medyauzmani.com
Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve SGK ile anlaşması olmayan firmalar elektronik faturaya geçmeli mi? – Özgün Fikirler

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve SGK ile anlaşması olmayan firmalar elektronik faturaya geçmeli mi?


Sosyal Sigortalar Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmet sunucuları ile tıbbi malzeme ve ilaç/etkin madde temin eden tüm mükelleflerin 1/7/2021 tarihinden itibaren, SGK ile sözleşme imzalayanların ise daha sonra elektronik fatura uygulamasına geçmesi zorunludur. Bu tarihin, söz konusu kuruma fatura ihracı başlamadan önce, bunların geçmesi gerektiği söylenmektedir. SGK ile herhangi bir anlaşmamız bulunmamaktadır. Elektronik faturaya geçelim mi?

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 509) (Seri No: 526) Resmi Gazete’de yayınlandı.

Madde 1- 2014/2012 tarih ve 2012 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (Seri No:509) Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin IV.1.4 maddesi. “Elektronik Fatura Uygulamasına Geçiş Taahhüdü” başlıklı bölümün (a) bendine aşağıdaki madde eklenmiştir.

6. Sosyal Sigortalar Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ve tıbbi malzeme ve ilaç/etkin madde temin eden tüm mükellefler (Sağlık Bakanlığından lisanslı hastaneler, tıp merkezleri, alt merkezler, diyaliz merkezleri, diğer ihtisas tedavi merkezleri, teşhis, muayene görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optometristler, işitme merkezleri, sağlık merkezleri, beşeri tıbbi ürün/ürünler sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri, bunların kayıtsız iştirakleri, ecza depoları vb.)

Madde 2- Aynı Tebliğde “Elektronik fatura uygulamasına geçiş süresi” başlıklı bölümün birinci fıkrasına aşağıdaki “IV.1.5.d) bendi eklenmiştir.

“d) 1/7/2021 tarihi itibarıyla “IV.1.4” sayılı bu Tebliğin (a) bendinin (6) bendinde sayılanlar ile bu tarihten sonra işe başlamadan önce Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayanlar anılan kuruma fatura düzenlenmesi uygulamaya konulacaktır.”

Yukarıdaki hükümler uyarınca; Faturaların Devlet Güvenliği ile anlaşmalı sağlık hizmeti sunucuları, tıbbi malzeme ve cihazlar ile maddede belirtilen diğer eczaneler tarafından kullanılması zorunludur. DİŞ POLİCİNİNDE verdiğiniz hizmet için diş hekiminiz e-smm gönderecektir.

Size ürün satan kişiler elektronik fatura düzenleyecektir.


Kaynak: ismmmo, GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın