idareleri, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar, kamu yararına çalışan dernekler, vergiden muaf kurumlar tarafından tam burslu burs alan yabancı uyruklu öğrenciler ile Yükseköğretim Kurulunca tahsis edilen kontenjan (sağlık giderleri) dahilinde yükseköğrenim görenler hariç. Üniversitelerde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin yükseköğrenimlerine devam ettikleri sürece prim ödeyerek genel sağlık sigortası kapsamına girmeleri mümkün hale gelmiştir.

Çalışan çocuklara sigorta

– işletmelerde mesleki eğitim gören adaylar, kursiyerler ve öğrenciler için iş kazaları, meslek hastalıkları ve hastalık sigortası;

– Mesleki ortaöğretim kurumlarında veya yükseköğrenimleri sırasında öğrenim gören öğrenciler ile kısmi süreli çalışan öğrencilerin aylık primleri günlük prime esas asgari ücretin otuz katını geçmemek üzere iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigorta asgari ücretin günlük toplam tutarı)

uygulanır.

Bu kişiler hizmet akdi halinde sigortalı sayılır ve bakmakla yükümlü olunan kimseler durumunda olmayanlar hakkında da genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır.

Dahası;

– 18 yaşını doldurmamış olanlar, kendi hesabına ve kamu çalışanı statüsünde sayılması gerekenlerden 18 yaşından sonra sigortalı sayılanlardandır.

Mesleki veya teknik okullardan mezun olanların Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre mahkemece erginleşerek öğrenimleri ile ilgili işlerde çalışanlardan 18 yaşını doldurmaları aranmaz. Bu durumda, İş Kanunu hükümlerine göre sigortalı olabilmek için genç işçi veya çocuk olmak, Sosyal Güvenlik açısından hizmet akdi ile çalışıyor olmayı gerektirir.


On beş yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasaktır. Ancak on dört yaşını doldurmuş ve ilköğretimini tamamlamış çocuklar bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine engel olmayan hafif işlerde çalışabilirler ve eğitimlerine devam edenler için okula gidebilirler.
Kaynak: ISMMMO


Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın