medyauzmani.com
Senderjee Gezilecek Yerler | Syndergy’de ne yapacaksın? – Özgün Fikirler

Senderjee Gezilecek Yerler | Syndergy’de ne yapacaksın?

Balıkesir Sındırgı’da gezilecek yerler nerelerdir? Sındırgı’nın neyi meşhurdur? Syndergy’de ne alınır, ne yenir? Sındırgı’da konaklama seçenekleri nelerdir?

Balıkesir Yerli veya yabancı turistlerin anıldığı andan itibaren akıllarına gelen ilk ziyaret noktaları Ayvalık, Edremit, Erdek, Altınoluk, Akçayıo. Bu çok makul. Turizm denilince akla ilk gelenler deniz, kum ve güneş olduğu için kıyı yerleşimlerini hatırlamak ya da her yerde reklamı yapılan tatil destinasyonlarını listelemek çok daha kolay olacaktır.

Bu yazımda farklı bir rota olarak rehber olarak gezdim. Sındırgı Boykot hakkında konuşmak istiyorum.

Sındırgı Ulaşım – Nasıl Gidilir?

Balıkesir’e 63 km, İzmir’e 150 km mesafedeki Sındırgı’ya ulaşım otoyol ile birlikte. Bölgeye her gün İstanbul’dan 4, İzmir’den 4, Akhisar’dan 4 ve Balıkesir duraklarından yarım saatte bir otobüs seferleri bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 177 kilometre, Balıkesir Kokaşit Havalimanı’na 151 km uzaklıktadır.

Amindir şelalesi

Balıkesir merkeze yaklaşık 65 km uzaklıktaki bu şirin şehrin ilk bakışta denizden uzak olması tatilcilerin burayı ziyaret etmekten vazgeçmelerine neden olabilir. Ancak Sındırgı deniz, kum ve güneşin yerini alabilir. birçok değer Ben … idim. Kültür, termal ve doğa turizmi Görebileceğiniz en güzel yerlerden biri Sındırgı.

SINdırgı’nın Tarihi

Ülkemizin zengin tarihi incelenirken her yörede olduğu gibi buranın da tarihi M.Ö. Altıncı yüzyıla kadar uzanıyor. Persler, bu bölgeyi Lidya ve tüm Anadolu ile birlikte egemenlikleri altına aldılar. Daha sonra Bergama Krallığı Burası Romalıların egemenliğine girdi. Bizans, Selçuklu, Karsi Beyliği ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğinde olan bu bölge, Çavdarlılar ve Avşarlılar Türkmen boylarının isimlendirilmesi

Çoturtepe Zindan Zindan Kayalıkları

Sındırgı adı tarihe geçmiştir. Kursi ve Kurokoi yurt dışında da. Godarlı kabilesinden Halil Ağa’nın torunları Şerif, İstanbul’a gitti, saraya girdi, Paşa unvanını aldı ve Sındırcı’ya döndü. Onu Midilli’den getiren ustalarla Koca Camii (Serv Paşa Camii) Ve banyo yaptırdım. Sındırgı1845 yılında Kurokoye adını alarak köy olmuştur. 1913 yılında Begadiş’ten ayrılarak ilçe olmuştur. 29 Haziran 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edilen bölge 3 Eylül 1922’de İstilacılardan kurtuldu.

Syndirci Şerif Paşa Camii

Çok kısa bir geçmişi olan Sındırgı’nın detaylarına elbette bölgeyi ziyaretiniz sırasında ulaşabilirsiniz.

Oldukça düzenli olan şehre giriş, geniş bir cadde etrafında düzenlenmiştir. ağaç hattı Yaparız. Sonra Sındırgı’nın değerleri önümüze çıkmaya başlar.

Sındırgı’da Ne Yapılır – Gezilecek Yerler

hanımeli çarşısı

Mahalleli kadınların çabalarıyla ortaya çıktı. yerel ürünler Teşhir edildiği ve satıldığı çarşıdır. bu marketten alabilirsin el yapımı ürünler Sındırgı, kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabilir; Onları sosyal hayatta daha fazla rol üstlenmeye teşvik edebilirsiniz. Burada yerel Tarhana, salça, turşu, reçel, makarna ve daha birçok ürünün satışı yapılmaktadır. bu arada Meşhur Yöresel Sındırgı Yemekleri İşaret edeyim. Tarhana tacizi En ünlülerden biri.

güreş evi

yağlı güreş Edirne denildiği andan itibaren akla gelen ilk şey olsa da, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Balıkesir’den de gladyatörlerin izleri görülüyor. Sındırgı, güreşçileri güreşe gönderen bir alan olarak da Türkiye’nin önde gelen güreş müzesinde başarılarını canlı tutmayı başaran bir alan haline geldi. Güreş aksesuarlarının, güreşçilerin hayat hikayelerinin, kazanılan madalyaların anlatıldığı bu müze geçmişten geleceğe sergileniyor. Güreş Kültüründe Sındırgı’nın Yeri söylemeye devam ediyor.

Kolonyacı Kertil Çamı

Elbette bu sokaklarda dolaşırken çok güzel kokular alıyorsunuz. Bu koku Sındırgı’nın meşhur kolonyasıdır. Kertil, çam kolonyasının üreticisidir.. Mağazaya girdiğiniz andan itibaren bin bir çeşit parfümün içine giriyorsunuz. Zeytin, nergis, ela, akasya, incir, lavanta, kiraz çiçeği, tarçın, kekik, tütün ve daha pek çok ürün arasından size en uygun kolonyayı seçebilirsiniz.

Yağcıbedir halı

Sındırgı’nın diğer değerlerinden biri de Yağcıbedir halı. Yağcıbedir, adını Bedevi Yağcıbedir’den almıştır. 2000 yıllık bir geçmişi var. Yağcıbedir Halı’nın en büyük avantajlarından biri %100 koyun yünü ve kök boya Temas ediyor. Santimetrekare 30-35 bölüm Kazıma yoluyla dokunan ve günümüze kadar gelen bu halıda üç bin yıllık desenler korunmuştur. Farklı desenlere sahip halılar kesinlikle Yağcıbedir değildir. Kırmızı, beyaz, camgöbeği ve kahverengi olarak adlandırılan 4 ana pigment Kullanılmış. Gördes veya Türk düğümü Satın aldığınız yerden öğreneceğiniz kullanım ve temizlik talimatlarına uyarsanız rengini ve kalitesini kaybetmez.

kırtıl kebabı

Tabii ki ünlü Sındırgı, birçok geziden sonra aç ziyaretçilerin olmazsa olmazı. Kirtil Kebap veya Kirtil Güveç Ben öneririm. Sındırgı’da yetiştirilen hayvanlardan yapılan bu çorba, ziyaretçilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır.

Sıklıkla karşılaştığımız Kertil, günümüzde Sındırgı’nın ilçelerinden biri olan Kertil’in antik köyüdür.

Yöresel Sındırgı Yemekleri

Synderje’de yapılan birçok yerel yemek vardır:

Tarhana çorbası

Tarhana tacizi

– Kırtıl Kebap

– Orman Kebabı

– Shasta tatlılığı

– Sazan yahnisi

– Erik Aşısı

– Kiki

– kapat

– kabak dolması

– Al-Senisi tarafından

Sındırgı Sarayı

Sındırgı’da Konaklama

Bu tür gezilerden sonra yorgun düşen misafirlerimiz kesinlikle termal otelleri tercih edeceklerdir. Balıkesir’de termal tesisler denilince ilk akla gelen körfez bölgesi olurken, Sındırgı koy kadar olmasa da bu imkanı misafirlerine sunuyor. Artıları ve eksileri olabilir. Synderjee Termal Tesisleri Konumundan dolayı özellikle yaz aylarında körfezin kalabalığından ve trafiğinden uzaktır. Doğa ile temas halinde daha sessiz Romatizmal, nörolojik ve jinekolojik hastalıkları tedavi eden termal bir deneyim sunan irili ufaklı tesislerde su. Ayrıca termal turizm bölgesi ilan edilen Hisaralan bölgeye 15-16 km uzaklıkta sizleri ağırlamayı bekliyor.

Sındırje Belediye Oteli

Şehir merkezinde yer almaktadır Sındırje Belediye Oteli 22 suit ve 44 yatak kapasitesi ile sizlere nezih bir ortamda konaklama imkanı sunmaktadır.

Kışla Müze Han Otel

Ancak termal tesisleri tercih etmeyen misafirlerimiz varsa onlara hizmet etmek için sunabileceğimiz çok iyi bir alternatif var: Han Müzesi Kışlası Oteli.

yaklaşık 120 yıl önce Sındırgı Redif Kışlası Bina 20. yüzyılda mühimmat deposu olarak inşa edilmiştir. 1920’lerde okul olarak kullanıldıktan sonra askerlik şubesi olarak hizmet vermiş, 2019 yılında daha sonraki restorasyonlarla restore edilmiştir. otel Hizmete sunuldu. Kültürel değerlere sahip konaklama imkanı sunan bir butik otel de ilçeye aittir. Etnografik ve tarihi eserler Adeta bir müze otel gibi.

Eman Termal Otel

28 odalı Eman Termal Otel, şehir merkezine 6,5 km uzaklıkta, yemyeşil bir vadinin ortasında yer almaktadır. Kaynağında 37 derecede termal su Sedef, Egzama, Balık pulları, Mantarlar Tesisteki akıntıdan akan termal sularda yetişmesi gibi birçok cilt hastalığında iyileştirici özelliği vardır. doktor balık Tedavide de yardımcı olur.

Obama Termal Otel

Şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Aubame Thermal Resort & Spa’da 58’i standart, 24’ü villa süiti, 8 süiti ve 2 engelli odası olmak üzere toplam 92 odası bulunmaktadır. Dört mevsimin doğası ve mükemmel bir tatil anlayışı ile, Sındırgı Hisaralan bölgede 50.000 m² açık, 12.500 m² kapalı alan üzerine kurulu olan Obam Termal, tesislerinde kalite anlayışı ve hizmetlerine verdiği hassasiyet ile huzurlu bir tatil sunmayı hedeflemektedir.

Laguna Termal Otel

Şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Laguna Thermal Resort & Spa Tatil Köyü’nün 102 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanıyor. 16.000 metrekare alana sahip sosyal donatı alanlarında; Açık/kapalı termal banyolar, Türk hamamı, spa merkezi, mekanik hamam, macera duşları, Fin hamamları, fitness center, olimpik havuz ve üyelere hizmet veren geniş alanlara sahip dinlenme havuzları bulunmaktadır. Tesisin %50’si tamamlanmış ve şu anda hizmete açılmıştır.

Özdel Termal Park

İlçe merkezinde bir bölgede yer alan, yüzme havuzu, Türk hamamı ve sauna gibi termal tesislerin bulunduğu Özdil Termal Park, termal konut ve termal tesis olarak hizmet veriyor.


Bu imkanlarla SındırgıEn azından Körfez bölgelerinden gelen turizmin yükünü biraz da iç bölgelere taşıyabilir. konumu itibariyle Tüm turistik yerler için Yakınlığı burayı çekici bir çekim merkezi haline getirmeye başlayacak. Sındırgı ziyaretinizin süresi ilginize göre değişiklik gösterecektir. Bu geziden sonra yaklaşık 140 km uzaklıktaki koya ulaşmak mümkün. isteyenler için günlük ziyaretler için uygun bir yoldur.

Kanıt olarak gittim ve gördümBelediye başkanından bölge halkına, gördüğüm mekanlara, yediğim yemeklere, kaldığım otellere yakınlığı ve misafirperverliği ile şahit oldum. SındırgıGerçekten görülmeye değerdi. Farklı yollar arayan ziyaretçiler için Tavsiye ettiğim ziyaret noktasına gittiğinize kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Birkaç cümleye sığdırmaya çalıştığım Sındırgı’da elbette daha fazlası var. Onları keşfetmek size kalmış. Bu gönderi sadece kapıyı açıp çıkmak gibi olsun. girmek size kalmış.

Seyahatleriniz GuideName tadında olsun…


***Sındırgı Belediye Başkanı Sn. Akram Yavaş ve ekibine teşekkür ederim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın