medyauzmani.com
Resmi Gazete’de yayınlanan avukatlık kanunu sayısı – Özgün Fikirler

Resmi Gazete’de yayınlanan avukatlık kanunu sayısı

Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun

7249 Sayılı Kanun Kabul tarihi: 11/7/2020

Madde 1 – 3/19/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Baro” ibaresi “Baro” olarak değiştirilmiştir.

Makale 2 – 1136 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasına “dahildir” ibaresinden sonra “ve stajını yaptığı baroya kayıtlıdır” ibaresi eklenmiştir.

Madde 3 – 1136 sayılı Kanunun 16. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yer barosuna” ibaresi “baro” olarak değiştirilmiştir.

Madde 4 – 1136 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinde yer alan “baroya kayıtlı” ibaresi “görev yaptığı baroya kayıtlı” olarak değiştirilmiştir.

Madde 5 – 1136 sayılı Kanunun 42 nci maddesinin birinci fıkrasında “geldiği takdirde” ibaresinden sonra “adlı avukat” ibaresi ve “icra etmek” ibaresinden sonra “kendi barosuna kayıtlı” ibaresi eklenmiştir.

Madde 6 – 1136 sayılı Kanunun 44. maddesinde yer alan “aynı baro için” ibaresi “aynı ilde kurulu barolardan herhangi biri” şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 7 – 1136 sayılı Kanunun 49 uncu maddesi başlığı ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Üniforma ve avukatlar için üniforma:

Madde 49- Avukatlar, mahkeme huzuruna Türkiye Barolar Birliğince şekli belirlenen cübbe ile çıkarlar.

Avukatlara, baro ve birliğin iş ve işlemleri ile mesleğin icrası kapsamında eğitim süresi de dahil olmak üzere kılık ve kıyafet konusunda herhangi bir yükümlülük getirilemez.

Madde 8 – 1136 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Birden fazla baronun bulunduğu illerde baroya ayrılan yer Türkiye Barolar Federasyonuna tahsis edilir ve federasyon bu yeri ilgili baroda kayıtlı avukat sayısına göre barolara tahsis eder. bağlantı.”

Madde 9- 1136 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Cumhuriyet savcısı gözetiminde” ibaresinden sonra “kayıtlı” ibaresi eklenmiştir.

Madde 10- 1136 sayılı Kanunun 59 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 286 ncı maddesinin ikinci fıkrası, bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin avukatlar tarafından işlenen suçlardan dolayı verdiği kararlarda uygulanmaz. Türkiye Barolar Birliği veya Baroların organlarındaki görevleri veya görevleri sırasında üstlendikleri görevler.”

Madde 11 – 1136 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki “düşmediği sürece” ve ikinci fıkrasındaki “avukat hakkında” ibarelerinden sonra “kayıtlı” ibaresi ile birinci cümlesindeki “baro” ibaresinin eklenmesi, üçüncü paragraf “kararı veren kasetten”. olarak değiştirilmiştir.

Madde 12 – 1136 sayılı Kanunun 65 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Öyle ki mesleğin ilk beş yılında baro ücretleri yarı yarıya alınıyor.”

Madde 13 – 1136 sayılı Kanunun 66 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bir ilçede birden fazla baro varsa, birinin levhasına avukat yazılır.”

Madde 14 – 1136 sayılı Kanunun 67. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “o yer barosu” ibaresi “kararı veren baro” olarak değiştirilmiştir.

Madde 15 1136 sayılı Kanunun 77 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümleler, üçüncü fıkrasına ise aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Avukat sayısı beş binden fazla olan illerde en az iki bin avukattan oluşan bir baro kurulabilir. Bu sayıların tespitinde baroya kayıtlı avukatlar ile kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşekküllerinde görev yapan avukatlar esas alınır.” Kuruluş başvurusunda, kuruluş başvurusunu, iki bin avukatın imzasını ve bu avukatlar tarafından belirlenen dört kişilik kurucu meclis üyelerinin isim listesini içeren dilekçe Türkiye Federasyonu’na verilir. Barolar.Meclis, kuruluş işlemlerini yürütmek üzere kurucular meclisini görevlendirir.Kurucular meclisi en geç altı ay içinde organ seçimi yapmak üzere teşkilatın genel kurulunu toplar ve yeni baronun kuruluşunu tamamlar. Dernek ve Federasyona bildirir. Yeni kurulan Baro, ilk olağan genel kurulunu ve 82 nci madde hükümlerine göre ilk seçmeli olağan genel kurulunu yapıncaya kadar birlikte temsil edilemez. avukat sayısının iki binin altına düşmesi halinde, Birlik, asgari avukat sayısının altı ay içinde temin edileceğini ilgili baroya yazılı olarak bildirir. Eksikliğin öngörülen süre içinde giderilmemesi halinde Belirtin, baronun tüzel kişiliği dernek tarafından feshedilir ve fesih kararı derneğin resmi internet sitesinde ilan edilir. Tüzel kişiliği sona eren bir baroya kayıtlı avukat ve stajyerler, ilan tarihinden itibaren onbeş gün içinde o ilçede baro varsa birden çok baro varsa tercih ettikleri baroya kaydolurlar ve işleri ve devam eden işlemler kayıtlı oldukları baro nezdinde yürütülür. Tüzel kişiliği sona eren Baronun tasfiye işlemleri Baronun gözetim ve denetiminde son Yönetim Kurulu tarafından yapılır ve kalan mal varlığı Birliğe intikal eder.

“Aynı ilde yeni bir baro kurulması halinde, Türkiye Barolar Birliği birden başlamak üzere tüzel kişiliğin kazanıldığı tarihe göre baroları o ilin adıyla numaralandırır.”

Madde 16 1136 sayılı Kanunun 82. maddesinin birinci fıkrasında “Genel Kurul” ibaresinden sonra “son rakamı çift yıllarda olmak şartıyla” ibaresi eklenmiştir.

Madde 17 1136 sayılı Kanunun 96 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Seçim süresi dolmadan ayrılan baro başkanının yerine, yönetim kurulunca kalan süreyi tamamlamak üzere kendi üyeleri arasından baro başkanı seçilir.”

Madde 18 1136 sayılı Kanunun 114 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “iki” ibaresi “üç” olarak değiştirilmiş ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Baro genel kurullarında seçilen her beşbin üyeye bir temsilci.

Madde 19 1136 sayılı Kanunun 115 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Birlik Genel Kurulu olağan toplantısını Baro seçimlerinin yapıldığı yılın Aralık ayında Ankara’da yapar.

Federasyon yönetim kurulu, 117 nci maddede belirtilen görev alanıyla sınırlı olmak üzere, gerek doğrudan gerekse en az yirmibeş baronun yönetim kurullarının yazılı isteği üzerine genel kurulu olağanüstü toplantıya davet eder. , İstisnai bir toplantıda seçim yapılamaz.

Madde 20 1136 sayılı Kanunun 177 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Birden fazla baronun bulunduğu illerde, baroların eşit temsili esasına göre bir adli yardım bürosu kurulur. Adli yardım bürosuna atamalar, o ildeki avukatların eşitliği gözetilerek yapılır. Usul ve esaslar adli yardım bürosunun kurulmasına ve adli yardım hizmetinin yürütülmesine ilişkin esaslar Türkiye Barolar Federasyonu Yönetim Kurulunca hazırlanan ve Adalet Bakanlığınca onaylanan Yönetmelikte düzenlenir.

Madde 21 5445 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesine “o ilde birden fazla baro varsa barolardan biri” ibaresi eklenmiştir.

Madde 22 1136 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 23- Bütün barolarda, hizmet sürelerine bakılmaksızın, baro başkanı ile yönetim, disiplin, denetim kurulu üyelikleri ve Türkiye Barolar Federasyonu delegelerinin seçimi ilk toplantıda yapılır. 2020 Ekim ayının haftası; 2020 Aralık ayında dernek başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin ve kontrol seçimleri yapılacaktır.

Madde 23 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Kanunun teröre ve terörle mücadeleden doğan zararların tazminine ilişkin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki hükümler eklenmiştir.

“Komisyon üyeleri, birden fazla baronun kurulduğu illerde, baroların eşit ve münavebeli temsil esasına göre atanır.Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar Türkiye Barolar Federasyonunca hazırlanan yönetmelikte gösterilir. Dernekler.

Madde 24 3/7/2005 tarihli ve 5402 sayılı İzleme Hizmetleri Kanununun 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Birden fazla baronun kurulu olduğu illerde koruma kurullarına temsilci atanması, baroların eşit temsili ve rotasyonu esasına göre yapılır. Göreve ilişkin usul ve esaslar, Barolarca hazırlanan yönetmeliklerde gösterilir. türkiye barolar federasyonu

Madde 25 11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı yeterli arz ve talep derinliğine sahip sebze, meyve ve diğer emtia ticaretini düzenleyen Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Birden fazla baronun kurulu olduğu illerdeki devlet tahkim komisyonlarının üyelerinin atanmasında baroların eşit ve dönüşümlü temsili esas alınır.Atanmaya ilişkin usul ve esaslar Türkiye Barolar Federasyonunca hazırlanan yönetmelikte gösterilir.

Madde 26 7/11/2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 66 ncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Birden fazla baronun kurulu olduğu illerde İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetleri üyelerinin atanması, baroların eşit temsili ve rotasyonu esasına dayanır. Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar Federasyon tarafından hazırlanan yönetmelikte gösterilir. Türkiye Barolar Birliği.

Madde 27 Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Madde 28 Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

14.07.2020

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan