medyauzmani.com
SGK tarafından şirketimize verilen idari para cezaları için dava açabilir miyiz? – Özgün Fikirler

SGK tarafından şirketimize verilen idari para cezaları için dava açabilir miyiz?

5510 Sayılı Kanun, 102/c-4 ve e-4 ile SGK’ya açık olan IPC cezasına karşı dava açmak için izlenecek yöntem nedir?

5510 sayılı Kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde, bu Kanun hükümlerinin uygulanmasına ilişkin olarak ortaya çıkan ihtilaflar iş mahkemelerinde görülür.

Ayrıca 30/1/1950 tarihli ve 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanununun 1 inci maddesine 6352 sayılı Kanunun 39 uncu maddesi ile aşağıdaki fıkra eklenmiştir: “Belirtilebilir.” Bu maddeye göre Sosyal Güvenlik Mahkemeleri kurulmuştur. karşılık.

İdari para cezalarında ise bu Kanun ile 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununda hüküm bulunmayan hallerde 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanır.

Sosyal Sigortalar Muameleleri Yönetmeliği’nde itiraz dilekçesinin nasıl verileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle muhatap itiraz dilekçesini, itirazını açıkça ifade edecek şekilde yazılı olarak kuruma iletmelidir.

Dilekçe on beş gün içinde elden teslim edilebileceği gibi, posta yoluyla da gönderilebilir. İtiraz dilekçesinin iadeli taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde, postanın gönderildiği tarih, Vakfa sunulduğu tarih olarak kabul edilecektir.

Ancak, kuruluşa normal posta veya kurye ile gönderilmesi halinde kuruluşa gönderildiği tarih esas alınacaktır.

Bildirilen idari para cezaları için kuruma başvurmadan doğrudan mahkemeye gidilmesi mümkün değildir. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun Tam Yargılamanın Doğrudan Başlatılması başlıklı 13. maddesinde; “İdari işlemler nedeniyle hakları ihlal edilenler, yazılı veya başka bir bildirim üzerine öğrendikleri tarihten itibaren bir yıl içinde ve her halükarda işlemin yapıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde ilgili birime başvururlar. , daha önce – idari dava açma ve haklarının yerine getirilmesini talep etme.

Bu taleplerin kısmen veya tamamen reddedilmesi halinde, bu konudaki işlemin tebliğini takip eden günden itibaren dava süresi içinde veya altmış gün içinde talebe cevap verilmemesi halinde dava açılabilir. tarihinden itibaren günler. bu sürenin sonuna kadar.

Usulüne uygun olarak devredilmemiş adli ve askeri yargı mercilerine karşı tam rücu davasının reddi hâlinde, sonradan Daireye açılacak davalarda birinci fıkrada öngörülen Daireye başvurma şartı aranmaz. Adli makamlar. İdare altmış gün içinde itiraza cevap vermezse (zımni ret) veya idare tarafından verilen cevap kesin değilse, ilgili cevap başvurunun reddi olarak değerlendirilebilir veya dava açabilir veya bekleyebilir. son bir cevap için. Bu durumda başvuru süresi işlemeyecektir.

Ancak bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez.


benzer içerikler

Yasal süresi içinde verilmeyen sigortalı çalışma beyannameleri için verilmesi gereken idari para cezası tutarı ne kadardır?

İşveren tarafından mesleğin isim ve kodunda yapılan değişikliklere idari para cezası uygulanmayacaktır.

Ev işçisi olarak 10 günden fazla sigortalı çalıştıran işverene idari para cezası uygulanabilir mi?


Kaynak: Ismmmo, GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın