Safranbolu’nun en önemli yapılarından Cinci Han ve Cinci Hamamı hakkında bilinmeyenler nelerdir? Shinichi Hoka lakaplı Hüseyin Efendi kimdir?
SafranboluŞüphesiz en ünlü tarihi yapı Sensi Inn E banyoo. Şehre gelen ziyaretçiler durmadan geçmiyor Sensi Inn Görkemli görünümü ile şehre ayrı bir kimlik katmaktadır. Yüzyıllar boyunca alabora olan hanın içinde zamanda geriye yolculuk yapmak büyük bir keyif.
tarih severler Cinci Han’ın her metrekaresine hayran kalıyor ve inceliyor. Yukarıdan Safranbolu’yu seyrederken rüyalara dalar. Dün ve bugün Cinci Han, aralarında kurulan köprünün temel taşlarından biridir.
Tarihi çarşının başyapıtlarından Cinci Hanı ve Hamamı, gelenleri selamlıyor. Safranbolu geziniz sırasında mutlaka ziyaret edeceksiniz. Pansiyon ve banyonun özellikleri nelerdir?? ilginç İsim nereden geldi?? Cinci Hanı ve Hamamı’nı yaptıran Cinci Hoca lakabıyla anılır. Hüseyin Efendi kimdir?? Neden “beş kanca‘ deniyor? Shinichi Han ve Banyo konumunuz E kayıt olmak masraflar neden? Merak ettiğiniz her şeyi yazdık…
Safranbolu’nun tarihi ve geçmişi hakkında daha detaylı bilgi için Safranbolu Gezi Rehberimize tıklayabilirsiniz…
Shinichi Han ve Türk Hamamı nerede?
Sensi Hanı ve Hamamı, Eski Safranbolu çarşısında Bulunur. Eski Çarşı’ya vardığınızda sizi ilk karşılayan yapı sanchi banyosu Olacak. Minibüslerin durmasıyla Kazdağlı Meydanıİçerisinde bulunan banyo tüm ihtişamıyla sizleri karşılıyor. Site için tıklayın…
Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin bulunduğu Sensi Hamamı’nın altında. Saraçlar CaddesiDevam ettiğinizde karşınıza bir Cinci Inn çıkacaktır. Çarşıdaki en görkemli yapı Shinichi Han’dır. Site için tıklayın…
Cinci Han Giriş Ücreti ve Türk Hamamı
Shinichi Han’ın öncekinden girişi itti. Fakat Şu anda ücretsiz İçeri girip dolaşabilirsiniz. Burası da otel etek ucu Lokanta Olarak.
bugün banyo yapacağız Enerjik banyo olarak kullanılır. Duş almak isterseniz giriş ücretini ödemeniz gerekiyor. 2022’den itibaren banyomuz olacak giriş ücreti 50 TL’den başlayan fiyatlarla. (Fiyat yıldan yıla değişir).
Senshi banyosu ve özellikleri
UNESCO Dünya Mirası ListesiSafranbolu’da bulunan “En iyi korunan 20 şehirarasında yer almaktadır. tahta evlerCamiler, hanlar ve hamamlar büyük bir şehir statüsüne atfedilir. Tarihi Safranbolu Çarşısı’na ulaştığınızda göreceğiniz ilk yapı sanchi banyosuo.
Çeşme ilçesi, Kazdağlı AlanCinci Hamam’ın bulunduğu yer Enerjik K kullanılır. On yedinci yüzyılda inşa edilmiştir. Safranbolu halkıyeni banyodediği yapı Sensi Hacı Hüseyin Efendiçünkü “sanchi banyosuDillerde gömülü.
Osmanlı Sultan I. İbrahim Döneminin en önemli isimlerinden biri olan Karabaşzade Hüseyin Efendi Hanı bu güvercinle şehrine hediye etmiş. 1645 yılında yapılan han ve hamam bugün Safranbolu’dadır. en popüler İki yapı elde etmeyi başardım.
Banyo aktif olduğu için ziyaret etme şansınız yok ama duş almak isterseniz içeri girebilirsiniz. Sensi Banyosu, Kadın E erkekler Bir bölümden oluşmaktadır. Her iki giriş de farklı sokaklara açılmaktadır. Fakat Her iki bölümün yapısı aynıdır. tuvalette soğukVe ilgisizlik E sıcaklık Bölmeleri vardır.
sanchi banyosu Bir haç sıcaklığıyla Banyo grubuna aittir. yapacağız dört eyvanlı dört balkondan köşelerde bulunur dört yarıdan dan oluşuyor. özel oda Öte yandan, sıcak bölümün köşelerinde bulunan küçük yıkanma yerleridir.
tuvalet soğuk Bölümler Aptal kubbe ile kaplanmış . ilgisizlik Bölümde tuvaletler var. sıcaklık Bölüm, Bölümler haçlı Haçlı planı var. Banyonun arka tarafında ısıtıcı E garip bir şekilde (Banyoların altındaki bölüm olup, fırının içinde banyoyu ısıtmak için büyük boy kazan bulunmaktadır).
Senshi Hammam Sensi’nin annesi Hussain Hoka Övgü veren tatlımAdını taşıyan kuruma kayıtlıydı.
Sensei ve özellikleri
Bugün dört Anadolu’da o Elbette bunlara dediğimiz yapılara rastlamışızdır. Tarihi İpek YoluCoğrafyamız, “asırlarca bir kervan istasyonundan geçtikleri yerdi. Tüccarlar mallarını pazarlar, hayvanlarıyla barınır, dinlenirler. indirmek E karavanlar Geçmişten bize kalan büyük değerlerdir.
Safranbolu Tarihi boyunca ticareti sürdüren bir şehirdir. Sadece Osmanlı Sadece bu değil, daha önce de önemli bir merkezdi. Tarihte farklı isimlerle anılan şehir İpek yolu Yolu üzerindeki tüccarların uğrak yeri olmayı başarmıştır.
Kuşkusuz kentin ticari yaşamını bugün doğrulayan en büyük örnek Sensi Inno. 1645’te iki katlı bir han Sensei Hüseyin Hac Banyolu olarak yapılmıştır. yaklaşık 380 yıl Sensi Inn Safranbolu tüm ihtişamıyla merkezdedir.
pansiyon Mimar Tam olarak bilinmemekle birlikte Büyük mimar Kazım Ağa Yapı malzemeleriyle yapıldığı sanılıyor. taş kesim E molozerd. Dahası Horasan masraflar Ayrıca kullanılmıştır.
Pansiyonun konumuna baktığınızda oldukça sessiz. savunmasız Bir tarlada inşa edildiğini anlıyorsunuz. Bitişik, yanında güney cephe AKASO AKIŞI geçmek, geçmek, başarıyla geçmek. düşünmek için buradayız O soru Buradan şu çıkıyor: Bu han yaklaşık 4 asır önce bu eğimli alana nasıl, hangi matematiksel hesaplarla yapılmış?
Sensei Hani Orijinal dev kapıdan Giriş yaptınız. Yaklaşık olarak 3 ton Ağırlıklı giriş kapısı bir kilit E anahtarla Dikkat çekmek. Girdiğinizde klasik Osmanlı O dönemdeki hanın yapısıyla karşılaşırsınız. İki katlı bir binanın ortasında küçük havuz Bulunur. Dikdörtgen kulübe çatı tuğlalarla kaplıdır. bacalar Çok estetik görünüyor.
Zemin katın altında iki mahzen Var olan. Cinci Han’ın altında şehrin kanalizasyonu akıyor AKASO AKIŞI onun. Her handa olduğu gibi develerin ve atların bağlandığı bir bölüm vardı. 63 oda Oluşan Cinci Han, buraya gelen tüccarların dinlenmesi için kullanılmış. a kadar Karavan sahipleri 3 gün ücretsiz misafir Yapıldı.
Sensei Han’ın en üst katına çıkmak için, Merdiven kullanıyorsun. Merdivenlerden yukarı Kahve müze hizmet veren küçük bir yer var Ücretli giriş Kahvenizi müzede içebilirsiniz. tepeye kadar gözetleme kulesine Dışarı çıktığınızda manzara muhteşem. Safranbolu’yu buradan izlemek ve fotoğraflamak çok ilginç. evin çatısı ve bacalar Şehrin dokusuyla çok uyumlu…
20. yüzyıla kadar önemini koruyan Cinci Han, zamanla önemini yitirmiştir. sonra depo olarak kullanılan Shinichi Han otelVe LokantaVe kafeterya hizmet vermeye başladı.
Aslına uygun olarak yenilenen Cinci Inn’de kalmak mümkün. 23 standart, bir süit ve bir odalı Han Ağa (Royal Suite) bulunan Cinci Han Otel’de ayrıca Camilic Lokanta Kafeteryası da ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Restoran 250 kişi kapasitelidir. Safranbolu’nun yöresel yemekleri Onu tadabilirsin.
Hostelde kahve içmeden önce veya dondurma tavası Tadına bakmadan dönmeyin derim.
Cinci Hoca Karabaşzade Hüseyin Efendi kimdir?
beş kanca Bunu söylediğinde yüzler gülümsüyor ve kulağa biraz eğlenceli geliyor. Ziyaretçiler hemen bu Cinci Hoca’nın kim olduğunu soruyor. Sensei Hooka’nın hikayesi Sanki kimsenin umurunda değilmiş gibi.
Peki Cinci Hoca namı diğer Cinci Hüseyin Hoca kimdir?
Safranbolu 17. yüzyılda doğan Sensei Huka önemli bir şahsiyettir. Karabaşzade Hüseyin Efendi Bölgenin en önemli isimlerinden biri olarak bilinir. Vaiz Şeyh Karabaş İbrahim Efendierkek torun. Onun babası Şeyh Muhammed Çelebio. İlk eğitimini babasından almış ve ıslık çalmayı öğrenmiştir. Zamanla kendini geliştirmek için İstanbulSüleymaniye’nin okullarından birinde okumaya başlayan Hüseyin Efendi’nin yanına gitti. onun güçlü nefesi Ünlü olmaya başladım. Büyü ve büyücülüğe olan merakı başını belaya soktu ve okuldan atıldı.
Hüseyin Efendi için gidişinin yeni bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Şöhreti saraya kadar yayıldı. Cosme SultanSen zaten onun kulaklarına ulaştın.
Hüseyin Efendi’nin İstanbul’da bulunduğu dönem 18. Osmanlı Padişahı o İbrahimbir dönem. “çılgın ibrahim“Sultan İbrahim lakaplı Cosme Sultan‘İtibaren İlk AhmedSekiz oğlundan biridir. İbrahimTahta çıkan ağabeyi Dördüncüsü. Niyet etmekBu lakabı, onun acımasız yönetiminde psişesi bozulduğu için aldı. Dördüncüsü. Niyet etmek Tahta çıktığında henüz bir çocuktu. Yani, onun saltanatı hakkında İlk on yıl annesi Cosme Sultan Yönetimde önemli bir rol oynadı.
Dördüncüsü. Murat devraldığında çok katı bir yasak koydu. çok zor devlet adamı Dördüncüsü. Niyet etmek Ne yazık ki, kardeşleri de boğuldu. Bu, o sırada henüz iki yaşında olan İbrahim’dir. kapana kısılmış. Uzun yıllar kafeste kalan I. İbrahim’in zihinsel dengesinin bu nedenle pek normal olmadığı söyleniyor. a kadar Dördüncü kardeş. Murat öldüğünde buna inanmadığı, ancak cesedi kendi gözleriyle gördükten sonra olduğu söylenir.
a. İbrahim (Dili İbrahim) göreve geldiğinde 25 yaşındaydı ve onun çocuğu yok. bu şu anlama gelir: eğer İbrahim bir oğul doğurmasaydı, Osmanlı soyu tükenecekti. bu yer Valide Kösem Sultan’ın kulağına Sensi Hüseyin Efendizeka çalındı. Cosme Sultan Hemen Hüseyin Efendi’yi saraya çağırarak İbrahim’i tedavi etmesini istedi. Darbeleriyle İbrahim’in çocuk sahibi olmasına ve ruhunu düzeltmesine yardımcı olduğu söylenir. Hüseyin Efendi Yakında ünlü olur. Cinlerle uğraştığı dilleri anlatan Hüseyin Efendi, sihir yapar ve güçlü bir ıslığı vardır.beş kancaOlarak adlandırılan “.
Bu hizmet karşılığında Mobilyalı Saray Gelenek. Öğrenimini tamamlamamasına rağmen Süleymaniye’nin okullarından biriydi. profesör tarafından atanan Sultan’ın öğretmeni olur ve Galata Mahallesi yapmaya başlar. sonra Anadolu Askerlik Cinci Hoca ününe para kazandırmıştır.
Fakat Askerliği sırasında kendisi hakkında rüşvet iddialar Ordudan alındı ve kendisine tahsis edilen saraydan çıkarıldı. Ederdim“e sürgünde Gönderdim. en sonunda İstanbul‘e dönmesine izin verilir. Fakat İbrahim’in tahtı 1648’de tahttan indirildi öldürmekten O zaman yalnızdır.
yeni sultan IV. Mehmed Tahta çıkar ve Sensei Hacı’dan askerlere bağış yapmasını ister. Sensi Haj parası olmadığını söyleyerek yardım etmeyi reddediyor. Tekrar para istenmesine rağmen kabul etmedi. hapsedilmiş. Bu süre zarfında evi aranan Sensi Hacı’nın altınları ve sikkeleri bulundu. kutular dolu altın50’den fazla samuryüzlerce mücevher… Aslında Hüseyin Efendi’nin büyük bir serveti var. Hapisten çıktıktan sonra Habeşistan Valiliğigetirildi ama gut Ağırlaştıkça. Tekrar İstanbul’a döndükten sonra halk arasında konuşmaları, yeni padişaha yönelik darbe teşebbüsü gibi konular Sensei Hacı’nın sonunun gelmesine neden olmuştur.
1648 yılında Sensi Hüseyin Hoğa öldürme. Ölümünden önce memleketi Safranbolu’da inşa ettirdiği Cinci Han ve Cinci Hamamı kalıntılarıdır.
İbrahim’in desteğini alarak önemli bir konuma gelmek. Sensi Hüseyin Efendiİtibaren bir hikaye O dönemin tipik olaylarından biridir. Bu hikayede hepimizin kendi kendine öğrenebileceğimiz bir ders var… Sensi Hüseyin Hoka bir döneme damgasını vurmuş bir isim…
Cinci Hanı ve Hamamı’nı gezerken Cinci Hoca’nın hikayesi zihninizde canlansın…
Bırakın gezileriniz rehberin adı gibi olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]