medyauzmani.com
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “2022’nin sonunda Türkiye’nin otomobilinin seri üretim bandından çıkışına şahit olacağız.” – Özgün Fikirler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “2022’nin sonunda Türkiye’nin otomobilinin seri üretim bandından çıkışına şahit olacağız.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2022 sonunda Türkiye’nin arabasının seri üretim bandından çıkışına şahit olacağız.” dedi.

Aksaray’daki Türk Otomobili Projesi hakkında konuşan Bakan Varank, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE gözetiminde Tuz Gölü’nde düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışmasını izlemeye geldi. Türkiye Otomotiv Girişimi Grubu’nun (TOGG) 25 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulduğunu belirtti. Son üç yılda otomobil üretim sürecinde önemli mesafeler kat edildiğine işaret eden Varank, 27 Aralık 2020’de Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla gerçekleştirilen tanıtımda Türkiye’nin otomobilinin özelliklerinin ilk kez kamuoyu ile paylaşıldığına değindi. Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen “Otomobil Grubu Türkiye’de İnovasyon Yolculuğu Buluşması”.

İnşaat tüm hızıyla devam ediyor

Türk otomobil projesinde her şey planlandığı gibi gidiyor diyen Varank, “Bildiğiniz gibi fabrikamızın inşaatına başlandı. Bir terslik olmazsa 2022 sonunda Türkiye’nin otomobilinin seri üretim hattından indiğini göreceğiz. . Cümleler kullanın.

Elektrikli arabalar

Elektrikli araç konusunun şu anda tüm dünyanın gündeminde olduğuna dikkati çeken Varank, “Otomotiv sektörü çok hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Küresel markalar artık içten yanmalı motorlu araç üretmeyeceklerini beyan etmeye başladılar. Bakın biz bu fırsatı doğru zamanda yakaladığımızı görüyoruz. İnşallah TOGG ile Türkiye’deki otomotiv projesi tamamlandığında bu sektöre başarıyla dahil olacağız. İnanıyoruz.” dedi.

Biz de bu yarıştayız

Türkiye’de elektrikli otomobil yapmanın çok doğru bir karar olduğunu belirten Varank, “Türk otomobilinin otonom özelliklere sahip yüzde 100 elektrikli araç olacağını açıkladığımızda sektör tarafından eleştirildim. elektrikli otomobiller için henüz erken, belki Hibrit ama elektrikli otomobillere başlamak aslında bir hayal gibi geliyor” ama bugün geldiğimiz noktada sektör çok hızlı değişiyor. Tüm markalar elektrikli oluyor. Batarya yatırımlarının reklamı Avrupa çapında yapılıyor. Bu araba projesine tam zamanında başladık. Zaten 100 yıldır araba üreten markalar var. Onlarla aynı parkurda yarışıp onları yenme şansımız olmadı ama elektrikli araç pazarına onlarla aynı dönemde girdiğimiz için artık o yarışın içindeyiz diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye taşındı

Tüm Türkiye’nin Türk otomobilleri için seferber edildiğini vurgulayan Bakan Varank, “Tabii ki Türk otomobil projesinin üretim tesisleri Bursa, Gemlik’te ama tedarikçileri aslında Türkiye’nin her yerinde ve tedarikçilerinin birçoğu şu anda Türkiye’de. Yani bu tedarikçilerin bulunduğu şehirlere baktığımızda Türkiye’deki otomobil projesinin sadece bir şehir değil, Türkiye’nin tamamı olduğunu söyleyebiliriz. Puan verdi.

Ulusal Uzay Programı

Varank, milli uzay programına da değinerek, “Kısa bir süre önce milli uzay programımızı açıkladık ve aslında bu hedefler doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. ‘Ay’ görevi en önemli hedeflerimizden biriydi ve sonunda 2023 yılında hedefimiz gezicimizi “Tasarladığımız insansız uzay aracı kendi motorlarımızla Ay’a gidecek. Ekiplerimiz bunun için yoğun bir şekilde çalışıyor.” dedi.


Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın