medyauzmani.com
Son teslim tarihinden sonra ilk kez yapılacak iadelerde uygunsuzluk için özel bir ceza var mı? – Özgün Fikirler

Son teslim tarihinden sonra ilk kez yapılacak iadelerde uygunsuzluk için özel bir ceza var mı?


VUK 449 esas alınarak geriye dönük olarak 07/30/2021 tarihinde mükellef oluşturulmuştur. Temmuz-Aralık 2021 tarihleri ​​arasında ilan verildiğinde oluşacak ihlallere ceza uygulanmaması için izlenecek yöntem nedir?

Mükelleflerin Beyanname ve Beyanname Verme Zorunluluklarına İlişkin Tebliği: Geçmişte yükümlü olan mükelleflerden Form Ba ve Form Bs beyannamelerini ve bildirimlerini vergi dairesince elektronik ortamda vermek zorunda olanlar için; 340 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği(2)’nde belirtilen esaslar çerçevesinde beyan ve bildirimlerini elektronik ortamda sunmalarına imkan verecek işlemleri tamamlamaları için 15 günlük süre ve Sorumlu oldukları 15 sayılı Vergi Usul Kanunu Genelgesi (vergi türleri belirtilerek) bir yazı ile. Bu yazıda mükellefe yapılan tebligat; a) İlan ve tebliğ süresinin son gününde, yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde kalan beyan ve tebligatlar, zamana ve duruma göre elden, posta veya elektronik ortamda, b) İhbar ve ihbar süresinin son gününde, beyannamelerin ve tebliğ tarihinden itibaren 15 gün sonraki tarihlere denk gelen tebligatların elektronik ortamda zamanında verilmesi gerektiği, c) Eğer anılan yükümlülükler yerine getirilmezse haklarında 213 sayılı Vergi Usul Kanununun cezai hükümleri uygulanacaktır. 4-İmzalanması gereken para cezaları: Vergi dairesi tarafından düzenlenen yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde beyanname ve bildirimlerin teslim edilmemesi halinde, beyanname ve bildirim süresinin son gününde, elden, posta veya elektronik ortamda, aykırılıklara ilişkin olarak Kanunun 352. maddesi uyarınca Büro Vergileri tarafından cezai işlem uygulanır.

Ayrıca, vergi beyannamesinin zamanında verilmemesi nedeniyle vergi ziyaı cezasının gerekli olduğu hallerde, kanunun 336. maddesine göre zarar ve vergi suçları için verilecek ceza karşılaştırılarak en ağır ceza uygulanacaktır. . Beyanname ve bildirim süresinin son gününde, vergi dairesi tarafından yazının tebliğinden itibaren 15 gün içinde beyanname ve bildirimlerin elektronik ortamda verilmemesi halinde, kanunun mükerrer 355. maddesi uyarınca vergi dairesine, vergi beyannamesinin zamanında verilmemesi ve ayrıca vergi ziyaı cezasının gerekli olduğu hallerde vergi ziyaı cezası uygulanır.

7338 sayılı Kanunla çıkarılan yeni yönetmeliğe göre; 2021 yılı için özel suçlar için 5.000 TL’yi aşan para cezası için suç ve özel suçlar için uzlaşma istenebilir ve miktarın bu sayıdan az olması halinde Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 376. maddesi talep edilerek para cezasının yarısı talep edilebilir. ödenir.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın