medyauzmani.com
Şirketimiz A.Ş’nin yönetim kurulunda 3 ortak bulunmakta olup, bu kişiler huzur hakkı almaktadır. 2022 için asgari gelir vergisi muafiyeti taahhütlü ortaklar için geçerli olacak mı? – Özgün Fikirler

Şirketimiz A.Ş’nin yönetim kurulunda 3 ortak bulunmakta olup, bu kişiler huzur hakkı almaktadır. 2022 için asgari gelir vergisi muafiyeti taahhütlü ortaklar için geçerli olacak mı?


Şirketimiz A.Ş’nin yönetim kurulunda 3 ortak bulunmakta olup, bu kişiler huzur hakkı almaktadır. 2022 için asgari gelir vergisi muafiyeti taahhütlü ortaklar için geçerli olacak mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 61. maddesinde yer alan ücret tanımında katılma hakkı da ücret olarak tanımlanmaktadır. İstisnalardan şirket veya benzeri kuruluşlarda ödenen huzur ücretlerinin asgari ücreti üzerinden toplam değer ve vade farkı hesaplanır.


2022 yılında vergi dışı asgari ücret limitet şirketlerine verilen huzur hakkı bu kapsamda asgari ücret kadar vergiden düşülür mü?

Bu bir istisna, istisna değil. İlke olarak vergilendirilmesi beklenen bir konunun vergi kanunlarında hariç tutulmasına istisna denir.

Öte yandan, mükellef olması gereken kişi veya grupların vergi yükümlülüğünden çıkarılmasına muafiyet denir. Gelir Vergisi Kanunu’nun 61. maddesinde yer alan ücret tanımında katılma hakkı da ücret olarak tanımlanmaktadır.

İş yeri ve benzeri kuruluşlarda ödenen huzur ücretlerinin asgari ücretin toplam değeri ve DV’si istisnalar arasında sayılır.


Başkanlık huzur hakkını artırmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Kararın genel kurulda alınacağı söyleniyor. Genel Kurul kararı olmadan huzur hakkı artırılabilir mi??

Genel Kurul kararı olmaksızın huzur hakkı artırılamaz.


2022 asgari ücret vergi indirimi huzur hakkı alan şirket yöneticileri için de geçerli mi?

Katılım hakkı, Gelir Vergisi Kanunu’nun 61. maddesine göre ücretlidir. Gelir vergisi ve damga vergisi muafiyetinden yararlanın.


Limited şirket ortağı huzur hakkı alabilir mi?

Şirketin karar organı (Genel Kurul) karar aldığı takdirde huzur hakkı ödenir.

Limited şirketlerde genel kurul, şirketin karar organı olarak kanunda (Türk Ticaret Kanunu) veya sözleşmede belirtilen konularda karar alma yetkisine sahiptir.

Genel kurul, şirket ortaklarının tamamının katılımıyla oluşan bir organdır.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın