medyauzmani.com
Son dakika: Beklenen görüşme gerçekleşti: Biden ve Xi Jinping’den ilk sözler – Fikirler – fikirler.net.tr – Özgün Fikirler

Son dakika: Beklenen görüşme gerçekleşti: Biden ve Xi Jinping’den ilk sözler – Fikirler – fikirler.net.tr

Endonezya’nın Bali adasındaki Mulia Otel’de bugün bir araya gelen liderler, Çin ve ABD bayrakları önünde el sıkıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler, özellikle Tayvan, Ukrayna’daki savaş ve Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetleri nedeniyle gergin durumda. Bu nedenle toplantının sonucu merakla bekleniyordu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı konuşmada Çin Devlet Başkanı ile bir görüşme yaptığını söyledi. “açık ve samimi” olarak tanımlanır.

Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e ABD’nin Tayvan politikasının değişmediğini söylediğini de açıkladı.

ABD’DEN ÇİN’E GÜÇ YOLCULUĞU

Biden ve Cinping’in”içtenGörüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Çin’i ziyaret edeceği açıklandı.

Beyaz Saray, Endonezya’nın Bali adasında bugün Biden ile Xi’nin görüşmesi hakkında bilgi verdi.

Onun sözleriyle, “Başkan Biden, ABD’nin ülke içinde enerjiye yatırım yapmak ve dünyanın dört bir yanındaki dostları ve müttefikleri ile işbirliği yapmak da dahil olmak üzere Çin ile agresif bir şekilde rekabet etmeye devam edeceğini vurguladı.” kelimeler yer aldı.

Konuşmasında, Bay Biden’ın ayrıca çatışmanın bir çatışma olmaması gerektiğini vurguladığını ve Biden’ın iki ülkenin rekabeti doğru yönetmesi ve iletişim kanallarını açması gerektiğini söylediğini vurguladı.

Biden konuşmasında, ABD ve Çin’in iklim değişikliği ve küresel ekonomik istikrar gibi uluslararası konularda birlikte çalışması gerektiğini vurguladı ve iki lider, açık iletişim kanallarını sürdürmek ve yapıcı faaliyetleri genişletmek için bir temsilci atama konusunda anlaştılar.

BIDEN’İN TAYVAN’DA KALMASI

Öte yandan konuşmada Biden’ın Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Tibet, Hong Kong ve insan hakları konusundaki endişelerini dile getirdiği biliniyordu.

Konuşmada, Bay Biden’ın Ukrayna’daki savaşta Rusya’nın nükleer tehdidine işaret ettiği, iki liderin Ukrayna’da nükleer silah kullanılmasına karşı olduklarını veya bunu bir tehdit olarak gördüklerini, nükleer bir savaşın nükleer bir savaş olduğunu söylediği belirtildi. kazanılamaz.

Öte yandan, sözlerinde,Görüşmelerinin ardından iki lider, Dışişleri Bakanı Blinken’in Çin’e gitmesi konusunda anlaştılar.” söylendi.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın