medyauzmani.com
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 Nisan ayında bir önceki aya göre %21,0 azaldı – Özgün Fikirler

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 Nisan ayında bir önceki aya göre %21,0 azaldı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi (2015=100), 2020 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %19,3 azaldı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (motor yakıtları hariç) %36,7, motor yakıtları satışları %20,1 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları %12,5 arttı.

Perakende Satış Hacminin Yıllık Değişim Oranı (%), Nisan 2020

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %21,0 azaldı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %21,0 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %5,2, gıda dışı satışlar (motor yakıtı hariç) %31,5 ve motor yakıtı satışları %23,1 azaldı.

Perakende Satış Hacmi Aylık Değişim Oranı (%), Nisan 2020

Sektörlere Göre Perakende Satış Hacmi Yıllık ve Aylık Değişim Oranları (%), Nisan 2020

Perakende satış hacmi bir önceki yıla göre %13,6 azaldı

Cari fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,6 azaldı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (motor yakıtı hariç) %29,1, motor yakıtı satışları %35,8 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları %26,8 arttı.

Perakende Satışlar Yıllık Değişim Oranı (%), Nisan 2020

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %20,5 azaldı

Cari fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %20,5 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %3,3, gıda dışı satışlar (motor yakıtı hariç) %29,8 ve motor yakıtı satışları %31,8 azaldı.

Perakende Satışlar Aylık Değişim Oranı (%), Nisan 2020

Sektörlere Göre Perakende Satışların Yıllık ve Aylık Değişim Oranları (%), Nisan 2020

Bu konuyla ilgili bir sonraki bülten 13 Temmuz 2020’de yayınlanacaktır.
_______________________________________________________________________________________________________
Açıklamalar:

Yıllık değişim, takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimini ifade etmektedir.

Aylık varyans, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki aya göre değişimini ifade eder.

Perakende satış göstergelerinin hesaplanmasında veri kaynağı olarak KDV beyannameleri kullanılmaktadır. 24 Mart 2020 tarihli ve 518 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun kamuoyuna duyurusu ile; Mart, Nisan ve Mayıs 2020 KDV beyannamelerinin verilmesi için son tarihler belirli sektörler için 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır ve Nisan 2020 KDV beyannamelerinin tamamı ilgili taraflarca verilmemiştir. Bu nedenle 2020 Nisan ayı perakende satış göstergeleri elektronik fatura, elektronik arşiv faturası, kartlı ödeme verileri ve KDV beyannameleri gibi alternatif veri kaynakları kullanılarak uluslararası standartlar ve metodolojiler doğrultusunda hesaplanmıştır. KDV beyannamesi verileri gönderildikten sonra, gerekirse yayınlanan göstergeler revize edilecektir.

Kaynak: TÜİK
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın