medyauzmani.com
Şirket işyerlerinde interaktif vergi dairesi sisteminden kira sözleşmesi için damga vergisi beyannamesi verebilir miyiz? – Özgün Fikirler

Şirket işyerlerinde interaktif vergi dairesi sisteminden kira sözleşmesi için damga vergisi beyannamesi verebilir miyiz?

Limited şirket açma sürecini başlattım. Ticaret Odası işlemlerinin tamamlanması ve gazetesinin çıkarılması. Çalışanı ilk etapta olmayacak. Bu durumda vergi dairesi ve SGK nezdinde ne gibi işlemler yapmam gerekir? İnteraktif vergi dairesinden şifreyi alıp vergi panelini oluşturdum. Ancak kira için damga vergisi beyannamesi girmek istediğimde beyanname kaydedilmedi. Elektronik tebligatın vergi dairesinden olması gerektiği konusunda uyardı. Bu durumda ne yapmalıyım? Vergi dairesine gidersem hangi belgelere ihtiyacım var?

Bahsettiğiniz işlemler için lütfen VD ile iletişime geçiniz.

Taraflardan birinin damga vergisi yükümlülüğü yoksa kiralamalarda damga vergisi beyanı interaktif vergi dairesi sistemi üzerinden yapılır.

Elektronik tebligat için şirket temsilcisinin veya bir avukatın VD’ye gitmesi ve bir şifre alması gerekir.

Faaliyetlerime tek ortaklı SMMM firması olarak devam etmekteyim. Şirketi tasfiye edip serbest meslek sahibi olarak faaliyetlerime devam etmek istiyorum. Şirketin tasfiye sürecini başlatabilir, tüm sözleşmelerini iptal edip şahıs olarak açabilir miyim? Ben de tasfiye memuru olabilir miyim?

Şirketi tasfiye etme sürecini başlatabilir, tüm sözleşmeleri iptal edebilir ve bireysel olarak açabilirsiniz. Şirketiniz için tasfiye memuru olabilirsiniz.


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makaledeki belirli içerikten yola çıkarak işinizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Gerçek veya tüzel, özel veya resmi kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılması sonucunda doğabilecek kayıp veya zararlardan sorumlu değildir.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın