medyauzmani.com
Sendika kuruluşlarının kurucularında aranan şartlar nelerdir? – Özgün Fikirler

Sendika kuruluşlarının kurucularında aranan şartlar nelerdir?

Fiil ehliyetine sahip olan gerçek veya tüzel kişiler fiilen sendika kurma hakkına sahiptir. Ancak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; Zimmet, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, performans dolandırıcılığı, suç aklama ve kaçakçılık suçlarından hüküm giyenler sendika kurucusu olamazlar.

Sendikal örgüt kurma prosedürleri nelerdir?

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 7. maddesine göre, sendikalar, kurucularının kuruluş esaslarını teşkilat merkezinin bulunduğu ilin valisine ibraz etmeleri ile tüzel kişilik kazanırlar. Kurucuların sendika kurucusu olma şartlarını taşıdığına dair yazılı beyanları; Üst kuruluşlar için ilgili kuruluşların genel kurul kararlarının dilekçeye eklenmesi zorunludur.

En az kaç kişi ile lonca kurabilirsiniz?

En az 7 kişilik loncalar oluşturulabilir.

Sendika tüzüğünde neler yer almalı?

birliğin adı, merkezi ve adresi, birliğin amacı, birliğin faaliyet göstereceği iş kolu, birlik kurucularının ad ve unvanları, kimlik bilgileri, meslek, sanat ve yerleşim yerleri birlik kanununda; İş kolları, üst teşkilat kuran federasyonların isim ve adresleri, üyelik şartları, üyelikten ayrılma ve üyelikten çıkarma, Genel Kurulun oluşumu, toplanma tarihi, görev ve yetkileri, üyelerin ve delegelerinin oy kullanması, çalışma usul ve esasları Genel Kurul ve diğer organlar dışındaki diğer organların çalışma, toplantı ve karar nisapları ve bu organların oluşumu, Görev, yetki ve sorumlulukları, çalışma usul ve esasları, toplantı ve nisapların nasıl tesis edileceği. bölge şubeleri veya şubeleri, bunların birleştirilmesi veya kapatılması, görev ve yetkileri, genel kurulların toplantı ve kararlarına ilişkin usul ve esasları ile federasyon. Şube ve bölge bölümlerinin Genel Kurulda nasıl temsil edileceği, üyelerin ödeyecekleri aidatlar ile birlik yöneticilerinin ücretleri ile ilgili usul ve esaslar, demirbaş satış ve iptallerinde uygulanacak usul ve esaslar, iç denetim usul ve esasları Tüzüğün, fesih halinde mal tasfiyesi, organlarının teşekkülüne kadar. Kuruluşun işlerinin yürütülebilmesi için şirketi temsile yetkili geçici yönetim kurulu üyelerinin ad ve unvanlarına yer verilmesi zorunludur.


Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın