medyauzmani.com
Sosyo-Epidemiyolojik Destek Programı’nın üçüncü aşaması kapsamında bugüne kadar 2,3 milyar TL nakdi yardım yapılmıştır. – Özgün Fikirler

Sosyo-Epidemiyolojik Destek Programı’nın üçüncü aşaması kapsamında bugüne kadar 2,3 milyar TL nakdi yardım yapılmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyo-epidemiyolojik destek programının devam ettiğini belirterek, “COVID-19 pandemisi nedeniyle dönemsel olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Faz 3 desteklerimiz kapsamında; 16 binden fazla aileye toplamda 1.000 lira olmak üzere toplam 16 milyon TL’den fazla para yatırdı.

Bakanımız Derya Yanık, Sosyo-Epidemiyolojik Destek Programı kapsamında 3. aşama desteklerin devamına e-devlet üzerinden taleplerin alındığına değinerek, “Program kapsamında 2.3 milyar TL nakdi yardımda bulunduk. Şimdiye kadar Sosyo-Epidemiyolojik Destek Programı 3. Aşama.”

Bakanımız Derya Yanık da ‘Biz Yeteriz Türkiyem’ milli dayanışma kampanyası kapsamında 5 binden fazla aileye 1.000’er TL olmak üzere toplam 5.3 milyon TL yardım yapıldığını bildirdi.

Sosyal yardım programlarıyla 7,2 milyon aileye ulaşılıyor

Bakanımız Derya Yanık, bakanlık olarak sosyal yardım programlarını pandeminin başından bu yana hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirdiğine işaret ederek, “Epidemiyolojik sosyal destek programı ile 1. aşama, 2. aşama, 3. aşama, sokağa çıkma yasağı , sosyal yardım programı ve ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası Türkiye, “7,2 milyon aileye tek başına 10,9 milyar TL destek sağladık.”

Epidemiyolojik Sosyal Destek Programı kapsamında 20 Nisan 2020 tarihinde e-devlet üzerinden başvuruların alınmaya başlanacağına değinen Bakanımız Derya Yanık, süreci şöyle özetledi:

Başvurular öncelikle merkezi veri tabanlarından elde edilen bilgilerle ön eleme kriterlerine tabi tutulur. Ön elemeyi geçen başvurular sistem üzerinden her il ve ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumlarına gönderiliyor ve yerelde ihtiyaç sahiplerinin periyodik değerlendirmesi yapılıyor.

Bakanımız Derya Yanık, sosyal yardım ve dayanışma kurumları tarafından dönemsel olarak ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere yapılan ödemelerin başvuru sahiplerinin belirttiği banka hesaplarına yapıldığını bildirdi.


Kaynak: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın