https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
SGK tarafından yapılan kesintiler hangi hesapta takip edilmelidir? - Özgün Fikirler
Anasayfa » Haber » SGK tarafından yapılan kesintiler hangi hesapta takip edilmelidir?

SGK tarafından yapılan kesintiler hangi hesapta takip edilmelidir?

SGK’ya her ay düzenli fatura kesen bir firmaya evraklarında eksiklik gördüğü için 1.000,00 TL kesinti yaparak ödeme yaptığında; Muhasebe kaydı aşağıdaki gibi yapılabilir mi? 654 adet SGK hesabına tahsili imkansız hale gelen aidat şeklinde havale yapılabilir mi?

654 HESAP KULLANILMIYOR. Aşağıdakiler kaydedilebilir.

————————— / —————————–

612 (b)

689 (B) KKEG (KDV)

120 (bir)

————————— / —————————–

Alacak çek hesabı şeklinde bankadan kredi alıyoruz. 400 hesaptan sizi takip ediyorum. Kullandığımız kredi için 3 ayda bir faiz komisyonu ödüyoruz. Mesela 2019 başında çektiğimiz krediyi hala ödemedik, yani dönem sonunda hala 400 hesapta mı olmalı?

Kredinin geri ödenmemesi durumunda elbette ilgili hesaba dahil edilmeye devam edilecektir. Ödeme yapıldığında 780 faizi hesaba yazılır. 400 hesap düşürüldü.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Dış kredi kalemlerine örnekler

* Kredi Yetkilendirme – Ticari Kredi

* Kredi taksitlerinin geri ödenmesi – ticari kredi

* Kredi Vadesi – Taşıt Kredisi

* Kredi geri ödemeleri – taşıt kredisi

* Çek indirimi karşılığında banka kredisi kullanmak

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın