medyauzmani.com
Şirket ortakları genç girişimcileri muaf tutmaktan fayda sağlıyor mu? – Özgün Fikirler

Şirket ortakları genç girişimcileri muaf tutmaktan fayda sağlıyor mu?

23 yaşında ilk kez vergi mükellefi, tek ortaklı limited şirkette ortak olan Genç Girişimcilik’ten 1 yıllık BAĞ-KUR desteğinden ve 75.000 TL vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Genç girişimcilere yönelik muafiyetten şirket ortakları yararlanamaz.

GV vergi mükellefleri yararlanır. (rafine sanat GVK 20)

Edirne Keşan Vergi Dairesi nezaretinde basit bir usulle faaliyete başlayan bakkalımızdan müşterilerimiz için yeni nesil vergi tahsilatı yapılmıştır. Çeşitli temel gıdalar vb. için yazar kasa. Tüm bölümlerde dahil %0 KDV ile mi hizmet verilecek? Genç bir girişimcinin gereksinimlerini karşılıyorsa, 24 yaşındaki bu müşteriden yararlanabilir miyiz?

Genç girişimciler için muafiyetten yararlanma koşulları:

**İlk kez gelir vergisi ödeyenler

**29 yaşında olmamalısınız (en fazla 30 yaşında olmalısınız)

** 3 yıllık vergi döneminde kazançlarının 75.000,00 TL’si gelir vergisinden istisna edilmiştir.

Genç girişimcilerin kazanç muafiyetinden yararlandıkları dönemlerde Oda’nın belirlenen kazançlardan (75.000 TL) daha az tutarlar için oransal ücret uygulaması yasal olarak uygun mudur?

Genç iş adamı dışında oda ücretinin bununla hiçbir ilgisi yok.

Genç girişimci konusuna ilişkin olarak 06/2020 tarihinden itibaren mükellef konusu bilanço açtık. 2020 yılı içerisinde geçici vergilerde 75.000 TL istisna göstermeyerek Vergi Dairesi’ne geçici vergi ödemesi yaptık. Size sormak istediğim, bu ilk dönemde (2020) kullanmadığımız istisnayı, ikinci dönemde ve üçüncü dönemde kullanamayacağımız bir kural var mı?

Ara dönem beyannamesinde kullanılmayan bir istisna yıllık beyannamede kullanılabilir.

19.02.1992 doğumlu vergi mükellefi 2019 yılında çalışmaya başlamış ve genç girişimciliği için motivasyon mektubu almıştır. 2019 ve 2020 gelir teşvikinden yararlandık Teşvike başvurduğumuz yıldan başlayarak 3 yıl teşvikten yararlanmamız gerekmez mi? Başvuru süresinden sonra 29 yaşına geldiğinde yararlanamayacağına dair kanunda herhangi bir ibareye rastlamadım. İstisnai durumlarda sadece taahhüt başlangıcında 29 yaşını doldurmamış olma şartı aranır.

29 yaşına kadar muafiyetten yararlanılamaz. GVK 292 seri numaralı genel açıklama Lütfen tekrar düşünün.

Faaliyete başladıkları takvim yılının üç vergi döneminde elde ettikleri bu kazançların 75.000 TL’ye kadar olan kısmı aşağıdaki şartlarda gelir vergisinden istisna edilmiştir. Buradan anladığım kadarıyla kalan istisna sayısı 3 yılı geçmemek kaydıyla sonraki yıllarda da kullanılıyor. Farklı mı yorumluyoruz?

Kullanılmayan istisnalar bir sonraki yıla devretmez. İstisnalar ilgili yılda kullanılır.

Kanun maddesinde yer alan kullanılmayan istisnanın sonraki yıllara devrini öngören bir düzenleme bulunmamaktadır.

1 yıl süreyle BAĞ-KUR Genç Girişimci Teşvikinden faydalanmasını sağladık. Karşılığında herhangi bir ücret talep edebilir miyim?

SMMM olarak verdiğiniz hizmetle ilgili olarak müvekkilinizle hizmet öncesi sözleşme yapmanız ve o iş için talep ettiğiniz ücreti tarafınıza iletmeniz daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Sorunuzla ilgili olarak yapmış olduğunuz iş ve işlemler ile mesleki sözleşmeniz için bir asgari ücret tarifemiz mevcut olup, başvuruda bulunabilirsiniz.

Genç Girişimciler Yardımı kapsamında 2019 yılında Vergi Mükellefim Programı açılmıştır. Şirket 2021 yılında işletme yönteminden bilanço yöntemine geçti. Benim sormak istediğim genç girişimcinin bilanço işleminden çıkarılmasına bir engel var mı?

Genç girişimci istisnasının defter tutma yöntemiyle hiçbir ilgisi yoktur. Bilanço esasına göre defter tutan müşteriniz yaş sınırı ve diğer şartları sağlıyorsa istisnadan yararlanmaya devam edecektir.

Diğer mal satışından elde edilen kâr ile araba satışından elde edilen kâr arasında fark yoktur.

İstisna geçerli değildir.

TC

Gelir Yönetimi Başkanı

Konya Vergi Dairesi

Gelir Hukuku Grup Müdürlüğü

sayı : 31435689-120[E.513630-E.48496-E.50314]-E.67622 10.07.2019
Konular : Genç girişimciler için kazanç istisnası
uzun zamandır : Lütfen 11.19.2018 tarihli karar için başvurunuz.

Faiz adına tescil edilen belge ve ekleri için başvuru formunun incelenmesi; Başkanlığımızca… Vergi numarası ile kayıtlı mükellef olduğunuzu, 01.03.2018 tarihinden itibaren Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde mimarlık faaliyetiniz nedeniyle sorumluluk tesis ettiğinizi, 20. mükerrer maddede yer alan genç girişimcilere yönelik gelir muafiyetinden yararlandığınızı, 09.15.2018 tarihi itibari ile işinizden ayrılıp, 05.10.2018 tarihinde işe başlama bildirimi göndererek yeniden faaliyete başladığınız ve izin talebinde bulunduğunuz anlaşılmaktadır. 2018 yılı ile 2019 ve 2020 yıllarını takip eden yıllar için yararlanmadığınız süre için söz konusu istisnadan yararlanıp yararlanamayacağınıza ilişkin görüşünüz.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20. maddesinde;

“Vergi borcunun başlangıç ​​tarihi itibariyle tamamı vergi mükellefi olan gerçek kişilerin, vergi mükellefiyeti nedeniyle ilk kez gelir vergisi mükellefiyeti belirlenecek olan 75.000 TL’ye kadar elde ettikleri gelirler, ticari faaliyet, zirai veya mesleki faaliyetler, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergi dönemi boyunca aşağıdaki şartlara göre gelir vergisinden muaftır.

…”

Yargı dahildir.

Konuyla ilgili yayınlanan 292 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği;

“istisna uygulaması” başlıklı 4. maddesinde;

(1) 6663 sayılı Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı 10/2/2016 tarihi itibarıyla ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri nedeniyle ilk kez gelir vergisine tabi olanlar ile belirlenen şartları taşıyanlar kanunda belirtilen istisnadan yararlanır. Dolayısıyla bu tarihten önce çalışmaya başlayan mükellefler söz konusu istisnadan yararlanamaz.

(2) Muafiyet şartlarını yerine getiren mükellefin sonradan herhangi bir nedenle faaliyetten vazgeçmesi halinde, bu faaliyetten vazgeçildiği tarihe kadar elde edilen kazançlar nedeniyle muafiyetten yararlanılır. Muafiyet kapsamındaki söz konusu faaliyetlerin, faaliyetin sona ermesinden sonra yeniden başlaması halinde, ilk kez kendi adlarına gelir vergisi borcu oluşturma zorunluluğu ortadan kalkmış sayılacağından, bu istisnadan yararlanılamaz. ihlal

Örnek 5: Bayan (F), 21.05.2016 tarihinde mimarlık mesleğine başlamış ve istisna için tüm şartları yerine getirmiştir. Bayan F 3/3/2017 tarihinde bu faaliyetten ayrılmış ve 2/2/2018 tarihinde faaliyetine kaldığı yerden devam etmiştir.

Böylece ; Bayan F, 2016 ve 2017 yıllarındaki kazançları nedeniyle istisnadan yararlanacak;

“Yararlanacak İstisna Tutarı” başlıklı 5. maddesinde;

“…… (2) Takvim yılı içinde işe başlanması veya işten ayrılması halinde; ticari faaliyetin başlangıcından yıl sonuna kadar geçen kısa süre vergi dönemi olarak kabul edilir ve başlangıç ​​tarihinden itibaren geçen süre vergi dönemi olarak kabul edilir. takvim yılının başından işletmenin sona erdiği tarihe kadar olan süreler vergi dönemi olarak kabul edilecek ve bu süreler için muafiyet tam olarak kullanılacaktır.

Örnek 8: 1/3/2016 tarihinde avukatlık yapmaya başlayan ve istisnadan yararlanmak için tüm şartları taşıyan Bayan (C)’nin 1/3/2016 – 31/12/2016 tarihleri ​​arasında serbest meslek kazancı 50 TL’dir. bin TL. (C) Hanım’ın serbest meslek kazancının 50.000 TL’si için muafiyet kullanılacak olup, kalan 25.000 TL bir sonraki yıla devredilmeyecektir.

…”

Açıklamalar dahildir.

Bu hükümler ve açıklamalar uyarınca; Muafiyet koşullarını sağlayan genç girişimcilerden bir süre sonra faaliyetlerinden ayrılanlar, yalnızca ayrılış tarihine kadar elde etmiş oldukları kazançlar için istisna kapsamındaki faaliyetlerine devam etmeleri halinde istisnadan yararlanabileceklerdir. , gelir vergisine uygunluğu ilk kez kanıtlama zorunluluğu ihlal edilmiş sayılır.

Böylece ; 05.10.2018 tarihinde sizin adınıza oluşturulan bir sorumluluk tesisi, mimarlık faaliyetinizden 15.09.2018 tarihinde ayrıldığınız ve 03.01.2018 tarihi itibariyle başladığı için ilk kez sorumluluk tesisi sayılmaz.


Kaynak: ismmmo, GİB Özel
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan