medyauzmani.com
Putin’in Türkiye planı ortaya çıktı! Rusya için çok önemli. – Özgün Fikirler

Putin’in Türkiye planı ortaya çıktı! Rusya için çok önemli.

Putin, Avrupa ile Rusya arasındaki doğal gaz krizine ilişkin olarak Türkiye’yi işaret etti. Putin gaz akışını sağlamak için, “Avrupa’ya gaz ihraç etmek için Türkiye’de önemli bir merkez kurabiliriz” dedi. Sermayenin TürkAkım üzerinden teslim edilecek şekilde kurulabileceğini duyurdu. Türkiye’nin enerji krizinin çözümündeki rolü de ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Moskova’da düzenlediği enerji haftası kapsamında küresel enerji piyasalarını değerlendirdi.

Nord Stream 1 ve Nord Stream 2 doğal gaz boru hatları için “teröristler” Putin dedi ki “Bu saldırılar tüm önemli elektrik, ulaşım ve iletişim tesislerinin risk altında olduğunu gösterdi. Kuzey Akımı’nın yıkımının arkasında kim var? Evet, Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiyi bitirmek ve pazarı ele geçirmek isteyenler var. dedi.

Putin, Kuzey Akım 2 olarak kalan boru hattı üzerinden Avrupa’ya gaz gönderebileceklerini açıkladı. “Rusya kışın bile Avrupa’ya enerji sağlamaya hazır, top onların sahasında. Biz kimseye kural dayatmıyoruz. Yaz kış bir şeyler gönderebiliriz.” dedi.

“TÜRKİYE’DE AVRUPA’DA DOĞALGAZ FABRİKALARI KURULABİLİR”

Putin, enerji piyasalarına “yaratıcı” müdahalenin işe yaramayacağını vurguladı. “Petrol piyasalarına hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji krizini çözemez. Gerekli miktarda serbest kaynak yok.” değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2’de kullanılamayan enerjinin TürkAkım boru hattı üzerinden kullanılabileceğini anlatan Putin, şunları kaydetti: “Baltık Denizi’nden Karadeniz’e Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri de kontrol edebiliyoruz. Bu nedenle Türkiye üzerinden Avrupa’ya petrol ve gaz üretimi için önemli bir yol sağlayarak, Türkiye’de bir gaz tesisi kurulabilir. Türkiye.” kelimeleri kullandı.

BAKAN DÖNMEZ: DOĞALGAZ MERKEZİ VE FAALİYETLERİ VE HİZMETLERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Putin’in konuşmasının ardından, “Profesyonel” Olabilir dedi.

GAZPROM: GAZ MERKEZİ YAPMAYA HAZIRIZ

Rusya Devlet Başkanı’nın bu sözlerinin ardından Rus enerji şirketi Gazprom’un CEO’su Alexey Miller de haberi duyurdu.

Miller, “Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye sınırında ticari platform, gaz santrali kurmaya hazırız” dedi.

TÜRKİYE MAKUL BİR ÇALIŞMA SAĞLAYAN BİR ÜLKEDİR”

SETA Dış İlişkiler Analisti Bilgehan Öztürk, Putin’in TRT Haber’e yaptığı açıklamayı inceledi.

Türkiye’nin Rusya için çok önemli olduğunu söyleyen Öztürk, şunları kaydetti: “Tahıl anlaşması ve barış görüşmelerinde olduğu gibi Türkiye’nin Rusya için çok önemli olduğunu görüyoruz. Türkiye’ye sorumluluk vermeyi veya yardım etmeyi tercih ediyorlar.” dedi.

Öztürk ayrıca gaz ticaretinin Rusya için çok önemli olduğunu söyledi.

“Türkiye, Putin’in programında çıkarlarını desteklediği ölçüde yer alabilir. Rusya şu anda Batı ve ABD ile çok savaşıyor. Bunun nedeni Ukrayna’daki savaş değil, jeopolitik rekabet. şu ana kadar çok büyük yaptırımlar var Türkiye gibi sınır koyan ülkelere ihtiyacı var Türkiye’nin Rusya için çok önemli olduğunu görüyoruz tahıl anlaşması ve barış görüşmelerinde olduğu gibi Türkiye’ye sorumluluk vermeyi veya yardım almayı seviyorlar Gaz Rusya’nın canıdır. Rusya ekonomisinin büyük bir kısmı gaz ihracatına bağlı.Avrupa’ya gaz üretmeyen Rusya Türkiye üzerinden açılmak istiyor.Avrupa ülkeleri Türkiye’den geçecek gazı alırsa bu mümkün.

TURKFLOW PROJESİ İLE TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA RUS GAZI

TürkAkım, Karadeniz’den Türkiye’ye uzanan bir doğal gaz boru hattıdır. Rus gazını Avrupa’ya taşıyan bu güzergah, Türkiye’nin enerji merkezi olma hedefindeki en önemli noktalardan biridir.

Proje ilk olarak 2014 yılında duyuruldu. Türk ve Rus gaz şirketleri bir mutabakat zaptı imzaladı. Hükümetlerarası anlaşma 10 Ekim 2016’da yapıldı.

Rus gazının Avrupa’ya açılan yeni kapısı olan TürkAkım, birbirine paralel 935 kilometrelik iki boru hattından oluşuyor.

AVRUPA’YA RUS GAZI SATIŞI YAPIYORLAR

İlk hat Rusya’dan Türkiye’ye gaz pompalıyor. İkinci hattan gaz Balkanlar ve Avrupa’ya gönderiliyor. İki hattın yıllık kapasitesi 31 milyar metreküp.

Dünyanın en büyük gemi üreticisi olan Pioneering Spirit, projenin boru hattını döşedi.

Bu nedenle önce Karadeniz’in derin sularına imza attı. Bu sayı aynı zamanda bir dünya rekoruydu.

AVRUPA’NIN ENERJİ GÜVENLİĞİNE KATKILAR

Boru hattının açık deniz kısmı Rusya’nın Anapa kentinde başlıyor. Türkiye’nin önde gelen sahil beldesi Kırklareli Kıyıköy’dür.

Türkiye’nin toprakları Bulgaristan sınırında bitiyor. TürkAkım Bulgaristan’da bir boru hattı ile yolculuğuna devam ediyor.

Rus gazı Orta Avrupa’ya ulaştı. Bu sayede proje, Avrupa’da güçlü bir güvenliğe katkıda bulunuyor.

“TÜRKİYE İLE KONUŞMAYA BAŞLIYORUZ”

Rus enerji şirketi Gazprom’un başkanı Alexey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla TürkAkım üzerinden doğal gazın geliştirilmesi konusunda. “Haftaya konuşmaya başlıyoruz” bir ses çıkardı.

Rusya 1 televizyonuna konuşan Miller, şunları söyledi: “Türk toplumu çok ilgilendi. Biz de Türkiye Enerji Bakanı olarak önümüzdeki hafta başından itibaren Türk ortaklarımızla gruplar halinde, hatta çok hızlı bir şekilde görüşmeye başlayacağız. Bu projenin koşulları.” kelimeleri kullandı.

Miller ayrıca, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sınırda, gazın fiyatını tüketici ülkelerin piyasalarına işaret edecek bir ticaret platformunu içerecek bir gaz dağıtım merkezi kurmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın